Dubine za Sjaj

Pomrčine Mjeseca su, poput ove na horizontu 23.3., idealna prilika za sjaj.

Mjesec je slika primarnog ženskog principa u nama: sila svih naših znanja iz nesvjesnog, sila naše intuicije. Ona govori o našim unutarnjim znanjima izraženima kroz inuticiju, ali i osjećajnim oscilacijama izraženim kroz emocije koje fluktuiraju.

Ona nas učirazlikovati Intuiciju od Osjećaja: Intuicija je, naime, MIRNA. Tiha je, ne dere se (osjećaj uglavnom nešto urla, kao dio aktiviranog nekog programa uma). Intuicija ne izaziva emociju, nego pruža Znanje. Osjećaj nije miran. Uvijek je nabijen, uvijek navija, ima boju. Intuicija nema boju, transparentna je, prozirna, naprosto jest. nema navijanje u sebi, osjećaj je uvijek ili ushit ili očaj, u ekstremu, ili nešto između tj. na putu do toga. INTUICIJA NE. Ona šuti i miruje, ne izaziva niti mir niti nemir - naprosto jest.


Tako nas, u stvari, i Mjesec poziva da – kada vanjske emotivne oluje nekad često pod njegovom energijom djeluju najjače – uđemo u svoju tišinu i sebe jer tako dosežemo sve odgovore koji su u nama, u Svećenici unutar nas. Svećenica je ujedno i Čarobnica: ona koja energetske tokove duboko osjeća, a istovremeno je svjesna njihove putanje te intuitivno zna raditi s njima. Posjeduje znanje o njihovoj vibraciji.Stoga se ne plaši pomrčina. Jer naša Mudrost zna da Osoba postaje cjelovita tek kada pogleda u pomračenja. A , Mjesec, znamo, okida naše Sjene...


Kada je pomračen, kao što će biti 23.3., izuzetno snažno čisti naše mračno podzemlje. Uz to, ezoterna znanost kaže kako su pomrčine vrijeme koje negativni, crni entitet koriste za sidrenje na zemaljskim i osobnim auričnim ravnima. No, što s tim sad?'Ajmo ovako: na Zemlji smo. U tijelima. Samo po sebi, u odnosu na izvor, eterično, svjetlo... tijelo je mrak, a zemlja gustoća, zar ne? Stoga, prva postavka je da smo došli u tijelo - uživati u mraku. Apsurdno, ali... sjetite se da smo kao ludi znanstvenici koji skaču u vlastiti eksperiment istražiti je li tj. kako je nemoguće učiniti mogućim. Unijeti svjetlo u mrak. Iskusiti, čisto znanstveno, kako jedan/suprotni pol principa – duhovni/yang, svijetli – funkcionira u svom ekstremu – materijalnom (yin/tamnom). Uslijed toga – naše je prirodno stanje da se ne bojimo mraka. Jer smo svjesno, kao duhovna bića s najviših razina, najfinijih dimenzija upravo zato došli na Zemlju, kao na svojevrstan duhovni eksperiment: naći svjetlo u mraku. Osim toga gdje se, pobogu, događa prosvjetljenje – ako ne u mraku? Na svjetlu je – ionako svijetlo.


Znači, pomrčina Mjeseca jest idealna prilika za sjaj, buđenje svijesti, svog unutarnjeg Svjetla. A to ne mora biti neka vaša vesela pčelica. Može biti crna leptirica. Nebitno tko je: bitno da ste Onaj koji gleda sve svoje uloge, lica, sva svoja obličja... i pritom ZNA da nije svoja uloga, niti maska, niti misao, niti osjećaj.. nego Onaj koji Gleda. Elem, može ovo uzburkati najmračnije i najdublje aspekte. Neka. Budite svjesni da u suočenju s njima uvijek imamo izbor: baciti se u te vode, ili ne. Sad, ovisi o vašoj osobnoj strukturi što birate, ali načelno je ovako – ako se bacite, ronite, ronite kroz sve mrakove, piti&plesati.... ali svjesni da istražujte. Što god odabrali, znajte: sigurni ste uroniti u najdublje... jer je to uroniti u sebe... Kao uroniti u duboku maternicu iz koje smo inicijalno i ponikli... U duboku zemlju gdje se raspadnemo, pa od našeg pepela nastane hrana kojom se hrani novi život, pa smo tako i fizički vječni. Ovo je obnova, ova pomrčina je inicijacija naših najdubljih psihičkih principa: jer tek kad prihvatimo svoju silovanu žrtvu, možemo doživjeti puninu užitka, a kada zagrlimo svoju Sjenu, postati Svjetlo, zaštićeno silama Yina i Yanga.


... i dodatno...

* Magijske afirmacije Mjeseca za vrijeme pomrčina: JA JESAM PUNINA SVJETLA

* Pjesma ODA MJESECU iz moje knjige "Biseri"COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram