Ritam Razvoja

Sjećamo se one da tek pritisak pokreće energiju? Barem dok dualitet u nama ima razine na kojima je u konfliktu, a ne u zagrljaju.

Da, to znači da postoje razine i načini postojanja gdje nije nužno da dualitet u nama „vodi borbu“ – što znači nije nužno da, u unutarnjem svijetu, imamo konflikt našeg svijetlog i mračnog lica, njihovi težnji, stremljenja... Nije nužno da u društvu imamo agresore i žrtve – na svim razinama – pa se vodi borba... Kada se dualitet iz konflikta pretvori u zagrljaj, polovi suprotnosti i sve nijanse između mirno supostoje, razumijevajući se, i tako nastaje novi Red. Novi Red je ključ. Uspostava Novog Reda znači uspostavu Svijeta Srca. No, zašto je toliko teško nekad? Kako je tako zahtjevno odjednom sad, svima, koliko god razvijeni i probuđeni bili... što se događa?

Zapravo, jednostavno. Znate kako, kad idemo preurediti ormar, ili svoj režim prehrane ili ponašanja.... To traži vremena i truda. Tako i nadilazak dualiteta u svijesti. Nadilaženje ne znači da će yin i yang kao iskazi ekstrema manifestacije Jednoga (na tzv. Plus i minus, svijetli i tamni pol spektra) prestati postojati, to znači da ćemo shvatiti i primjeniti u praksi činjenicu da sve što jest – čim je, ujedno i nije zato što u sebi, čim jest, nosi potencijal da ne bude. Jabuka koja jest, u sebi čim je, nosi potencijal da bude pojedena, tj. da je više ne bude. Svaki Yin nosi u sebi potencijal Yanga i obrnuto. Ova spoznaja i primjena nje čine da se suprotnosti prestanu tući, a počnu grliti, te tako ujedine što je transcendencija dualizma.

E, sad, ovo sve zvuči divno u priči, filozofiji... a u praksi? Praksa je ipak fizička, gušća, znači zahtjevnija. Usprkos tome, napredujemo brzinom svjetla. Znam da tako ne izgleda. To su iluzije,to je zamka starog konflikta. Ali činjenica jest da se stari sustav, nekompatibilan s kozmičkim vibracijama SLOBODE (a Ljubav je Sloboda) divnom brzinom urušava. Na fizičkoj ravni očito je kako diljem svijeta niču pokreti mladih koji ne padaju na zamke dosadašnjeg programiranja, pa prodorno i nezaustavljivo ruše sve prepreke starog načina. Svrgavaju vlade, unose svjetlo u umove hipnotiziranih i bude ih. I Majka Zemlja tako povremeno strese, poplavi, prodrma... ma sve što je potrebno da svaka duša bude dirnuta, probuđena, da se zamisli i zapita. A čim razmišlja i pita, već postaje slobodnija od starih, „datih“ odgovora i načina. S druge strane, ne da se ni staro tako lako: znate kako je kad prestajete pušiti ili jesti čokoladu? Stari duhovi skaču u vašoj svijesti, uvjeravaju vas da baš želite zapaliti ili samo jednu kockicu slatkog, a tako je i u cijelom sustavu. Pa se onda dogodi da čipiranje počne u Švedskoj. I slično. Još uvjeravaju ljude da će im „intuitivni čip“ probuditi supermenske moći – bit će vidoviti i sve znati, i niz praktičnih dobiti. Odlična zamka! Pravo Vražja.... da, to je posao Vraga Tarota (Saturnovog djeteta) koji podučava i provjerava Budnost bacajući iskušenja, čisto za trening Svijesti. Glavni izazov na listi je materijalizam. Padnemo na njega kada god nastupi pohlepa (čiji je korijenski uzrok uvijek glad na nekoj ravni, odnosno uvjerenje da nema dosta i da nismo dovoljni i savršeni takvi kakvi jesmo). Zadatak je ostati budan: s jedne strane sami pečatimo u sebe svjetlosne energetske čipove satkane od svojih afirmacija i želja jer, logično, „imamo pravo materijalizirati što hoćemo“. I to je istina, kada je motiv potreba, a ne pohlepa. Ali tanka je granica. Lako je napraviti korak koji je prelazi: to objašnjava kad masovno opijeni Amerikanci plješću jednoj od direktorica gugla dok govori kako će im čip omogućiti supermoći, samo što se ne tuku idioti za njega. Uglavnom, na takve trikove materijalizma na samoj granici puca Vrag – čuvar granica i prolaza – izazivač. Pa se tako okomljuju ovi prodavači čipova na dio našeg ega koji želi biti moćan, bolji, superiorniji.... Padat će budale, ali srećom, takvih je malo u zemljama opustošenim i razbijenim poput našeg Balkana...

Tamo su silovanja uma i čovjeka već učinila svoje, pa je i onaj najzatucaniji – htio, ne htio – počeo razmišljati. Milom ili silom, duhovna je svijest počela nicati i rasti. I eto, jasnije postaje ljudima da su prazna obećanja laž, da nema tog političkog sustava koji će nešto učiniti za njih ako se sami ne pokrenu, da nema tog duhovnog obećanja koje će ih promijeniti ako u praksi ne promijene nešto sami. Srećom je već nikla i cijela armija onih koji razumiju ovu igru i sada nastupaju javno, rušeći crvljive strukture u društvu i unoseći svjetlo u umove svojom praksom, ispravljajući tisućljetne krive drine. Neki globalno to rade ujedinjeni, neki osobno – procesuirajući kroz svoj osobni sustav psihe iz tijela kolektivne psihizme iz Polja. Budući da je to sve skupa itekako žestoko, pitala sam Tarot kako najlakše kroz sve to, u smislu koje su dominantne BOJE POLJA, odnosno što se događa u kolektivnoj psihi i koji su to kozmički utjecaji tako jaki te kako kroz njih optimalno prosurfati...

Znamo, rekli smo: Polje je bogato tkanje svega što jest, tzv. Akasha. Sve misli, emocije, sve što se dogodilo ikad, sve što je pomišljeno da bude, svaka vibracija svega što živi (čovjeka, biljke, životinje)... čini to tkanje. A mi ga nosimo i osjećamo kroz svoje čakre, pa putem njih osjećamo kroz psihička i fizička stanja. Pa kad onda uleti ponovo u sunčev sustav neki „novi“ planet tj. Nibiru ili se događaju ikakvi – kroz svemir manifestirani utjecaji, a zapravo izljevi iz Jednoga – jasno da osjećamo manje ili veće turbulencije u svom sustavu iskazane kroz cijeli spektar stanja (umore, paranoje, sumnje, težine i reminiscencije trauma za koje smo davno mislili da su riješene....).

Uglavnom, voljeni Mudrac Života (Tarot) kaže: Dominatne energije u Polju su one koje govore da smo u osjetljivoj fazi ometanog pokreta (za proučavatelje i učenike Tarota: obrnuti Hijerofant i obrnuta Kočija). To je kao kad želimo negdje krenuti i imamo jasan cilj, svoj osjećaj i želju, jasnu viziju da je TAMO, NOVO NAŠE, ali stari glasovi u glavi se bune, priječe, ne daju nam.... Čujemo misli naših starih (dobro kad smo svjesni da nije naše nego su tzv. „vanjski programi“, cijeli niz upozorenja koji čini da zastanemo pa u sumnji još jednom promišljamo ono što već znamo, umjesto da iz srca krenemo. Kao da i bez njih nismo svjesni da je put izazovan... I taman smo obuzdali svoje strahove, nekako to stavili pod kontrolu, ali evo ti neki glas s leđa nešto propovijeda i čovjek ponovo zastane, rastragan dilemama.... E tako nekako stvar izgleda i globalno. Energije silnog prodora su tu, guraju nam sve sisteme – duhovni, emotivni, mentalni i fizički – i mi čas kreneno, ali i sljedeći prestravljeno zastanemo, zaskočeni svim tim strahovima i nesposobni raspoznati što je stvarni alarm, a što paranoja.

Zvuči kao gnjavaža, često je i naporna, ali zapravo to je PROCES ODRASTANJA/ZRELJENJA.... OCJELOVLJENA. Ovako je žestok jer se, prema Tarotu, oslobađaju sve one naše snage iz prošle i paralelne stvarnosti (znači naših oblika u njima) kada smo htjeli krenuti, a bili smo onemogućeni. Kao društvo. To podsjeća na rascjep u svijesti kada je nastao Ego (i Kočije i Hijerofant su jake karte Ega). Prema povijesnim dokazima - koje je najviše otkrio i objelodanio Zacharia Sitchin te sijaset istraživača koji su krenuli od tih istraživanja – prvotni čovjek (zapravo biološki robot napravljen od fuzija Zemljinih domorodaca i vanzemaljaca) bio je biće cjelovite svijesti. Tek mu je trauma kataklizme (nuklearni rat između Lemurije i Atlantide koji je za posljedicu imao poremećaj Zemljinog magnetnog polja čime je izazvan famozni okret polova) svijest „razbio“ na način da se rodio ego. Sada smo u fazi povratka stare svijesti – one Cjelovite. Jednostavno rečeno, gdje živimo sve svoje Božanske Potencijale, Sebe kao Ljubav. Bez ikakvih starih koncepata o tome (tipa priča izmanipuliranih religija....) a opet na temelju Drevne Mudrosti Majke Zemlje i Oca Neba/Svemira (osnove iz koje su ponikle religije, odnosno duhovni sustavi u najčišćem obliku). Taj jaz, odnosno njegovo prelaženje, je kompleksan proces: zato sve ovo tako traje, riječ je u uspostavi novih principa preoblikujući stare. Ravnoteža se ne uspostavlja tako što se sruši lijevo da bi se ojačalo desno. Harmonija je suptilna sila – ona prihvaća obje svoje strane, lijevu i desnu, yin i yang, ali ih „popravlja“ u omjeru. Tu više, tu manje, za sklad. To je proces u kojem smo sad. A sklad uspostavljamo u svim centrima osobne psihe i društva: konkretno, spoznajemo da dobro i zlo nije ono što smo naučili, pa sami gradimo novi kriterij kroz osobni osjećaj, intuiciju i moral... Osjetljv je to put jer staro pada, novo niče, a Mudrost traži pravu mjeru. Zato sve djeluje usporeno, iako nije – probuđena Srca djeluju polako, ali sigurno. U cijelom Polju klija nova snaga, ali ne samo puna naboja novog rasta nego napunjena kumulativom svih postojećih neostvarenih, blokiranih rastova, sada okinutih: zato imamo efekte i osjećaje eksplozija, erupcija, naglosti, a zatim umrtvljujućih blokada. Na smjenu u nama silna snaga s agonijom.

Tu se upliće još jedan koncept uma, a taj je da se nešto novo rađa tek kada se staro ruši: isključivi pristup uvjetovanog dualističkog uma, a zapravo netočan. To je kao da kažemo „majka mora umrijeti kada rodi dijete“. A to je netočno. Istina je da se, primjerice rođenjem djeteta u obitelji, postojeći sustav i način života ruše tj. Umiru. Ali Majka je Živa, tj. Ostao je postojeći temelj za izgradnju novog društva. To je Nova Ravnoteža. Ekspanzija se ostvaruje gradnjom na postojećem temelju, barem onom njegovom zdravom dijelu. I sve ovo „stani kreni“ traje dvije i pol godine. Energetski, znači, bolje da se istreniramo na ovaj čudni intenzitet. Najbolji način za proći kroz to vrijeme jest objedinjujući suprotnosti i stvarajući novu, treću vrijednost iz njih.Znači ne ekstremizam u smislu staro je loše, novo je super, nego fuzija dobrog iz starog i boljeg iz novog što stvaramo. Znači alkemija, ne destrukcija. I odmak, djelovanje iz mira. Izazov je to kad te sile tjeraju na agresiju, ali Mudrost kaže – mir i odmak.

Dodatnu težinu ovom procesu rade nesvjesna uvjerenja koja priječe raspade starih zajednica te sustavi utemeljeni na materijalnom posjedovanju. Ali, ne trebamo upirati u banke i vanjske sisteme. Oni postoje, tj. Imaju snagu samo dok im damo. To je temeljna priča agresora i žrtve. Nije agresor toliko jak jer je jak, nego mu snagu daje žrtva koja se pogne i naguzi, pa trpi. Dakle, prvi korak je maknuti agresora iz sebe, a onda će u vanjskom svijetu automatski otpasti. U ovom konkretnom slučaju, glavni agresor tj. Ono što nam dodaje još par energetskih paketa tereta na psihu i leđa jest naša lijenost, škrtost i konformizam (govoreći na razini dominantne tendencije u društvu). Kad te demone isprocesuiramo iz vlastite psihe, riješili smo pola posla. Konkretno, kada nam prestane biti važno da imamo nove markirane cipele, ili bilo kakvu materijalnu značku koja nas potvrđuje – jer smo se sami samopotvrdili kroz spoznaju svoje Božanske Osnove/Izvora – tada smo već odjebali sve one koji nam prodaju da ćemo biti bolji ako „kupimo, potrošimo...“. Vjerojatna manifestacija može biti radikalna izmjena cijelog zemaljskog ekonomskog sustava.

Zatim, još jedna zabludna ideja koja nas usporava je da će se čudo desiti „kad se svi povežemo kroz sustav i pomoći će nam vanzemaljci“. Ne ide to tako. Ne možemo novo povezivanje napraviti na stare načine. Novu mrežu suradnje pletemo kroz srce i intuiciju, spontano. Primjerice: želimo da naša djeca u vrtićima uče jogu, disanja i meditaciju. Stari sustav je spor i trom i jedva. Ok, nema veze: mi osnujemo vlastiti sustav tako što se roditelji dogovore, ujedine, i sve ovo se uči kod nekog kod kuće ili negdje drugdje. Uglavnom, mi postignemo svoj cilj, s njima ili bez njih. Oni koji shvate se prilagode Novim Postavkama, oni koji ne – otpadnu. Evo, usred toga smo. Kako osobno, tako društveno - zato djeluje zahtjevno. Bolje da se priviknemo što prije, jer ovaj proces traje naredne dvije i pol godine.

Glavna poruka ovog procesa za nas vezan je uz povratak naše Vatre – Vatre Srca i Stvaranja. I to ne iz samo ove inkarnacije, nego od kad smo iz kotla stvaranja rođeni u fizičkoj formi. Nositelj te vatre u tijelu je kundalini energija. To je energija stvaranja, vrlo moćna stoga ne čudi što se njome manipulira i kontrolira od pamtivjeka. Kada na bilo koji način bacimo tu energiju, ili dopustimo da na bude ukradena, posljedica je tuga i pomućen instinkt, nemogućnost da čujemo svoju intuiciju i praktično djelujemo prema njoj. Siva aura, uslijed umanjene izvorne karizme božanskog u nama. To je svojevrstan gubitak našeg partnerstva sa Samim Sobom, sa svojom životnom Mudrosti iz gena, atoma... Sada se to vraća. Polako, nanovo ostvarujemo Partnerstvo sa Sobom i to kroz Strast: budimo svoju strast prema Sebi. Upravo je rascjepljena strast prema sebi ta koja nas je usporavala, čineći da jedan dio nas jedan dio našeg vlastitog uma grli i podržava, a drugi mu se kezi i ruga. E sada se energija vraća iz astralnih razina i preusmjerava, pa je važno da to napravimo svjesno. Meditacija i istezanja tijela sa svjesnim disanjem su najjači medij povratka ove energije.

Ovako jaka zbivanja u polju najavljuju psihički ozreljenje naše intuicije, stvoreno umijećem povlačenja u sebe i jačim življenjem intuicije; Fizički, najavljuju radikalnu revoluciju fizičkog života kakvog poznajemo. Bit će iznenađenja i pokušaja eterskih i fizičkih manipulacija energijom rata i izdaje, čak pucanja na novčani sustav (obrnuti 9 vatre i 9 zemlje). Ali, stalnim povlačenjem astralnih energija u tijelo i povezivanjem s Majkom Zemljom: njezinom vatrom uspjet ćemo održati svoj fokus i mir. Samo je važno svoju prvu čakru konstantnom sviješću sidriti u vatrenom srcu Majke Zemlje i iz toga odlučivati, kretati se i djelovati. To će nam uvelike vraćati i održavati energiju u zahtjevnim periodima. Nastavljamo iz svojih centara rušiti stare autoritete, govoriti svoje mišljenje i uspostavljati SLOBODU.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram