Ja, Mistik

Samo malo da podsjetim kako, u godini Mistika, je mudro sa sobom ostvariti energiju Mistika – da se lakše proplovi aktualnim procesima.

Detaljno o Mistiku ovdje, no u kratko: Mistik u nama je naš Pustinjak, naš tibetanski svećenik, naša karmelićanska svećenica.... ono lice koje se povlači kako bi u svojoj osami spoznao sebe i našao božansko. Promatrajući sebe u izolaciji, dolazi do unutarnjih uvida. To je ona razina svijesti koja je proplivala unutrašnjim dubinama, srela svoje snove i zna ih rastumačiti, njihove poruke, primijeniti značenja te podučiti druge tajnama i znanjima nevidljivog svijeta. Ovo je glas koji nas zove – koliko god bio sunčan dan ili se osjećali izvanredno – da odemo u odmak, neko unutarnje povlačenje makar brzinsko, gdje se sređuju i restrukturiraju iskustva i uvidi. I u tim povlačenjima čovjek osjeća „kišu“ informacija iz nevidljivog svijeta, i paralelno primanje poruka u ovom (preko mailova, „slučajnih“ poznanika“.)

Vježba: Susret sa Sobom = Ja, Mistik

Zatvori oči, opusti se s nekoliko dubokih udaha i izdaha... kroz stopala udahni energiju voda iz dubine zemlje, a kroz tjeme energije nebeskih voda... kiše... potom opet obrati pažnju na tabane... i osjeti kako te nebeske vode guraju, a zemaljske vuku... na uranjanje...

Puštaš se valu vode... da te odnese... i gledaš/osjećaš kako te spušta kroz zemlju, zemljine dubine... uranjaš s valom u vodeno carstvo... oko tebe sve blista plavo... ali ne zadržavaš se... val te nosi... i izbacuje... u špilju, zidovi bisernoplavi kristali... podvodna pećina.... oko tebe sve sjaji... kao utroba... smiruješ se i toneš u san... ali ostaješ budna... uz udah i izdah... gledaš oko sebe... vidiš veliko oko na stropu... šalje ti blistavozeleno svjetlo u tvoje treće oko... uz udah i izdah osjećaš kako ti se viđenje otvara... odjednom vidiš znakove na zidovima pokraj sebe uz udah i izdah (svaki put će ti se pokazati drugi znakovi, možda jedan, možda nekoliko, ovisi, možda ništa ispočetka, nije bitno, bitno da gledaš i zapamtiš glavni)... svakog promatriš i pitaš ga što znači... čuješ govor u tišini... uz udah i izdah osjećaš kako ti se znanje slijeva... i budi... gledaš dalje... dolazi ti sova... pozdravljate se svjetlošću koja vam dolazi... sova ti pruža pločicu na kojoj je njena poruka... vidiš znak, riječ ili boju... što god vidiš poruka je... ostaješ u miru disati i gledaš oko sebe... što god dođe, zapiši i pitaj što znači... dišeš... osjećaš kako se kristali oko tebe povezuju s kristalnom strukturom stanica u tebi... uz udah i izdah osjećaš kako se znanje iz tebe, tvoje DNK na novi način preslaguje... nova struktura... spremna si izići van... sviješću pozivaš val... dišeš vodu da ga dozoveš... uz udah i izdah val dolazi i iznosi te, izbacuje na površinu... na Zemlji si... oko tebe zlatno polje pšenice... prolaziš i svakim korakom dišeš zlato... kad iziđeš s polja, oko tebe skupina ljudi... u tišini te gleda... otvaraš usta i puštaš da iziđe riječ, može jedna, može rečenica, može govor....učini ovo fizički i pusti da se samo izrazi što treba... neka iziđe poruka koju prenosiš svijetu... uz udah i izdah... gledaš kako grupa prima znanje... uz udah i izdah gledaš kako znanje kao vodeni val čisti svakoga koga je dodirnulo... a zatim osoba/ljudi postaju zlatni... kada ste svi zlatni, zaokruži vas u zlatnu kuglu i pošalji u svjetlo... završi meditaciju i izađi van.

Napomena: uvijek ćeš imati drugačija iskustva, nekad riječ, nekad govor, nekad jedan čovjek, nekad grupa. Zapamti ih i zapiši poruke.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram