Ostvariti Obilje

Poruke današnje karte dana, 9 zemlje, govore kako svoje unutarnje bogatstvo iskazati i tako ostvariti u materijalnom svijetu:

DISCIPLINA je ključ svakog uspjeha: svi se boje malo teškog posla, ali to nikoga nije ubila. Mudro je naći svoj ritam, i onda ga udarno primjeniti.


SAMOKONTROLA je glavni sastojak ostvarenja. Pretjerano popuštanje sebi ne vodi do cilja. Umijeće je vladati sobom i svojim impulsima, znati se obuzdati i svjesno žrtvovati neke užitke i hedonizme sa da se san ostvari.


KORAK PO KORAK je pravi stav. Ne očekujte od sebe da ćete sve napraviti od jednom, ne trebate, a u tome nema ni užitka. Važno je držati se plana i mic po mic realizirati svaki zadatak s njega. Sjeme je potrebno posaditi, pa marljivo zalijevati i strpljivo čekati da nikne biljka.


POUZDANJE U SEBE: bez toga ništa. Ako idete u trku a sumnjate u svoja koljena... bolje odustanite i prije starta. Jedini način je vjerovati sebi i u sebe, znajući da ste sposobni samostalno srediti izazove. Osloniti se na svoje izvore znači dodatno ih osvijestiti, time ojačati i tako proširiti.


UVJERENOST U SVOJ PUT: ako je susjed uspio prodajući jabuke, vi ne morate, koliko god su jabuke zdrave. Ali možda nisu vaša priča. Važno je otkriti što je ono što vas obuzima, što ste u stanju raditi satima da ne osjetiti prostor, umor i vrijeme... zbog čega nećete spavati noćima i pritom biti zadovoljni zbog toga. To je vaš put, onaj na kojem se događa ostvarenje vašeg srca.


POBOLJŠANJE: Učite i razvijajte se... Stalno i nježno... Pa ako se obični modeli mobitela i kompjutora razvijaju, zašto ne bi vi, kao najljepši „proizvod“ božanskoga, a pritom sami svoj vrhunski sukreator koji odlučuje o proljepšanjima i poboljšanjima....


GRACIOZNOST: Sve radite sjećajući se gracioznosti svog duha. Možete na fronti biti najopasniji ratnik, ali ono što vas inspirira i dok mašete sabljama je neka duboka unutarnja finoća. Ne zaboravljajte je nikad, ni dok gacate blatnim močvarama, kao fazama života. Ta plemenitost je dio božanskog u nama i ona nas vodi u manifestiranje ljepote koju osjećamo dok stvaramo, koja nas vodi iznutra.


DIPLOMACIJA je nužna u odnosima s ljudima. To ne znači laganje, ali postoji način na koji možete reći svaku stvar. I najneugodniju istinu možete reći lijepo, ne morate se istresati na ljude jer „volite reći istinu u lice“. Govorite istinu, ali nježno, kao da grlite čovjeka njome, a ne udarate.


UŽITAK: i ne zaboravite dopustiti si užitak u lijepim stvarima života.... Gledanju u nebo, mirisu cvijeća, letu ptica... Toploj šalici kave ili čaj, mirisu mačke ili pogledu psa... Kupki, kuhanju.... svim tim naizgled „prizemnim“ stvarima koje su ključne jer se događaju jedino na zemlji, u tijelu, baš tamo gdje je najveći izazov izraziti – kroz materiju – svoju božanstvenost.


I tako, izražavajući Sebe Božanstvenog, sebe boga, korak po korak se manifestira obilje vašeg života. A ono nije nužno porsche ili skupa bunda: ono je osjećaj ispunjenosti blagoslovima života i imanje svega što je potrebno da se živi i dijeli.

Da, znamo da ovo možda zvuči čudno u ovim nevjerojatnim vremenima, ali.... i ta vremena služe da se čovjek trgne iz automatičnih koma u koja je uvođen stoljećima i osvijesti Sebe, i svoju ljepotu stvaranja. Pa kad tako učini jedan, drugi, peti, stoti.... kad tad će doći kroz igru prostor-vrijeme kontinuuma točka u kojoj će društvo ponovo stvarati iz svoje strasti i ljubavi, i tako živjeti u nekim lijepim rajskim vrtovima. A pioniri koji to čine sada, razgrčući blata svojim svjetlom lotosa, utiru put sretnom svijetu u sebi i oko sebe sad, a globalnije opet jednog dana. rEvolucija ljepote iznutra čini mogućim u fizičkoj stvarnosti taj napredak.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram