Povrat Obilja


Da, najmračniji je sat prije svitanja, samo kooooooooliko višeeeeeeeeee traaaaaaaaaaaaje taj sat? Jel' da? Tako se čini čovjeku kad, taman što je mrvu odahnuo, pljas, neki novi udar, rušenja, sukobi unutarnji vanjski. I taman pomisli da je dobro, a onda s interneta hrpa težina jer eto opet retrogradnog Merkura, pa pomrčina Sunca i Mjeseca, sve to aktivira kvadrate i opozicije nesvjesnog i mraka, kojekakvih užasa, pa dooookle zaboga?!!

A s druge strane, a šta ako je zauvijek. 'Ajde, zamisli da si upao u neki film gdje je sad tako do daljnjeg. Stalno će biti ovo ili ono i fućkaj ga. Što ćeš učiniti? Kukati i cviliti, masovno jadikovati, hvatati se za glavu zbog teških vremena? Ne. Nećeš. Jer nema smisla. Ne čini ti dobro i nije konstruktivno. Reći ćeš: „ok, naći ću način da napravim najbolji mogući tulum za sebe od ovog ludila“. I više manje će ti ludilo pomoći, ako se vješto nosiš s njim. A u svim tim crnilima, uvijek ima točka svjetla jer takva je fizika božanskoga: u crnom polukrugu Tao znaka, ima mala bijela točkica, jel' da? I zato je blaženi zadatak, ma čak i vatreni izazov duše, baš naći tu svoju bijelu točkicu u žestokim vremenima, pa ih od čudnih, učiniti čudesnima. Znajući da baš kada se sve zamrači, upali u tebi ona jedna zvijezda na koju si zaboravio – ili nisi ni znao da imaš – da te ponovno osvijetli, prosvijetli. I to je vjerojatno glavni izazov ovih vremena, a nije da će zauvijek trajati – tim više što divan jednogodišnji predah lakoće dolazi već za deset dana, kada Jupiter uđe u Vagu, tj. rječnikom Tarota, kada Kolo sreće naših života preokrene Ravnotežu u korist Ljepote, Razmjene, Dogovora i Altruizma.

No, natrag u sad: ovih 10 dana pred nama je iznimno dragocjeno i moćno, u energetskom i magijskom smislu, da se naprave neke stvari, povuku potezi koji će, koliko je moguće, osigurati dugoročni tok Dobra za Čovjeka, a time dugoročno za Čovječanstvo. Znači, što nam je činiti? Raditi sa silom Univerzuma, i našim moćnim arhetipom psihe, koji se zove Čarobnjak. Naš Čarobnjak – kolektivni i osobni - je trenutno skoknuo u područje mraka. U tavane i podrume psihe i života, tamne predjele, a sve da iskopa stara blaga, ona koja će trebati da se dalje svjetlije i zdravije nastavi. Nije to lak put čak ni za njega, iako je Majstor Putovanja sferama. Ali je i hrabar i zna se smijati situacijama koliko god zeznute bile, pa se eto – kada treba – smjelo otisne u ovim pravcima. Tako je sad krenuo na trotjednu avanturu u podzemlje: prva vrata kroz koja prolazi su vrata Mračnog Sunca – to je Sunce koje ga toliko omamljuje i prži, da mu muti um i baca ga na tlo, da ga uspava. A pritom izaziva neman Naopakih podzemnih da ga, dok je u polubunilu, opiju lažima i otrovima, sve noseći lica anđela. Da mu zamute intuiciju i isprepadaju ga paranojama. No, Čarobnjak neće pasti jer zna da, u obrnutom svijetu, prolazi uspješno po obrnutom pravilu: ne tako da se oslanja na svoju glavu, nego na inteligenciju svoje utrobe. Iz nje će se povezati sa zelenim korijenjem Svijeta i tako držati stabilnom svoju Žensku Mudrost Boginje i šamanski instinkt Druida.

Tako je to već prvi način da se prođe kroz kvadrat Neptuna i Saturna kojeg pomrčina Sunca (sutra), što se zbiva tokom Retrogradnog Merkura, aktivira: vrlo svjesno svog zelenog korijenja – što imamo iz svoga srca sa srcem Zemlje, a spremno odrezati sve one pipke što glume korijenje, a zapravo su otrovi i zablude. Odrezati sve što opija um – alkohol zamijeniti biljnim čajevima, kupovne cigarete prirodnim duhanom ili ljekovitim travama, buljenje u ekrane gledanjem u krošnje i zvijezde. I pomoći će unutarnji Čarobnjak da tako bude: ako nećeš milom, silom će ti pokvariti mobitel, pa opet ništa od piljenja u ekran. Ili ćeš od omiljenog vina početi povraćati, pa htio ne htio, eto te na prirodnim napicima. Vidiš kako je moćan taj Čarobnjak – čak i kad izgleda da je nestao u nekim izvitoperenim realnostima, on šalje svoj laser svjetla, da se poravnaš. Jer kad on iziđe iz podzemlja, izvest će i tebe u svijet Ravnoteže kojim vlada Ljepota. A Ljepota vrijedi truda, stoga... odlučno ovih dana: sve ono što bi samobičevanje i samotjeranje na savršenstvo i perfekcionizam usmjerili na sebe, mudro je usmjeriti eliminaciju parazitskih stanja, odnosa i situacija. Jeste, ovo putovanje vrvi nemanima: demoni će izazivati crpljenje energije kroz kritiku (nemoj se braniti, niti crpiti raspravljajući, nego se samo ukloni s te komunikacijske trase); zatim kroz cvilež-Ljude, one koji rade emotivnu manipulaciju, svjesno ili ne, tako što stalno imaju „jadan ja“ stav i priče ili te zapljuskuju emocijama tražeći isti takav fluidni povrat, zapravo svoju hranu (ignoriraj cimanja, budi u hari i ostani smiren na drama-provokacije); potom kroz odnose u kojima se jedna strana postavlja kao tvrdoglavo dijete (pusti da tvrdoglavo lupi glavom o zid i tako preuzme odgovornost za svoju tvrdoglavost, ti se makni); te kroz depresije i paranoje (kad god ubereš takav unutarnji napad, okreni ga Naopako – primjerice, paranoju da će te netko prevariti, okreni u uvjerenje da će te netko ugodno iznenaditi i nagraditi i pritom ne brini da si ignorirao alarm – ako je opasnost bila stvarna, a ne paranoična, titrat će ti i dalje utroba). I ekstra pomoć u svemu je crni humor. Zapravo, humor je uvijek svijetao, jer izaziva smijeh, a kako je Čarobnjak u naopakom stanju, pomoći će naopaka metoda, pa se smij, nađi smiješnu stranu u ovim situacijama. Sam taj napor uma da to učiniš će te pomaknuti iz paćenićke sfere.

I hej, svega deset dana tako žešćeg treninga, a vidi koja onda stižu blaga:

Izranjaš iz podzemlja pun novih uvida – svijesti bogate novim, i pročišćenim starim informacijama, što će biti tako važno u Okretu koji dolazi jer stiže Vrijeme Sporazuma.

Tako očišćen, spremaš se za novi krug Obitelji – svoje vibracijske obitelji na zemlji, a da te Život tako poveže s pravim ljudima, BogoLjudima, radi i pretke (vježba ovdje) iscjeljujući kritike u nasljednim nizovima i blagoslivljajući sve zahvalnosti.

Prava Djeca: biljna, životinjska, ljudska malena ili odrasla – dolaze ti na put, ali ne kao cvileži, nego Bića kojima ćeš uravnoteženo davati i primati i tako se dalje razvijati.

Integriraju se Učitelji u tebi: sve one predačke DNK niti i tvoje osobne niti iz prošlih i paralelnih stvarnosti u kojima imaš znanje druida, šamanke, Bića koje Zna.

Dlanovi ti oživljavaju, a kroz njih je najjača sila iscjeljivanja. Koristi ih i u ovom procesu (rukopolaganje&fotopopravak klik tu), i s njima umijeće rada rukama (radi na zemlji, makar lutkice od zemlje).

Zajednica Različitosti: aktiviraš se ovako za rušenje kritičnosti i znaš onog ego nadrkanog stava kojeg ljudi često imaju, kakti po nekim osnovama, a u stvari po svojim nezacjeljenjim kompleksima? E to nestaje, a zamjenjuje ga divljenje iskreno prema drugome i različitima. Timska sreća i spremnost da se sretno podrži drugoga, bez računice, bez očekivanja. Iz čistog užitka.

Zvjezdani Partneri: to su bića s kojima si u ljubavi iako tehnički niste u romansi i braku. U prolazu se volite i znate da se volite, da si u nekoj paralelnoj stvarnosti pripadate i obožavate, ali u ovoj nije nužno da imate, recimo, brak i obitelj: podržavate svoje zvjezdane atome i korijenje samim time što postojite i znate da postojite, tako i razmjenjujete vibracije.

Kristali: očistiti kristale i programirajte ih na JASNOĆU, BLJESAK I BLISTAVOST SEBE, svakog svog atoma, da vas vode u tom smjeru (jedan od prijedloga programiranja ovdje).

Struktura: važna je prava i zdrava struktura. Mislim, to znaju svi: ako kuća nema dobre temelje, džabe sve. Ako ti noge nisu stabilne, kako hodaš? Dakle, sve ove priče o rušenju strukture su ubleha. Da, treba srušiti konstrukcije koje su loše, pune vlage i smrada, parazita. I izgraditi nove. Ovaj uron u podzemlje je priprema za to, jednog dana što uskoro dolazi za cca 30 godina vidljivije.

Tajna: treniraj tajnu čuvati tajnom. Šuti i smiješi se. Govori dodirom ili djelom.

I tako će Čarobnjak voditi nas ovim načinima, a sve da bismo izronili Svjeliji i Lakši. Jer takvi smo potrebni, kao protuteža. Vidi, pa to je u Gospodaru Prstenova učinio i Gandalf: poginuo kao Gandalf Sivi, i vratio se kao Gandalf Bijeli – pogledaj!

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram