Informacije - prolazi


Znam da je romantično - rekla bih i duhovno da ta riječ nije toliko isprostituizirana - procjenjivati ljude i situacije po energiji. Dapače, jedino svjesno i često sam i sama pisala i zašto i kako to izvesti. No, opasno je u tome zanemariti praktičnu dimenziju. Činjenice. Zato što smo u tijelu, na zemlji.

Primjerice, prijateljica ti priča o divnom novom dečku s kojim možda nešto bude. Sve zvuči sjajno. On, recimo meditira, voli životinje, sve vibrira nekako ushićeno i totalno je njeno, prekrasno kao ružičasto cvijeće. Ali nešto ti u umu mrvicu skače. Energija te alarmira, ali ne znaš što je. Onda pitaš što to čudo od čovjeka radi. I ispostavi se da ne radi ništa. Živi na račun roditelja ili žena. Gle, ne kažem odmah da je parazit, samo kažem da te praktične, racionalne informacije dodaju svojevrsnu boju u sliku. Odjednom ta ružičasta ima i neku crnu crtu. Sve je ok, nije za osudu, ali treba to prihvatiti jer je važno, zbog jasne slike. Da, možda to nije problem za njihov odnos, možda baš ta činjenica nosi uravnoteženje kakvo on i ona trebaju, učenje za oboje i razvoj, sve to štima, samo je važno to znati zato što te upravo praktična informacija vodi do novih, dubljih eteričnih uvida. Na ovom primjeru, informacija da on ne radi možda samo znači da nije imao sreće i da će uz malo ljubavi procvjetati i na tom polju, ali često znači i dublje, a za cijelu sliku - hej, pa bitno je imati cijelu sliku, znači sve informacije.

Poanta je: usudi se pitati praktične sitne informacije. Onako školski, štreberski, kao zadnji realist, praktično. Jedna od najdražih prijateljica mi je je jedna super-kritična žena. Ljudi baš nisu ushićeni jer gdje god se pojavi, ona kao "malo baci sjenu", ali to uopće nije tako. Ona naprosto ima kalibriran um da vidi negativno, da vidi grešku. I to kaže. Jasno da time sruši kule od karata, ali hvala joj, jer tko bi želio zapravo živjeti u kuli od karata? Of kors, nije ugodno za ego, ali je ugodno dugoročno za život. Zato, budi intuitivan i osjećajan, ali poštuj i svoj racionalan dio, efikasan i praktičan. Jer Ravnoteža....

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram