Netko poseban...

​Tridesetogodišnja žena ima dečka, i uvijek ima nekoga, ali nikad nije sasvim zadovoljna. Osjeća da su svi ti odnosi polovni i privremeni, ali ipak ostaje u njima, čak i tako neispunjeno. Želi znati hoće li joj i kada u život doći „netko poseban“.

TAROT priča: Duša uvijek zna kad laže sebe, tj. ego zna kada je lažan. Tako i ova žena osjeća da nešto ne „štima“ da, iako su partneri tu i sve je naizgled u redu, nedostaje bitan dio nje. Traži nešto posebno, misleći da traži nekog posebnog dok, u stvari, traži onu posebnu sebe.

Priča ide ovako: njen želudac, vagina i lijevi jajnik nose pohranjenu karmičku memoriju abortusa. I krivnje od strane obitelji koju je „popila“ zbog njega. Zato se nesvjesno doživljava nepolodnom, odnosno manje vrijednom. Stoga pristaje na sve što dođe. Budući da njezino nesvjesno šalje komandu kako je „manje vrijedna“, ona s neizmjernom zahvalnošću prihvaća svaku mrvu pažnje prema sebi te svakog muškarca koji joj se obrati s tom energijom – doživljava kao bingo. Dobitak na lutriji! Taj ili nijedan – vrišti njen ranjeni instinkt, kojeg ona na početku prevodi kao „prvi impuls“ i ona skače u odnos. Vrlo brzo se pokazuju mane tog odnosa. Ona osjeća kako nije, pa nije sretna. Postoje stvari preko kojih ne može preći jer naprosto nisu u rezonanciji s njom. Nisu njene. Ali ih „podnosi“. Trpi, u stvari. Čak bude sretna jer „barem ima nekoga“. Njezina ključna lekcija – ali ne samo intelektualno i mentalno spoznata, nego provedena kroz tijelo (primjerice, vježbama rukopolaganja na navedene organe koji nose tu memoriju i disanjem svjetlosti u iste) – jest ona o VLASTITOJ VRIJEDNOSTI. Znači, ne da joj je muškarac koji dođe u život „bingo“, nego da sebe doživi kao „bingo“, a tek tada može vibracijski privući isti „bingo“. Zato što će tek tada, oslobađanjem= izdisavanjem, starih materijala, osloboditi cjenjenje sebe kao žene. Plodne žene, zato što je ta vrsta stvaralačke plodnosti imanentna ženskom principu. Upravo je zbog toga, kao duša, odabrala u fizičkoj stvarnosti učiti kroz taj princip – suprotne sile. Trebao joj je abortus, kao pokazatelj posvemašnje ženske propasti, da ga nadiđe i putem njega kao medija osvijesti i IZGRADI svoju vrijednost. U tom smislu, treba prestati misliti da je „kriva“, prestati raditi stvari da se „iskupi“ – baš na temelju njih (kao energetskih struktura u auri i psihi) podilazi kod partnera koji je ne zadovoljavaju onim stvarima koje je zapravo ljute i ne sviđaju joj se.


* Tarot karta 7 diskova/pentakla/zemlje na naslovnoj slici je iz kolekcije Cathy McClelland nacathymcclelland.com

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram