Sastanak kod Vraga


Više ne vrijedi ni ona „po jutru se dan poznaje“ jer se od jutra do večeri izmijene tri godišnja doba, ali nekako, u slučaju dosljednog Saturna, to ipak funkcionira: čini se da prve boje godine najavljuju glavni ton njegove vladavine... Njegov mjesec, ovaj Prvi, nekako drugačije vibrira, zar ne?

A tome je možda tako jer je poseban i po ovih nekoliko stvari: obično neki mjesec ima samo jedan Uštap (pun Mjesec), no ovogodišnji siječanj ima dva - prvi je bio 2.1., u Raku, a drugi – koji je ujedno i pomrčina – je 31.1. u Lavu. Rak i Lav, najjače i najsvjetlosnije točke ciklusa, a u njima Luna, spremna da pokrene snagu i ostvari što Sunce zamisli... Luna, odraz najdubljeg ženskog principa. Ali! U oba Uštapa... u opoziciji s drugim ženskim principom Venerom. U zrcalu se gledaju ona u nama koja njeguje i čuva sebe, i druge, Svećenica i Carica Tarota...

Pa da vidimo šta kažu karte o ovim energijama, odnosno kako ih najbolje upotrijebiti za svoja uravnoteženja: da preciziram, jer Tarot voli precizno, što svima koji ovo čitaju poručuju karte - Snaga, 3 kaleža i 6 mačeva.

Pa, da, za žene koje uživaju u učenju ;) I muškarce koji su prihvatili svoju zvijerku, pardon ženu ;) Uglavnom...

"Upotrijebi ovo vrijeme i cijeli mjesec da pogledaš u svoje emotivne blokade... one daleke, nastale u prošlosti, kroz miješanja dnk i gena cijelog svijeta zapetljane... dovoljno da komuniciraš, iscjeljuješ te blokade kod svoje mame, bake i prabake... djelovat će na tebe... učenje o njihovim blokadama oslobađa tvoju snagu, vraća je iz podruma na svjetlo dana... da njom barataš... To spašava ranjen um... zatvorene moći u njemu otvara... iscjeljuj ljubomoru... sjeti se prošlosti i iz nje izvuci snagu... oprosti silovanja i zatočenja nastala potiskivanjem svoje energije... i osobno, a i globalno, ono kad je patrijarhat satro matrijarhat, pa se posljedice vide danas... to će ti vratiti strast i želju za životom... kao i druženja, ženska, sa sobom i pretkinjama, ali i s uskim krugom duhovnih sestara... spoznat ćeš načine zaštite srca... naučiti umjerenost u izrazu strasti i emocija, koliko ih izliti van, a koliko unutra za kreativna stvaranja..."

E, da, ali to je tek dio priče... Jer Mjesec svojim siječanjsko-januarskim (moram oba naziva sad jer me gnjave mailovima oko terminologije, živa dosada, znam) Uštapima radi okvir unutar kojeg se zbiva jedan, možda glavni događaj mjeseca i cijelog perioda – i koji najavljuje boje naredne tri godine – a to je susret Sunca, Mjeseca, Merkura, Venere, Saturna i Plutona u Jarcu. Znači, ponovit ću, zamisli – 16.1., točno je Mjesec, mladi, u Jarcu, a tamo su i Sunce, Merkur, Venera, Saturn i Pluton!!! Da. Znam. Vijeće, a gdje drugdje, nego kod Vraga, tarotskog Jarca. To je kao da se stari Saturn, djed, stvaratelj... vratio kući, u mramorni dvorac na vrhu brda – kojeg mu je svo ovo vrijeme, i još će, održavao čistim i vitalnim Pluton što tamo biva – i pozvao odmah na sastanak svu ekipu svemira da im kaže koji je plan. Za Zemlju, ljude i njihove osjećaje, svijest, stvaranja, umiranja... – jer to sve predstavljaju ove planete. E sad, da ne spekuliramo šta to sve može značiti – jer može značiti cijelu knjigu zbivanja, 'ajde da jednostavno pitam karte za nas kako najbolje možemo to iskoristiti, shodno tome koji dio našeg unutarnjeg Vraga Jarca i područje života kojim on vlada, je dodirnut ovim zbivanjima: obrnuta princeza diskova, obrnutih 10 mačeva i 5 kaleža:

„Ne možete ništa napraviti. Niti trebate. Sve je već tu, sve imate što vam treba. Nije potrebno jurcati u ništa novo, barem ne još. Stvari su onakve kakve jesu. Zatvoreni ste do daljnjeg u tome što ste stvorili. Vježbajte prihvaćanje. Prihvatiti da su neke stvari zadane jer su već odigrane, sada idu njihovi rezultati s kojima se vrijedi pozabaviti. Ne znači to nužno loši, nego kako kome. Pametno je sada učiti. Usavršavati se. U krugu prijatelja i bliskih ljudi. Te ljubavi bliskih krugova će iscjeljivati stare rane prolivenih krvi. Velika je gužva i ovako. Doći će novo. Za sad, radi na postojećem. Tome što imaš konkretno. Minimalno do proljeća, negdje 3.4., radi na postojećem. Postojeći resursi, poslovi. Pokrete strasti uloži u druženja i stvaranje emotivnih temelja za kasnije akcije.“

Očito ovaj susret planeta aktivira povijest za koju ni ne znamo. A kako vrijeme ne postoji, ne postoji ni povijest, nego ono u nama, mračnim i skrivenim jamama kolektivnog podsvijesnog, sa čim sad treba raditi. Bez straha od smeća. Svaki vrtlar zna vrijednost komposta. Potreban je, da zemlja bude plodna. Rad će bit nagrađen i ideja oplođena kad dođe trenutak. Do proljeća – pažljiv korak!

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram