2017: Presresti poraz


Zanimljivi uvidi, ljudi! Karte su toliko srodne da se zapravo informacija da svesti na brzinu, naglost, uhvaćenost u promjenu bez promišljanja kao glavne zamke, glavne nositelje pada i poraza. Da podsjetim one koji nemaju fejs, nego prate samo sajt. Igrali smo ovu igru, na temu energija u 2017. koje nam nose poraz - pročitaj detaljno na gornjoj slici tekst i odaberi kartu.

A kada smo karte otvorili, dobili smo ove informacije (oni koji su odabrali dvije karte, neka pročitaju obje: birala se jedna koja privlači, u smislu - koji nas đavo s anđeoskom facom može zavesti, a neki su birali kartu koja odbija - to je jednostavno znak da će i u manifestaciji prepoznati ovu energiju kao odbojnu, i neka si vjeruju). Elem:

1. Poraz iz NAGLOSTI. Energije vitlaju i mi smo na adrenalinu. Sve pršti, mi skupa s tim i nevjerojatno puni snage idemo okolo, kao naelektrizirani. Što zamislimo, odmah primjenimo. Samopouzdanjem otapamo glečere i ne, nema nam po snazi ravne osobe. Eto zamke. Nema, naime, ništa lošega u tom entuzijazmu, ali on je ponekad naivan, pa stoga opasan. Jednom smo glavom razbili zid (a zapravo je bila obična ploča), pa se ohrabreni uspjehom zaletimo na mramor i skršimo. Karikiram, ali ovdje poraz može doći tako. Možemo se prevariti na prvi dojam, čisto zbog zaleta površnosti. Nekad nas i naša toplina i otvorenost mogu koštati, jer djelujemo iz euforije, a ne razuma. Stoga, malo više fokusa i uzemljenja ne bi škodilo. Također, otvorenost je divna, ali ovdje je upozorenje da može biti opasna – lijepo je kada energije ponesu pa život i intimu otvorimo usputnim strancima, ali to nije sad. Nikako sad. Može nas spržiti da ni nemamo pojma što nas je snašlo i zašto. Zapravo, ovdje svaka naglost nosi poraz. Uputa je entuzijazam malo smanjiti, uravnotežiti, ne se bacati cijelim bićem, ne srljati. Naučiti nešto zadržati za sebe, pa kasnije dati ako treba. Također, kloniti se ljudi i osobito žena koje tako pale i žare energijom jer te mogu i ne htijući iscimati, usukati. Riječju, previše aktivnosti je ovdje opasno: djeluje zavodljivo na prvu, čak poticajno, ali onda se nađeš zakovan u paklu svojih ambicija, i sam, bez one snage koja je to sve pokrenula. Stoga su uzemljenja ključna kada osjetiš da te okolnosti tako gone i da te fura ekstazi-energija. Čuvaj se tvog unutarnjeg lica koje se želi dopasti, koje igra na šarm i koje ima taj stav „sve ćemo, lako ćemo“. Posebno pazi na ovo nekoliko dana oko 1.4., 10.8., i 19.12. (I inače, ali tada posebno)

2. Mudro je paziti da čovjeka uspjeh ne zanese. Dobar čovjek ima, po meni logičnu tendenciju da kada mu ide, ili dijeli, ili daje, svakako pomaže svima oko sebe. Zbog toga nisam baš prije razumjela onu uzrečicu „pomozi sirotu na svoju sramotu“. Jer, uvijek je slava pomoći, zašto to ne učiniti? Ali nekad to stvarno znači uvaliti se. Da niti ne slutiš kako i koliko. E ovo je ta energija. Paziti da dobrota i spremnost na davanje ne donesu poraz. Ne zbog samog čina dijeljenja, nego da pritom ne nakačiš nekoga na sebe. Evo priča mi prijateljica kako je u najboljoj namjeri pristala poviriti staricu u susjedstvu dok njena snaha tjedan dana obavi neki honorarni posao u gradu, ali ispostavilo se da se snaga zaposlila trajno, a starica moju prijateljicu zove po pet puta dnevno na kavu i slično. I ova je sad razapeta između normalne odgovornosti da zaista pomogne starom čovjeku, ali i svog prirodnog poriva da kaže kako ne može dolaziti na druženja jer ima svoj život. Isto tako, ova energija vrijedi i za primanje, a to me podsjeća na „Bojim se Grka i kad darove donose“, odnosno priču o Trojanskom konju koji je predan kao dar, a iz njega su, tokom noći, poiskakali vojnici i pokorili grad. Znači vrlo oprezno davati i primati, jer se tu krije zamka za poraz. Posebno pazi na ovo oko 6.5. i 15.9.

3. DA je Ne. Odnosno poraz je u tome da svemu kažeš DA. Da jurišaš okolo kao da je stalno zeleno svjetlo. Nemoj na prvu skakati niti reći „da“ bez da prespavaš. Niti srljati u svoju ambiciju. Tipa „joooj, idemo proširiti svoj potencijal, idemo i ovo i ono, sve ćemoooo“. Nikako jer će te spržiti vlastita baklja, vlastiti kreativna sila ti se tako može urušiti. Optimizam je divna osobina, ali nemoj da te zasljepi. Hrabrost također, ali nemoj da te prevari. Uvjerenost u uspjeh, može te zeznuti ako ideš na prvu – bolje daj vremenu da stvar osjetiš, provjeriš, i da vjetar pokaže skrivene strane. Sampouzdanje je sjajna osobina, ali ne sad, da te ne košta jer se negdje precjeniš... Teško je odoljeti izazovu energije, kad te privlači, kad na prvu imaš osjećaj da možeš, ali saberi se i odoli jer se ovdje stvari tako brzo vrte da te „prvi nalet sreće“ može poraziti u drugoj rundi. Ne mora, ali može ako uletiš u prvi krug, daj si vremena da vidiš ima li ikakvo ukorijenje – da za to je do tad – ne. Tek ako pokaže potencijal da traje, ideš. To se odnosi i na posao i na ljubav. Naprosto se pazi da te ne poraze vlastiti zanos i strast. Posebno pazi na ovo u periodu prvih deset dana svakog mjeseca.

4. Poraz nose EKSTREMI. Znaš ono kad si uvjeren da možeš hendlati situacijom kakva god da je, da ćeš na krilima sretnog vjetra spojiti nespojivo, a tvoj let iz jedne krajnosti u drugu stvoriti nešto veličanstveno? Inače hoće, ali u ovom ciklusu nemoj. Neće. Strest će ti prevrtljivi vjetar perje i prije nego uzletiš. Kao kad kreneš kuhati i isprobati neki novi recept, ali u hodu umjesto toga što piše staviš nešto što ti se čini boljim? I nekad ispadne super, ali nemoj sad, jer neće, tj. velika je vjerojatnost da skuhaš močvaru umjesto neku lijepu đakoniju. Svako pretjerivanje te može koštati više nego misliš. Nema onoga „prošvercat ću se sa čašicom više“. Isto i psihički – svaka radikalnost je opasna. Bez daljnjeg, ponekad je dobro imati oštar stav, biti određen, ali to nije sad. Silno se važno centrirati. I paziti na suradnje, s kim se udružuješ u kreativnim projektima, posebno vezanim za inozemstvo. I kloniti se sumnjivih iscjelitelja. Kloniti se i svoje ideje da sve možeš iscjeliti sam – u konačnici, možda ti zatreba neki zubar. Jednostavno omekšati tamo gdje nisi jer inače ovaj vjetar slama zato što ti pred očima pretvara stvari u svoju suprotnost. Posebno pazi na ovo prva dva tjedna ožujka i zadnja dva tjedna prosinca.

5. Poraz nosi pokušaj da ORGANIZIRAŠ ŽIVOT na način na koji si do sad. Neće ti ići, obična sitnica se može zakomplicirati i odužiti plan, pa ako nastaviš jahati po tome, kosti će te zaboljeti, okameniti ti srce. Pretjerana ambicija – kobna; zabrinutost oko novca i usmjerenost na zgrtanje istoga – mogu koštati neočekivanih gubitaka. Opsesivno inzistiranje na sigurnosti mogu učiniti da propustiš nove prilike, da ostaneš zaglavljen u postojećem što se vrlo brzo pretvara u blato. Inače je ok u životu planirati dugoročno, barem u smislu vizije i cilja, ali je sada to jalovo – uputnije je ići korak po korak, privremeno olabaviti tu divlju ambiciju što goni na više, na bolje, na savršenije. Isto tako, zabrinutost može napraviti frku, izazvati paniku zbog koje čovjek ne reagira kada bi trebao zgrebiti leteću priliku. Posebno pazi na ovo zadnja dva tjedna svibnja, od 12 do 20.9. te zadnji tjedan u godini.

6. Spontanost, rizik, inovativnost – sve te divne osobine koje su inače odraz originalnosti i smjelosti da se ide u novim, nepoznatim smjerovima... sada bi trebalo mrvicu staviti pod kontrolu. Testirati ideje prije nego poraz udari iz razočarenja. Unutarnje dijete ga nosi, jer se ponaša kao razmaženo derište, pa obratiti pozornost kada je u pitanju zaista genijalna ideja koju treba slijediti, a kada jednostavno luda radoznalost i srljanje u novo, zbog novoga. Također, slijeđenje nekoga samo jer nas je očarao svojom karizmom i energijom zaigranosti za kojom žudimo, za nas može u ovoj fazi biti kobno. Kao i pozitivno mišljenje zbog pozitivnog mišjenja jer ono čini da nekad negiramo negativnu situaciju, i eto poraza. Znači, ok je prekoračivati granice, ali ne jureći, ne blesavo, nego smireno, promišljeno, tek kada se ideja u umu provjeri, a u vremenu okuša koliko traje njen žar – ako ga ima i nakon kritičkog promatranja, vrijedna je skoka. U protivnom, može nositi loše vijesti. Ljeto je osjetljv period, pa bez istrčavanja, ako može.

7. Poraz iz DALJINE: znači, daleka putovanja ili čak suradnje s udaljinim kulturama i civilizacijama, zajedno s obrazovanjem na egzotičnim i dalekim mjestima nisu pravi izbor. Ispočetka se mogu činiti kao genijalno rješenje, ali neeee!!! One pokreću duboka karmička uravnoteženja – vezana uz osobnu mentalnu manipulaciju znanjem u prošlim/paralelnim životnim oblicima i DNK memoriji i čine da čovjeka „avet“ napadne s leđa. Ovo se sve odvije u sekundi, da ni ne znaš što te snašlo, ali izvisiš. Također, nositelji astralnog rušenja su muške figure mentalnog autoriteta – profesori, likovi s arhetipom velikih mudraca, očeva.... Nije da ti namjerno rade nered, nego kroz njih tj. njihove nesvjesne i neriješene mrlje udaraju frke. Huh, ovo je slika cijele godine, tako da je imaj na umu uvijek.

8. Poraz iz PODZEMLJA. I opet, okret čini da naša pećina više nije sigurna. Zapravo bila je, cijeli prošli ciklus Pustinjaka, ali sada je opasnost ostati u njoj. Sada treba ići van, dijeliti svoje uvide. Inercija će činiti svoje, vući unatrag, u svoj mir, ali sada je vrijeme za dijeljnje tog mira sa svijetom. U protivnom, napadaju unutarnji demoni, najviše u obliku paranoje i kritike. U vanjskom svijetu, izazovi su kroz stare ljude – ja obično volim stare i mudri su nekako, samo od života, ali ovdje je upozorenje da se ne slušaju njihovi savjeti. Nego svoj ženski, intuitivni princip. Osjetljivi su rujan i prosinac.

Elementarne Sile na (ne)djelu

Zanimljivo je kako kroz svih osam karata dominira upozorenje da poraz dolazi iz ili prejake vatre (karte 1, 3, 4, 6, 7) ili prekrute zemlje (2, 5, 8). Elem, Vatreni, tj. oni kojima opasnost prijeti od prevelike sile tog elementa:Smanjite vatru kroz hranu. Nema veze što obožavate feferone, meksičku hranu i ljute paprikaše. Malo oladit' s tim jer to pokreće srce, i euforiju, pa nas nehtijući, iznutra vodi u kaotične i nepromišljene akcije vani. Naravno, vatru možete omekšati elementom zemlje, koja je kontrolira, ili totalno smiriti elementom vode. Vidi sve objašnjeno u ČAROBNE TOČKICE. Ili se podržati kroz prostor – u feng shui sistemu vatra je na jugu životnog prostora, pa je za ovaj ciklus mudro u njega staviti neki zemljani predmet (keramičku vazu ili stolnjak u zeljanim bojama...) da se vatra ublaži tj. održi umjerenom (voda bi je sasvim ugasila, nema za tim potrebe). Zemljani, tj. oni kojima opasnost vreba od prekrutosti zemlje: Zemlju „uništava“ drvo, a kontrolirajući „drži na uzdi“ voda (vidi sve o ELEMENTARNOJ HRANI ovdje), a u prostoru tako da u centar prostora ili na jugozapad ili na sjeveroistok (gdje želiš) staviš nešto što predstavlja element vode. Ako stavljaš na jugozapada stavi dva zaljubljena delfina, ako stavljaš na sjeveroistok stavi vodenu vilu... znači igraj se!

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram