Čestica Milosti

Budite ponosni na borbe koje ste prošli. Koliko god su krvavo izgledale, koliko god ste se osjećali poniženi ili poraženi, uprljani. To samo znači da ste jaki u ljubavi.

I hrabri, koliko god možda ne mislili tako o sebi. Pa ste se usudili zaroniti u svjetove suprotne od svojih. I tek tako shvatili da su svi svjetovi vaši. Tek tako prihvatili mrak kao i svjetlo, znajući da je Izvor Stvaranja Jedan. Tek tako u sebi pomirili suprotnosti, čineći da yin i yang iz konflikta pređu u zagrljaj. A to je u umijeće alkemičara dušinih fluida.

Ne može se slabić s nemani boriti. Jedino heroji srca, ili oni koji u tome tek trebaju biti probuđeni, u kojima sjeme veličine sjaji. Svi junaci bajki, religija, mitologija.... Života... imaju fazu mračne inicijacije: kada misle da su pali i da su sve svoje vrijednosti izgubili. Kada močvara zaborava i ljepljivih, prijetećih sjenki djeluje kao doživotna tamnica. Da je kraj. I jest, na neki način: kraj starog sebe - onog koji zna za Čudo Milosti, ali nije sasvim siguran u njega – i početak novoga, onog čija je predanost Ljubavi bezuvjetna, a svjesna. Zato što takva apsolutna predaja često, poput sjemena, tek iz tame proklija. Probudi se naša duša, nešto je prodrma, i ona skoči, odlučna da se vrati na vrhunce svjetla. Mudrija no prije, svjesnija svih svojih dijelova – slabosti i snaga. I to je prirodna inicijacija. Na kojoj je mudro zahvaliti, a sebi čestitati. Ne onako ego-tripozno, nego u radosti i svijesti koliko smo vođeni i zaštićeni kada smo čisti. A jesmo, dok postoji samo jedan atom nečega što volimo u svijetu, i što iz nas voli.

Nema veze što na svom putovanju uprljamo odjeću. Oprat ćemo je. Znajući to, lakše ćemo igrati s budućim izazovima. Gledajući kako su naši ožiljci straha postali naše ordenje ljubavi. Oslanjajući se na „samo“ taj jedan atom ljubavi i znajući da će on proklijati baš kad treba i poput munje s neba rasvijetliti sav mrak. Zato odbacite krivnje i preispitivanja o tome zašto ste u životu ponekad pali, pogriješili... to su stepenice razvoja, a one ponekad kreću iz podruma. Poštujte svoje podrume, kao i tavane, svoje močvare u kojima ima i lotosa, kao i svoje rajske livade, na kojima uleti poneki komarac. Zahvalni za Čudo Ljubavi koja čini da svaki trn i ujed otrovnice postanu lijek, ako pustimo vremenu i duši da odrade svoje porode; ponosni i svjesni da se samo najjači u čistoći imaju petlje (srca&jaja) suočiti s najdubljim i tako (p)ostati najviši.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram