Erotske Točkice: zaJedno

Znate kako je jedna od podlih zamki vremena s tehnologijom trenutak u kojem se uhvatite kako više pipkate svoj tablet, tastaturu i mobitel nego bližnje?

E, to je užasna zamka. Nekad, dok nije bilo tehnologije, ljudi su više vremena provodili zajedno, pričajući i dodirujući se. A upravo je dodir taj koji liječi. Samo zagrljaj ima neviđeno mnogo blagodati po psihičko i fizičko zdravlje, a kamoli dodir.

Stoga je naš slijedeći nivo vježbanja točkica onaj u paru: vježbamo na nekoliko načina:

  1. SLOBODNE TOČKICE: u ovoj vježbi nije toliko nužno znati gdje je koja točkica i što znači. Više je fokus na pravom načinu pritiska iz hare. Konkretno, stanete iza partnera ili voljene osobe (ili kućnog ljubimca, psi imaju izrazito mnogo strpljenja za vježbanje točkica i energetskog toka na njima, čak vas usmjeravaju – telepatski to izgleda tako da točno „osjetite“ gdje treba stisnuti, slično kao kod ljudi, dok fizički tako što vam gurnu šapu ili se istegnu i vama postane kristalno jasno da baš tamo imate nešto za stisnuti ili staviti dlanove; mačke imaju malo manje živaca za ovaj rad, no može se).

Uglavnom, stanete iza voljene osobe i ako baš hoćete, zamislite da su njena leđa touchscreen (to je za skidanje najokorjelijih ovisnika o ekranima :D ). Možete sjesti jedan nasuprot drugog, leći, što god.

Najvažnija stvar u POZICIJAMA dok radite točkice, sebi ili drugome, jest da vam je tijelo opušteno (ali ne mlitavo), a kralježnica ravna (ne po principu progutane metle, nego dovoljno ravna da energija može teći kroz nju). To je važno zbog protoka: vama u poziciji kakvoj god bila MORA BITI UGODNO, jer je to jedini način da ispravno i efikasno provedete Božansku energiju. I morate cijelo vrijeme svjesno disati, jer je to način da radite s univerzalnom energijom, ne trošeći svoju.

Opustite se, s onoliko udaha i izdaha od tjemena do tabana koliko treba da budetemirni i spustite u svoju haru.Ili, još bolje, u svoje jajnike/testise. Svu svoju snagu spustite u jajnike/testise i izdahom se, kroz palčeve, „sjednete“/naslonite . Dakle, stavite dlanove na, recimo nečija leđa/ili nogu/ruku, svejedno je. Onda malo tako dišete, da se opustite. Smjestite se u jajnike i kad osjetite impuls, s izdahomnaslonite u točku koja vas najviše „zove“. Nema veze ako isprve ne znate koja vas zove ili niste sigurni jeste li točno protumačili impuls. Sigurno jeste. Taj osjećaj se razvija vježbom i vremenom. Poanta je da se istrenirate svaki put vratiti u svoj centar i iz njega, kroz prste stisnuti.

Možete se igrati sa svim prstima, osjećajući ih kao lasere kroz koje šibate energiju, pa svirati kao po pianinu po dijelovima tijela.

  1. OGLEDALNE TOČKICE: primjer: sjednemo ili stanemo tako da se s osobom gledamo licem u lice. Stavimo ruke na njezina krila (lopatice), a ona svoje na naša. I radimo paralelno, tj. „kopirajući“ jedni druge. Znate onu dječju igricu kada ponavljate za nekim svaku riječ? E tako ovdje ponavljamo dodir. Znači, vi osobi lupkate leđa, ona vama isto. Vi stisnete sa svih pet prstiju, iz centra – uvijek iz svog centra, osoba treba to što preciznije „iskopirati“ tj. ponoviti.

Ovo možete raditi i dodirujući leđa o leđa, super je za trljanje lopatica i repa (sakruma),opuštanje tijela i zapravo to je prava komunikacija među ljudima – ona kroz energiju spuštena kroz dodir.

A onda možete preći na strukturiraniju vježbu tj. raditi ciljane točkice – isto paralelno: „ajmo sad pluća“ i onda se igrate tako što si na smjenu radite točkice. Evo, to je za večerenju zabavu i komunikaciju. Umjesto pretjeranog piljenja u ekrane ;) Uz to, naravno, ide i primjena točkica u seksu. Naredne slike pozicija su samo neke u moru mogućnosti: igrajte se, eksperimentirajte i uživajte - svjesno.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram