Prosvjetljeni Ratnik

Usudi se sad učiniti nešto konkretno da ostvariš svoj ideal. Jer tako siješ zakon ljubavi koji će jednom objediniti sva planetina plemena i možda si baš ti sa svojim sjemenom ključan za svijet srca - gdje vlada poštovanje i ljubav.

Koja je sreća, i Milost, kada našu snagu inspirira i pokeće naš ideal – pa svi naši konji radosno jurišaju u neki plemenit cilj! Baš to polje u svijesti se otvara sad, kad je Mars ušao u Strijelca: snaga i strast života usmjerena najplemenitijim idealima.


To je kada ratnik u nama ne grmi bijesno na sve oko sebe, nego zasuče rukava i pokrene radne akcije. Kada je promudren, pa promišlja kako je pravda velika i čudesna i svaki svoj atom ulaže da je ostvari na Zemlji - u društvu, u svom životu. E baš taj vatreni sretan vjetar će nas osvježiti sad, na kratko doduše jer će se kroz tjedan dana taj ratnik vratiti u škorpionske vode, odrezati finalno one možda demone iz nesvjesnog koje osvijesti baš dok juri uspostaviti Red duše na kojeg ga učitelj u njemu, njegov Jupiter sada inspirira.


I zato je baš sad trenutak za usuditi se krenuti ka najvišem. Čak ako se i okliznemo za tjedan dana i zaustavimo, jer će tada Ratnik Snage na privremenu rikverc pauzu u pročišćenju – samo da bi još bolje promislio i rekonstruirao svoj plemeniti plan – nije važno. Jedino je bitno sada krenuti ka najvišem. Što je najpravednije i najplemenitije što želim za sebe i svijet? To učiniti. Ono što prvo „padne“ na pamet, dođe kao ideja, ma koliko se luda činila, to je to – sad je tren za napraviti prvi, makar malecni fizički korak ka tome. Zato što će on, nakon pauze, služiti kao podsjetnik i orijentir. Kant je govorio da to što je nešto ideal, ne znači da mu ne treba težiti. I to je istina. Dapače, što mu više težiš, to ga više ostvaruješ i više pomičeš granicu ostvarenog savršenstva. A ono, kako je vječno, uvijek se miče dalje u svojoj ekspanziji, a time se i Biće sve više razvija. Znači, ideal se ostvaruje upravo u težnji njemu.


A sada Nebo (Mars u Strijelcu) našu psihu na Zemlji puni upravo tim gorivom. Brižnosti, pažnje i spremnosti da potegnemo, pomognemo, inspiriramo i učinimo. Ono nešto što uspostavlja zdraviji red u našim životima. Svatko za sebe. Ono nešto što bi, opet ću citirati Kanta jer je predivan, da se naš primjer prevede u globalno, moglo biti OPĆI ZAKON. Da, ima ludom idealizmu mjesta sad, jer sijemo, a Zemlja je za plemenitost plodna, čak i gladna vapi za entuzijastima koji će usprkos svim očitim besmislenim okolnostima, ipak sijati sjeme smisla. Stooooooga, sretan vam vaš Ratnik vođen mudrošću Učitelja, vaš Vatreni Muškarac inspiriran ljubavlju Kraljice Plamena – onog našeg unutarnjeg osjećaja za pravi trenutak rađanja novoga i plemenite skrbi o svojim i tuđim plodovima. Jer, kako kaže Vatrena Kraljica Tarota: jedna je ljubav u tvojim darovima i mojim darovima – ljubav srca koja, kada poveže svijet, vratit će toplinu i radost entuzijazma na planetu koja je vrijedna toga.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram