Majmun je kriv

Nemoj se ljutiti na sebe što činiš greške. Pogotovo ove godine.

Nije to isprika neka, ali samo da podsjetim – godina je Majmuna (više o tome u tekstu Godina Majmuna). A Majmun se voli igrati umom, kao loptama. I navede te, smuva. Nešto ti se isprva čini kao genijalna ideja, sto posto dobro i pravo, ma provjeriš to čak i napraviš potez – a ono pljas! Katastrofa. Dobro da si izvukao živu glavu. I dok tako čučiš i oporavljaš se od neke štete ili udarca kojeg ti je složila energetska majmunarija, sjeti se nekoliko sitnica:

GREŠAKA NEMA: Greške ne postoje (e, možeš i pročitati tekst Jedina Greška). Uglavnom, ne postoje u smislu da su one stepenice samorazvoja: napraviš je, vidiš kako je došlo do greške, naučiš i ideš dalje. Tome i služe takva zbivanja – da te malo zaustave, opamete, učine da se preispitaš i shvatiš kako ne trebaš baš uvijek jurcati na prvu euforiju, kako nekad treba biti obazriv, strpljiv, umjeti čekati. Ooo, da, greška to najbolje uči. I zato nema krivnje oko nje – odigrala se, cijena plaćena, sada samo kontempliraj zbog čega se dogodila, što te natjeralo na krivi korak i kako da ga sljedeći put ne učiniš.

SVE JE GREŠKA: Ovo mi je rekao vrhunski šahist i mislilac. Pazi ovo: u šahu je toliki broj poteza, da ga je nemoguće predvidjeti i izračunati. I svaki se potez smatra greškom, no pobjeđuje onaj koji napravi manje grešaka i manje fatalnih. Zamisli perspektivu! Tako da, ako ćemo tu logiku primjeniti na život – pa od inkarniranja na dalje – sve jest greška.

GREŠKA JE ISTRAŽIVANJE: Jasno, to ne vidiš dok plačeš jer je cijena koju plaćaš preskupa, šteta nepopravljiva, a greška fatalna. Ipak, poslije nekog vremena shvatiš kako te pomaknula. Promudrila. Znam, čudna su ta majmunska posla, ali pročitaj tekst o godini Majmuna da se sjetiš kako je u pozadini svega ipak Merkur, odnosno Čarobnjak Tarota. Pa nije ni čudo da obrće um i baca iluzije, navlači te zanosom i euforijom. I onda, kada to u sebi – naglašeno do veljače 2017. – prepoznaš, zaustavi se. Uzemlji, promisli, meditiraj. Osjeti iz tijela. Da napraviš što je moguće manju grešku, ako ništa drugo ;)

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram