Nesporazumi kao vrata


Kad se penješ po stepenicama, noge idu paralelno - lijeva, desna, lijeva desna - jel' tako? Ne može, primjerice, lijeva noga silno napredovati do vrha, a da se desna tek popela na prvu stepenicu. E tako i u životu. Ti možeš biti brza, efikasna, djelotvorna i aktivna osoba, ali ako osoba s kojom si u najdubljoj energetskoj i duševnoj vezi ide polako, živi pasivno, spora je.... zajednička vrijednost je tvoja spoj ovih dviju. Ti, primjerice, postajše sporiji, osoba brža, a vaše zajedničko biće (Biće Odnosa) usklađuje te dvije kvalitete. I to je ljepota razmjena: znamo kako se divno nadopunjavaju suprotnosti u odnosima.

No, ponekad i nije tako divno, u smislu da se te suprotnosti ne nadopunjavaju nego su u sukobu. Što je, naravno, prolazna faza, ali treba je proći. To se najjasnije vidi u partnerskim odnosima, posebno kada ljudi žive zajedno, ali vrijedi i za poslovna partnerstva, zajedničke projekte. I izgleda tako da najednom nešto stane. Nešto što nikako ne bi trebalo, što bi prema svakoj procjeni trebalo teći skladno - odjednom jedva pliva. Čak i komunikacija štuca, u smislu kaže se jedno, razumije drugo - nekako kako se nikad prije nije događalo.

E, kada se tako blokira energija i pokazuje kroz prepreke, to je znak da je vrijeme za novo usklađenje. Da se stopala koja prevaljuju ljestve dogovore. Ponovno sjednu zajedno i iskomuniciraju preciznije ciljeve. Ako je sve ok u tom dijelu, onda je stvar u intimnoj karmi, odnosno pojedincu u tom odnosu koji prolazi neko čišćenje što utječe na odnos. Tada ono što u odnosu treba uskladiti jest razumijevanje - vidjeti kojem dijelu nas okida živce ta blokada, i još važnije - zašto. Gdje bismo požurili i zbog čega, i što nas toliko muči u čekanju? Takva preispitivanja i učenja o sebi, kroz nove spoznaje, oslobađaju dio energije i stvaraju protok za dalje. Tako nesporazum postaje vrata kroz koja dolaze novi uvidi.

Stoga, kada nešto ne ide brzinom kojom hoćeš, zahvali! To te život podsjeća da staneš i promisliš o smjeru. Možda je vrijeme za modifikaciju cilja, stava ili smjera samoga. Možda za promjenu smjera ili načina samog odnosa. Daj si vremena, zapravo zahvali prepreci jer ti ga je dala.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram