Eksplozija inspiracije


Taj duh okreta i promjena, tako se lijepo najavljuje! Evo faze pred nama kada se silina borbe odmara, kao vatreni zmaj što po obnovu snage, ali i poduku raspolaganja njome, dođe kod vila na smirujuće obale jezera... Uglavnom, jača u Polju sada energija dijeljenja. Nije baš na prvu, više je to kao kad se čovjek prilagođava promjeni, pa se isprva malo opire i zbunjen je, no vremenom mu vibracija „sjedne“.

Tako je sada, kada je naš unutarnji ratnik ozrelio, porušio zatvore u koje ga je njegova mladenačka nadobudnost satjerala, strgnuo okove vlastitih očekivanja sa sebe i – sasvim atipično – sjedi negdje gdje mirno gleda u zvijezde. A time gleda i svoj unutarnji skok: od bijesnog vojskovođe do konstruktivnog stvaratelja. Jer tek kada obori stare granice, dolazi mu eksplozija inspiracije.

Tako nas naš ratnik u ovom vremenu poziva da učinimo slično, na ovim frontovima, posebno jako za aktivaciju u naredna dva tjedna:

ISCJELJENJE INSTINKTA: Neke je stvari dobro napraviti „odmah“, „sad“, čim na sine. Neke ne jer su više odraz grozničave naglosti nego pravog impulsa. Zato je vrijeme da se unutarnji ratnik primiri i pogleda – koji impulsi instinkta su nervoza (njih umiri brzim hodanjem ili sportom), a prema kojima treba djelovati.

RASPODJELA SNAGE: Naš unutarnji ratnik je često, nesvjesno, baš tašt na svoju snagu. Ide okolo sa stavom „sve ću najbolje sam“. Dobro je vidjeti gdje to radimo, pa popustiti naboj – vrijeme je suradnje gdje je nadmetanje zamijenjeno suradnjom. Čak i onako sportskom, u smislu kreativnog odmjeravanja moći, ali nikako iz ega, u smislu „moj je veći od tvoga“. Nego kroz obuhvaćanje toga što tko može pridonijeti zajednici i potom usmjerenja energije u zajednički konkretan rad. Čak inovativan, da se primjerice golema količina psihičke energije što pluta online-astralom, usmjeri u konstruktivne promjene.

ZVJEZDANE IDEJE vs. ZVJEZDANI RATOVI: Kada našeg unutarnjeg ratnika zaslijepe fanatizam i strast neobuzdana, on samo vitla oružjem i dere se glasno, da ni sam svoje misli od toga ne čuje. Nerijetko tako izaziva konflikte. No sada je dobro podržati ga da ozreli i uči svoju energiju promisliti. Zato se preispitaj gdje si „lak na okidaču“ i kako to preusmjeriti u suradnju.

OKOVI vs. SLOBODA: Ima mjesta u životu gdje smo kruti iz uvjerenja da radimo pravu stvar. I sve bi to bilo ok, podvelo se pod dosljednost i istrajnost da vremenom ne okošta, pa postane uteg i teret koji blokira nove ideje i inspiraciju. Pogledaj ta područja i usudi se razbiti te stare granice. Baš za igru, napravi drugačije. Dopusti si čuti nove glasove, nove poruke, nove ideje. Slušaj noću zvijezde. Sloboda je upravo u stalnoj obnovi životnih fluida novima – to je prava snaga jer dolazi iz povjerenja u sebe, Božansko, dajući spremnost da se inovira i eksperimentira.

NERVOZA vs. ANALIZA: rasprši nervozu gledajući je, analizirajući što je izaziva i odakle dolaz, gdje ti tijelo titra dok se događa. Takav mentalno-svjesni rad će te maknuti vibracijski iz gustog polja agresije u više polje razumijevanja kojeg prati mirnoća. Sve ovo lakše je provesti ako dišeš zvijezde u srce. Drevna sjećanja kroz novu svjetlosti udahneš, kao hranu svojoj vječnoj Božanskoj svijesti i gorivo novoj inspiraciji.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram