Igra odlučivanja


Ima situacija u životu kada te razdire. Dvije opcije, jednako ti griju srce, jednako te plaše, u svakoj je podjednak broj pluseva i minuseva i ne znaš. Ne pali ono "slušaj srce" jer em je srce strešeno oko svake, pa se jedva i odmakne, em je um u kaosu i preplavljen informacijama pa nije baš razuman.

I tada je, jasno, najbolje pustiti. Samo što je to lakše reći nego učiniti jer, eto, čovjek ima tendenciju da samog sebe proganja nezavršenim poslovima, odlukama... Uglavnom, rješenje je odmaknuti se. Prvo fizički - raditi jogu, tai chi, usmjeriti energiju u nešto što nije rješavanje problema. Psiha će slijediti. Ali dobro je napraviti i energetski odmak - kroz meditaciju.

Usprkos svemu, tema čovjeka nekad nastavlja stezati. Bavio bi se njome, znaš da "trebaš pustiti", a opet ne ide. E tada je najbolje rješenje baviti se njome, ali odmaknuto. Kao da je posrijedi problem najboljeg prijatelja. Zato što imamo tendenciju biti objektivni kada je netko drugi u pitanju. Nije to bijeg od sebe, ponekad - to je najbolji način: rješavati sebe kroz "tuđi" problem jer ionako, baveći se njime, idemo kroz svoje rezonancije. Ne kao generalno pravilo, naravno, nemoj umisliti da si neki mesija i to, pa ganjati ljude da riješiš njihova stanja - to je drugi ekstrem. Ali, u nekim situacijama, postavi svoj problem kao da je od tvoje najbolje prijateljice. I vidjet ćeš - dobit ćeš istovremeni odmak i uključenost u pravoj mjeri da ti sine rješenje. Uključit će se onaj dio tebe koji razmišlja dugoročno, pa ćeš gledati kako neka odluka sada slika boje u budućnosti, dalekoj, uključit će se svi mehanizmi pravilnog razlučivanja i uvid će izroniti.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram