Ne-znanje novoga

Često znamo, osjećamo, što je pred nama. Možemo naslutiti novu fazu, barem njenu glavnu boju, pa time i što nam nosi i kako se postaviti.

No, ima trenutaka i faza u životu kada ne možemo.

Koliko god bili duboki, jasnovidno, intuitivni ili proročki... neće se, pa neće budućnost otkriti. Ni nagovještaj. Ni slutnju nam dati. E tada - pusti.

Nastaviš li se lomiti oko toga, pokušavati prodrijeti kroz velove nevidljive i vrata skrivena, samo ćeš se razbijati i umarati, završavajući višestruko preplašen i frustriran. Nemoj silovati tada. Nego pusti i ponašaj se kao da je sadašnji trenutak sve što imaš. Znam, teoretski je to kao svima jasno i svi briju na to, no u praksi malo tko. Samo tinejdžeri, avanturisti i životinje.

Pa dobro, onda, valjda ima tren u Postojanju kada si pozvan da i sam takav budeš. Danas, tj. sad je sve. Što nosi sutra i što je najpametnije za budućnost... nema veze. Nije važno. A suštinski, nekako i nije. Jer, tko zna hoće li se neka planeta obrušiti na tebe dok spavaš? Ili će manijak stisnuti gumb i izazvati rat? Neće, vjerojatno, naravno možda, ali opet... Nikad ne znaš jer život je živ, pa time i nepredvidiv...

I što ti preostaje onda? Kada dođe takva faza - da osjećaš kako si u nekom novom koraku, kako te vrti tranzicija, a opet ne znaš gdje vode nova prostranstva.... Šuti. I miruj. I hodaj bos po Zemlji. I diši Sunce. Pa noću Zvijezde. Mantraj i ne misli. Budi skroz skroz sasvim i isključivo sad. Kao da nema sutra. Zato što su takva stanja obično znak da je posrijedi tranzicija, ali ne samo iz faze u fazu, nego iz jedne ravni postojanja u drugu. Ne moraš umrijeti, u smislu napustiti tijelo, da bi promijenio ravan postojanja. Iz jedne stvarnost nekad skačeš u drugu, tzv paralelnu - znači mijenjaš neku aktualnu za paralelnu - upravo u takvim stanjima. I jedini način da tu promjenu izvedeš u, 'ajde, reći ću jezikom ega, "u svoju korist" jest da miruješ. Meditiraš. Ideš iz trena u tren. Znajući da kad Srce vodi, mora ispravno i najbolje za Tebe biti. Pa se opusti i uživaj u neizvjesnosti i promjeni :*

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram