Anđeli i Demoni (Vrline&Grijesi)

​Velik je zez vjerovati u neke vanjske sile, neke tamo apstraktne anđele i demone koji nas, mimo naše volje, mogu uzdići ili srušiti.

Bez daljnjeg, u bogatom tkanju svemira – odnosno kozmičke energije, koja je inteligentna sama po sebi, pa i tako ispletena – postoje sile s vlastitom inteligencijom koje mogu, i ne moraju, u nekom stupnju utjecati na nas, no posvemašnja je istina da smo svoji anđeli ili demoni primarno mi sami.


Znamo, naime, kako ima dana kada sebe ili druge doživljavamo kao prekrasne, anđeoske, pune neke vrline, a onda opet ima trenutaka kada vidimo neko drugo, mrsko lice te iste, do jučer divne osobe... Znamo također i da svatko od nas ima mnogo lica, kao kristal faceta... Zbog lakše sistematizacije, dijelimo ih na umove i to na baznih sedam jer je toliko glavnih energetskih ulaza energije u tijelo – u našem nefizičkom tijelu to su čakre, a u fizičkom to su otvori.


I, u tome je sva mudrost svijeta: u energiji. Kada su čakre čiste, otvori zdravi... tijelo i psiha se pune energijom i onda se zdravo raspoređuje u čovjeka. To primjerice vidite u svakoj šetnji šumom, u moru... Jednostavno se popravite, a to je zbog energije. Tada se pokazuje vaše najbolje lice. I obrnuto, kada sjedite satima, hodate po betonu, okruženi zgradama... postajete sivi, stegnuti, cinični u boljem slučaju, u češćem preplašeni. Mraku skloniji. Opet je fenomen energetski.


Zato su anđeli i demoni, ili kako ih religija zove vrline i grijesi, zapravo energetski fakti, stanja različitih razina energije u cijelim tijelu i, jasno, svakom njegovom centru. To je doslovno tako, čak kardinalnih vrlina i grijeha ima sedam, kao i čakri. Primjerice, zdrava prva čakra psihološki čini da osoba ima jaku želju za životom, zrači fizičkom potentnošću i vitalnošću i pokreće čovjeka na konstruktivnu akciju. Čini od njega anđela SNAGE, ornog za podići, pomoći... No, prazna i jadna, ta čakra čovjeka čini bezvoljnim, nikakvim... Malo po malo, izgleda kao da ga je obuzeo grijeh/demon LIJENOSTI. Zdrava i protočna druga čakra čini čovjeka moćnim stvarateljem, bićem koje uravnoteženo prima i daje ljubav i fizička zadovoljstva, stvara... živi kao čisti odraz vrline LJUBAZNOSTI (BLAGOSTI, USRDNOSTI, NADE), dok čakra s tom neuravnoteženom energijom daje osobi boje demona ZAVISTI, čini je zloćkastom, a ona to uopće ne mora biti – naprosto joj je ovdje iscrpljena ili blokirana energija. I tako redom: treća uravnotežena čakra je, među ostalim, povezana s mirnom snagom čovjeka koja dolazi iz spoznaje jedinstvenog pripadanja svemiru, spoznaje o sebi, umijećem (samo)iscjeljivanja... što čini čovjeka STRPLJIVIM tj. PRAVEDNIM, jer razumije opći poredak i red stvari (opet anđeoska razina tj. Kardinalna vrlina strpljivosti tj. Pravde koja čeka koliko treba ali se uvijek uravnotežuje) dok u suprotnom, tj. Lošem stanju ove čakre nastupa grijeh/demon GNJEVA, ono stanje kada čovjek mentalno bjesni na sve. Tako i sa srčanom čakrom i energijom koju ona provodi: kada je otvorena, čovjek je otvoren prema životu, živi svoju ljubav prema cijeloj kreaciji, MILOSRDAN JE, dok u suprotnom sve doživljava kao suprotnost svojoj volji, nadmeće se, grabi za sebe, odnosno postaje kao obuzet grijehom/demonom PROŽDRLJIVOSTI. U slučaju pete čakre, zdravi scenarij njene otvorenosti i punine daje čovjeku duboku spoznaju o sebi i svemu što jest, zadacima, a time i RAZBORITOST I PONIZNOST (zato što osoba koja istinski razumije nikad nije napuhana i nabrijana nego uglavnom zahvalna za uvide koje je primila, a time ponizna), dok u suprotnom nastupa GORDOST, PONOS, UZNOSITOST (rekli bismo moderno, nadrkani ego)... i eto ti učas demona/grijeha... I jasno, sad već kužite kako to ide..... otvorena i zdrava šesta, čeona čakra čini da smo intuitivni, otvoreni za svoje unutarnje znanje, čistih misli i konstruktivni, stvaralački iz unutrašnjosti, a to znači UMJERENI (jer samo prava mjera stvara pravu umjetnost, onu koja „uzima“ srce i protrese dušu), dok u suprotnom nemamo jasnoću o redu stvari i mjeri, pa postajeno POHLEPNI... I isto sa sedmom čakrom: ona zdrava, čini da živimo svijest o sebi kao božanskom, da imamo svijest o sebi kao božanskom što nas čini ČISTIMA, i punima prave VJERE – one koja proizlazi iz iskusvenog duhovnog znanja – dok pomućena, čini čovjeka „obuzetim“ grijehom POŽUDE jer krivo misli da mu energija i snaga dolaze od drugih, a ne njega samog kao božanskog izvora.


Sad vidite kako je fizika duha, ili duhovna fizika, jednostavna. Još više to postaje jasno kada povežete ovo s organima. Čakre se ne nalaze u fizičkom tijelu, ali na njemu imaju „hvatište“ kroz žlijezde, tako da utječu na organe koji su pod njihovom „nadležnosti“. Zato često kažem da su u organima pohranjeni „materijali“, psihički materijali, odnosno ENERGIJE i energetska stanja, VIBRACIJE. Zato radom na organima možete iscjeliti svoju psihu. Zato nije nužno optrčavati radionice i psihijatre. Savjetnici mogu pomoći svjesnoj osobi zato što svatko ponekad treba nekoga za razmijeniti mišljenje, a i da ga sasluša, pa tako pomogne vidjeti „drvo od šume“ koje nekad ne vidimo kada smo energetski „zeznuti“. Ali suština ostvarenog Sebe kao Božanskog na Zemlji, Sebe kao Svjesnog tj. Sebe kao Ljubavi jest preuzeti svoju moć u svoje ruke, a to znači preuzeti odgovornost. Za svoje tijelo, fizičko i nefizičko (aura sa čakrama). Jer, nitko i ništa vas ne može nahraniti ako se ne nehranite sami. Zato postoje oni koji to razumiju, pa redovito održavaju higijenu, i oni koji ne, pa traže čišćenja okolo, i nikad ih neće naći. Jer su u njima. Jer ih već imaju, ali ne rade ništa s tim.

Da, toliko je jednostavno. Svjesno disati. Održavati sebe čistim, energetski i fizički. I tada vas nikakvi ovi ili oni ne mogu izmanipulirati, jer je vaša svijest blistava, protočna kroz tijelo i um, instrumente vaše duše. Tada ste SVOJI I SLOBODNI, kreativni. Tada ste ono što želite, svjesno. I, tek tada možete reći da JESTE. Ne dok nešto mislite, jer o čokoladi ne znate ništa dok je ne progutate. Džaba vam sav mental i informacije. Iskustvo je ono koje vas pokreće. I tek tada može zrno gorušice pokrenuti brda u vama i vašim životima.

Zato vas u ljubavi tražim, primite se svoje duhovne prakse. Pa makar to bila jedna stvar. Uvijek citiram omiljenu misao Bruce Leea, kad kaže: „Ne bojim se ratnika koji je isprobao 10.000 udaraca, ali se bojim ratnika koji je isprobao jedan udarac 10.000 puta.“ I to je sve. Zaista je tako jednostavno. Nađite svoj udarac. Prestanite s trčanjem po radionicama, prestanite s mentalnim ego masturbiranjima, počnite vježbati svoj udarac, bila to joga, disanja, crtanja... što god vaša duša osjeća. I redovito. I svaki dan. Pa da vidite kakva ste razina. Hodajući anđeo ili muljavi od krivnja i grijeha.

Da OSJETITE SVOJU MOĆ. Što ne znači da će tzv. problemi, odnosno izazovi života nestati, ali ćete se vi s njima u lakoći i s mirom nositi. A to je suština. Stvarno je jednostavno: trebate „samo“ svjesno disati...


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram