Stvoriti Entuzijazam

Prštati od sreće, letjeti okolo zaneseni nekom svojom idejom, projektom... puni snage da učinimo sve što treba za uspjeh – stanje je koje svi volimo.

To je onaj osjećaj kada bismo najradije zagrlili cijeli svijet, a ljudima koje sretnemo djelujemo kao vatrena baklja koja zapali radošću svakoga koga takne. Pod naletom ove energije, svijet je naš. Sve možemo i silna nam je snaga na raspolaganju. No, ponekad ova energija dolazi prirodno, a nekad je potrebno stvoriti je, „povući“ silu entuzijazma iz Izvora da nas podrži u životnim akcijama.

Buđenje Moći

ASTRALNI RAD S AUROM: Stvaranje vlastitog čarobnog štapa svjetla za djelovanje - radimo to ovako:

 1. Stanemo tako da su nam stopala u širini ramena, zatvorimo oči te opustimo dahom dio po dio tijela – pređemo pažnjom cijelo tijelo, od stopala do tjemena, svaki organ i zaustavimo se gdje god osjetimo napetost, štrecanje ili bol/zatezanje te je izdahom (ili s onoliko izdaha koliko je potrebno) ispustimo van.

 2. Potom, kada je tijelo dovoljno opušteno, a stabilno, obratimo pažnju na svoje tabane... pa na tlo kojem stojimo, samu Majku Zemlju.... i sviješću uđemo duboko, duboko u nju.... sve do vatrene kugle njenog srca.... Ostanemo tamo na tren i s udahom povučemo sa sobom crvenu svjetlost zemaljske vatre do svojih tabana, pa kroz njih u noge, kroz kralježnicu, sve do svog srca i smjestimo je tamo. Pogledamo veliki svjetlosni stup crvene svjetlosti koji se proteže, cirkulira od našeg srca do srca Majke Zemlje, i natrag u naše srce...

 3. Zatim iz srca usmjerimo pažnju na svoje tjeme, pa iznad tjemena sve do Sunca... i udahnemo zlatnu vatru sunca natrag u sebe.... osjećamo kako se spušta kroz naše tjeme i sjeda u naše srce, gledajući veliki stub zlatnog svjetla između našeg srca i srca Sunca.

 4. Potom udahnemo u srce i osjetimo kako se u njemu, kao u čarobnom kotlu, miješaju crveni i zlatni snop svjetla, čineći crvenozlatni-zlatno crveni stub svjetla koji izbija iz nas...

 5. Vidimo sebe kao golemi pršteći stub zlatnocrvene svjetlosti, aure ispunjene njome. Na tren uživamo u toj golemoj sili oko nas...

 6. I potom je koncentiramo u srce – sažmemo cijeli stub u mali stubić, nalik štapu u našem srcu i sa sljedećim izdahom ga propustimo kroz svoju lijevu ruku u svoj lijevi dlan.

Sada imamo na raspolaganju astralno-energetsko oruđe kojim, po svojoj volji i potrebi, možemo stvarati i rastvarati. Primjerice, svjetlosni štap možemo iskoristiti da otpustimo sve ono što nas zadržava od kretanja unaprijed – bilo da vatrom njegovog svjetla trebamo posvetiti blokade, strahove... što god. To radimo tako da na mentalnom ekranu pogledamo problematičnu situaciju - neriješen odnos, blokadu na tranziciji u poslu... - i čarobnim štap usmjerimo na njega, a izdahom propustimo vatru crvenog svjetla kroz njegov vrh. Vrlo nalik prikazima u filmovima. Budemo strpljivi dok to radimo, i pažljivi jer s vatrom treba nježno, taman malo je dovoljno da rastopi, a previše pali i prži. Zato svjesno. Jednako sa svojim čakrama – možemo osjetiti u tijelu gdje nas nešto zateže ili smeta, uhvatiti negativne misli i pesimistične programe koji se ponavljaju baš tako što nam titraju u tijelu i ponovo – izdahom propustimo vatreni crveni svjetlosni snop u njih i rastočimo ih.

Istovremeno, možemo pogledati područja svog života koja treba „zapaliti“ iskrom božanske radosti – ona gdje nam nedostaje žara i sada im ga možemo pružiti. Primjerice, neki kreativni projekt kojem želimo udahnuti život ili odnos kojeg želimo razmahati, ili svoj entuzijazam.... usmjerimo štap u sliku scene koju želimo (i željenog ishoda) te izdahom (ili nekoliko izdaha, tj. onoliko koliko je potrebno da osjetimo mir i radost) propustimo zlatnu vatru kroz vrh svog čarobnog štapa, tako posvećujući i energizirajući željeni rezultat.

SAMOISCJELJIVANJE ENERGIJOM: Čakre – Rukopolaganje&Fotoporavak:


Jasno, ovu energiju ne moramo usmjeriti van, u djelovanje, nego je pohraniti u sebi. Za primarno punjenje sebe i osobnog tjelesnog sistema ovom silom, koristimo rad s dlanovima poznat kao rukopolaganje. U slučaju buđenja ove sile, radimo s korijenskom tj. prvom i srčanom tj. četvrtom čakrom.

 1. Opustimo se (sjednemo ili legnemo i zatvorimo oči) i potom lijevi dlan stavimo na prvu tj. korijensku čakru – ona je centar naše fizičke snage i naše volje, potrebne za aktivno djelovanje.

 2. Desni dlan stavimo na srčanu čakru, centar naše božanske svijesti i entuzijazma. I ostanemo tako na tren mirovati.

 3. Potom obratimo pažnju na crvenu svjetlost srca Majke Zemlje i udahnemo je kroz tabane, osjećajući kako ispunjava naše čitavo tijelo, te je s izdahom kroz lijevi dlan usmjerimo na svoju prvu, korijensku čakru. Tako nekoliko puta dok ne osjetimo kako nam se prva čakra zagrijala i napunila crvenom svjetlosti.

 4. Zatim obratimo pažnju na zlatnu svjetlost Sunca, Oca Neba i udahenom je kroz tjeme, osjećajući kako zlatna svjetlost ispunjava naše čitavo tijelo, te je izdahom kroz desni dlan usmjerimo na svoju srčanu čakru. Tako nekoliko puta dok ne osjetimo kako nam se srčana čarka lagano zagrijala i napunila zlatnom svjetlosti.

 5. Potom obratimo pažnju na crvenu kuglu među nogama, u području svoje prve čakre, i zlatnu kuglu u području srčane čakre i izdahom ih povežemo, napravimo svojevrstan most – dvosmjernu cestu – između ta dva centra kojom „putuju“ zlatna i crvena energija istovremeno.

 6. Taj most je naša unutarnja energetska baza. Prolazi kroz unutrašnje organe debelog i tankog crijeva, jajnika i mokraćnog mjehura, želuca i slezene, jetre, bubrega... i sve ih osvjetljava.

 7. Ostanemo tako nekoliko minuta dok ne osjetimo kako je naš torzo pun, i kako se stub svjetla ustabilio u nama.

 8. I potom s nekoliko udaha i izdaha se vratimo u budno stanje te otvorimo oči.

Ova energija može nas „dići iz mrtvih“, iz onih psihičkih stanja kada bismo naradije nestali. Uslijed te sile ustajemo, orno krećemo u akciju i frcamo od radosti.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram