Granice stvaranja
TAROT PORUKA: Preći svoje granice možeš samo onoliko koliko ti te granice dopuštaju.


Frazu „pređi svoje granice“ – koja inicijalno ima smisla u kontekstu razvoja i istraživanja - je new (c)age doveo do ludila: postalo je moderna maksima furati se na „idem u svoju zonu nelagode“... „rušim svoje granice da zagrlim svijet...“. Ali, keč je ovaj. To ne samo da nije pametno, nego nije baš ni moguće. Zato što ti upravo granica pokazuje dopušteno prekoračenje nje, koliko je možeš preći. Gledaj kroz tijelo – visina ti je ta-i-ta, ok. Sad staneš na prste, rategneš ruke u svim smjerovima i odjednom zauzimaš veći prostor nego kad stojiš mirno. Taj novi, već prostor, nisi ti probio granice, nego rastegnuo postojeće u mogućoj dozi njihove fleksibilnosti.

Ok, to je s tijelom, a što je s psihom? Psiha može biti locirana u neku točku – recimo pripremu ručka – a može se rasprostrijeti kroz dimenzije, izvan njih, uroniti u Izvor ili ono što smatra izvorom. Aha, evo ga, okus bezgraničnosti.... Ali, koliko je on naš i stvaran, a koliko je posuđeni, izmaštani, mentalno kreirani umišljaj? Jer čovjek može misliti onoliko daleko i duboko, koliki mu je fond riječi kojima raspolaže. Ako znaš riječ „svemir“, možeš se umom u njega prostrijeti. Njega ili što god podrazumijevaš pod tim – astrofizičar će jasno moći više od prosječnog čovjeka, jer mu um s više riječi zato barata. Ako ne znaš riječ, ništa od rastezanja. A čije su riječi, pojmovi? One su isto zajedničke, grupne, nisu osobne – jedino što je „naše“ je način na kojih ih vrtimo kroz glavu, povezujemo u ideje, koristimo). I što je onda rastezanje granica?

Možeš se isforisriati na tom new cage valu i rategnuti u nečiju tuđu stvarnosti, biti čak prvo vrijeme napumpan tom energijom misleći da je tvoja. Ali vrlo brzo ćeš vidjeti da ti stvaranje negdje „šteka“, odnosno plodovi izostaju. A to je zato što se oplođuju jedino ona psihička rastezanja koja su provedena kroz tijelo. Ne kaže se bezveze da je tijelo hram duše. Stoga, kao pripremu za fazu vremena u kojoj ulazimo, poruka je ova: psihički, poveži svoja dva unutarnja lica: Ono bogato, žensko, plodno koje daje i ono hedonističko i mudro muško koje osjeća koliko je previše, a koliko premalo. Onda njih osvijesti u svom tijelu i stvaraj iz njih. Te kreacije će biti odraz tvoje osobne genijalnosti i ujedno ti donositi uspjeh. Konkretan, materijalni. Sve ostalo ličit će na plagijate jer nije tvoje – provedeno kroz tijelo. Znači, sve ideje i psihička rastezanja – testiraj kroz tijelo: gdje osjetiš rezonaniju sjedanja, gdje nešto titra, a gdje je praznina. Odbaci što nije tvoje i drži se solidne baze. Bolje manja, poznata specijalizacija - TVOJA, nego raširenost s poduđenim idejama i energijama.


Znači, pitaj se: Gdje se naprežem, da da ne trebam u svom poslu i stvaranju? Koliko slušam svoju intuiciju.. Koliko iz vansjkih imperativa pokušavam biti više nego što jesam, pa time nisam ništa?

Pitaj se koje ideje čine da se želim povezati s drugima, a koje ne... Tvoje će htjeti van, posuđene će imati zatvarajuću energiju... Pitaj se s kojim znanjem stvaraš: nečim što je iznutra, pa vani oplemenjeno radom i učenjem, ili iz koncepata koje si pobrao nekritički, ali eto zvuče dobro, pa da probamo...


Tvoja stvaranja i tvoji plodovi - bit će tvoji samo ako su - tvoji odnosno iz tebe: raširene psihe provedene kroz tvoj tjelesni sustav.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram