Ovan 2016.


Update za Svete Noći i poruke Tarota za Ovnove u 2016.

Uz sve što smo rekli da radimo za plodnu aktivaciju Ovna u sebi u Ritualu Svete Noći, danas je fora Ovna i sasvim fizički aktivirati, nekima od stvari koje voli kao što su sportski stav, crvena boja - znači uzmi crveni lak za nokte, jer su nokti uvijek vidljivi, pa podsjećaju Ovna na njegovu snagu; šešir, jer je na glavi i potiče Ovnovski sjaj i blistavost, ili neke crvene gaćice i programiraj ih namjerom koju upisuješ na stablo.

Možeš hodati po kući, makar i u trenirci, ali ispod u nekom seksi crvenom vešu, jer tvoj unutarnji Ovan voli seks, možeš se i seksati! Zgodno je i započeti nešto novo, jer Ovan voli početke. Staviti makar malu crvenu narukvicu, samo da kažeš time energetski i fizički "moj unutarnji Ovan je veseo i zdrav".


Lijepa runa ya nacrtati na kuglicu jer održava ovnovsku vitalnost je UR:


Ako stigneš, baci pogled na film "Prohujalo s Vihorom" (kad klikneš naslov filma, otvorit će ti se film na ovom divnom sajtu, nema prijevoda, ali ne treba ti, koncentriraj se, i ide super) da se sjetiš Scarlet O'Hare, jedne prave ovnovske energije: ne odustaje ni pred najtežim preprekama, zapravo joj bude prkos da ide dalje, i ne priznaje poraz - nije gotovo kad je gotovo, ako ona hoće da "sutra bude novi dan", bolji dan.


OVAN 2016: Poruka TarotaOVAN: Glavna boja godine je ona MIRA. Ne voli to normalan Ovan, kada je prisiljen polako i s puno pauza, čak puno odmora. Ali to će biti jedini način da mu inače ne pukne glava od kaosa misli i informacija. Opirat će se on, i htjeti i dalje svim snagama no vrlo će brzo (već oko 4.2.) prihvatiti da je ponekad za njega svemoćnog i najboljeg, najmudrije pritajiti se. I upravo je to način da bude usklađen s vibracijama 2016.: mirovanje, odmak, meditacija, dok ne dođe jasnoća, a tek onda korak. Po korak. Stvari prvo promisliti, ako treba nekoliko puta, ne kao inače rogovima na brvno. Pisanje misli će mu pomoći da se razbistri, čitanje također. Čak će naučiti uživati u toj energiji koja ga okružuje – a ne može je promijeniti – energiji dubokog mirovanja i promišljanja. Puno sna kao potreba su novost za njega, a jednako i spoznaja da mu to toliko prija. Zato što je to godina kada su kao čovjek koji se polako budi iz kome i sada bi najednom nadoknadio sve, a zapravo mora još uvijek malo pomalo, barem prvi dvije godine. Ovnovi, umjereno! Znam da "polako" i "umjereno" nisu najdraže riječi za pravog Ovna, ali vidjet će i sami da će tako najbolje proći. I svejedno biti prvi, kako vole jer nekad su upravo usporavanja i prepreke pauze potrebne za jasnoću, a s jasnoćom se vraća snaga za ekspeditivnu i laserski preciznu akciju.


A ni ne čudi da je tako jer za Ovna glavno zbivanje ove godine akcija. Imat će tako intenzivna putovanja – bilo unutarnja, psihička, bilo vanjska fizička – da će mu jednostavno prijati odmor i obnova. I dalje njega nosi stav „mogu i hoću i idem“, legendarna naglost Ovna nikada ne napušta, tim više što ga nosi strast da stvara. Jaka seksualna energija, ponekad i rušilačka, jer se iscjeljuje afrički kod u nejgovim genima: vraća mu se divljina, ali će biti mudrija, samo mrvicu promišljenija, ali i to je veliki bingo za Ovna.

Glavno samoostvarenje ove godine mu je prava mjera svega. I iako zvuči normalno, zdravo i logično, za Ovna je to silan zadatak jer on je sav ekstreman, intenzivan. A i kad uči pravu mjeru, uči je tako što prvo pretjera u suprotnostima.

Generalno, tu je strast u stvaranju, pa tako i ljubavi gdje rogovima inzistira da bude po njegovom ili nikako, vrlo jezičav i ponekad verbalno okrutan; i uposlu je takav, pa samo da pripazi da ne izleti kome koju krivu. No, iako zahtjevna, ovo je Ovnovima lijepa godina: godina uspjeha, i osobnog u smislu svijesti gdje se vraća Sunce u Um, onaj dobri stari stav pobjednika koji je bio pomalo poljuljan proteklog perioda. Lakše mu je nakon ljeta, tada ulazi u zabavniji dio godine, a do tada se još obračunava s mislima jer se kroz njega oslobađa onaj dio osobnog i kolektivnog uma povezan s okrutnošću, nasiljem, bezobrazlukom. Zato, knjige i meditacija, rad na umu s afirmacijama i vježbe disanja neka mu budu koktel za Lakoću 2016.


NAPOMENA: Ovo su PORUKE TAROTA. Znači ne horoskop za 2016., nego je sistem horoskopa, u smislu podjele na znakove, svojevrsna platforma za sistematizaciju PORUKA. No, njih je mudro shvatiti kao igru iz jednostavnog razloga što smo svi individualni. Svi imamo u sebi sve znakove, njihove boje, a svatko od nas je jedinstven spoj, koktel toga. Tako da za ozbiljnu analizu energija godine u nečijem životu radim upravo to - ozbiljnu, individualnu Ki Tarot Analizu. A ovo su više orijentiri, kao kad kažemo "hej, vjerojatno će kišiti, pa uzmi kišobran". Ali ne mora kišiti, može baš biti Sunce. Nema veze, važno da imaš kišobran u torbi. Tako i ove poruke: ne služe tome da čovjek paranoizira jer će kiša, nego da ima negdje u primisli informaciju (kišobran u torbi), pa kada se dogodi situacija koja ga podsjeća na poruku, da je primjeni kao kviska.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram