Na tren... ne-emotivan


Znamo da je važno biti svjestan svojih emocija, prepoznati što znače, što govore, kako se mijenjaju. Da, bitno je perceptivno hvatati te fluide, i vidjeti kada te bacaju. Ali, još je bitnije, znati ploviti s njima.

Recimo da si izrazito emotivna osoba. Imaš neki ranjivi Mjesec ili si naprosto takvo biće. Sve osjećaš, sve te može raniti, i ushititi, i to je prekrasno. Stvarno je. Nije ta osjećajnost slabost, dapače, to je snaga veća od sirove sile. Ali je to isto tako snaga koja, ukoliko ne vladaš njome, ima tendenciju tebe samog potopiti. Baš ono oceanski.

Stoga, dopusti si tren u danu da se praviš kako NEMAŠ EMOCIJE. Da, ozbiljno to kažem. Gle kako: recimo, ti kao ekstra emotivna osoba imaš jedan plan za dan, ali se dogodi nešto što te emotivno pogodi, pa prebaci. Nije da te ubije, ali te dovoljno dirne da sad, umjesto da radiš to što si naumio izvorno, se prvo moraš baviti čišćenjem emotivnog polja, pa procesuiranjem, propuštanjem. Jer je to zdravo i normalno i naravno da ne možeš dalje dok ne izvadiš trn iz cipele, tj. ne vratiš emotivno polje u ravnotežu. No, zamisli i da si jedan od onih ljudi koji nemaju tako razvijeno emotivno polje. Nešto bude, oni to promisle, i hop po planu. Ne kažem da je to dobro za tebe super-emotivnog. Barem ne za stalno. Ali za 30-minutni trening u danu je. Kao što se glumac pravi da je netko možda suprotan sebi, tako i ti odaberi 30 minuta u danu da si baš suprotan sebi - recimo nemaš emocije kakve inače imaš. Odjednom vidiš da bi inače oko neke situacije procesuirao sto godina (ono, na unutarnjem planu, pleo i vrtio), a sada prihvatiš, pustiš, ideš dalje. Znam da je i za to potreban trening, ali si ga priušti. Zato što moraš biti sposoban vladati sobom.

Pazi, ovo ne znači negirati emocije. I dalje stoji da moraš isplakati, izvrištati, istrčati, iskupati ili kako god već voliš i znaš uravnotežiti emotivno polje. Ovo znači da "pomakneš" svjesno taj rad i da učiniš da ti emocije ne smetaju. Zbog toga što ti nisi svoje emocije. Niti si svoje misli. Niti čula. Nego onaj koji ih Gleda. I tako surađuje, ajd'da nekažem ono legendarno vlada s njima. Ali ipak hoću - vlada. Kao Dirigent koji vodi svoj orkestar da harmonija bude najljepša.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram