Rasterećivanje melodije
TAROT PORUKA: Kad shvatiš da tegariš cijeli svijet na svojim leđima i da te to umara, vrati se u svoje uglove i zadrži samo ono što je u njima - fokusiraj se na jednu važnu stvar koja je cijeli tvoj svijet, nemoj pokušavati cijeli svijet ugurati u jedan ruksak i tako ćeš stvoriti prostor za svoju radost što dolazi iz fluidnog pokreta, čekanja i prilike za novim traganjima jer ćeš se otvoriti novim melodijama koje svira tvoja duša.


Nekad si to mogao reći za ljude s karmom utjecaja na svijet - svi oni koji imaju u karmičkom kodu to da su jednom, negdje nekad, u akashi sad... utjecali svojim mišljenjem na druge, u ovom životu sto posto prođu tu fazu da i kad neće, tegle tuđe živote i probleme... Ali, kako se Polje premrežilo... lako je upasti u mrežu na nekom od slojeva.

U praksi to znači da ti matrix, ako nisi svjestan, uzima energiju multiplicirano. Društvene mreže su najbolji pokazatelj - da karikiram: čitaš poruke, komentiraš u grupama, tagaš na meme, odgovaraš na mailove, radiš, planiraš što ćeš kuhati. Ludilo, da. Jer energija slijedi pažnju, što znači da se rasipaš na tuđe živote (kroz njihove vibracije) i posljedično nosiš i njihove terete /karme, energije/, a da ni ne znaš. I završiš slomljen ili pred slomom, mrtav umoran jer um umara.


E, pa, očito, to nije put zadovoljstva (osim ako si mazohist ili imaš sindrom žrtve-mesije-heroja, ali i to kratko traje, dok te ne pritegnu srce, glavobolja ili kralježnica). Ako te nešto od toga trese, ili bi moglo pojačano ovaj tjedan, obrati pažnju gdje nosiš magareće, a nisi magarac. Šta tegliš i zbog čega? I smanji teret. Često je nesvjesna pohlepa razlog pretjerane sklonosti da se radi, gomila... da se u posjedovanju bude siguran. Bez daljnjeg, potrebno je osigurati svoje uglove, a dobra vijest je da je to - dovoljno. Naravno da ego često ne misli tako. Kako i bi, kada je isprogramiran da grabi i guta, da bude rob. A evo, umijeće ravnoteže je ponekad stati:uzeti svoj svijet u svoje naručje i naći jednu bitnu stvar i oko nje graditi. Ne se rasprostirati u svim smjerovima, nego jedan brusiti. I to je slatko zadovoljstvo - postoji osjećaj postignuća. U protivnom ga nema: stalno imaš dojam da kasniš, iako juriš u svim trkama - istovremeno, rasipaš se i nikako stići. Mudro je prepoznati gdje imamo taj mehanizam i zbog čega, pa ga zamijeniti. Tako nam kreativna energija ostaje u auri, konačno i radost, a tek iz nje možemo što je potrebno dalje. Nekad stati da se osjeti novi smjer potrage za ispunjenjem. Nekad u snu primiti uvid. Jednostavno, bolje Sebe doživjeti kada je život igra.

Kada prestane biti pjesma, postane šum, i tada je težak. A to sve ovisi o nama, našoj melodiji u glavi. Ako je ona mašinska tutnjava koja nas tjera da se forsiramo gore nego sprava... teško da ćemo umjeti napraviti odmak za osmijeh ili divljenje nekom čudu života, snazi vjetra, pupoljcima koji izlaze usprkos ne uvijek prijateljskim vremenskim uvjetima. Ako je melodija laka, iz našeg ritma - koji je nekad spor, a nekad jak, no nikad isti, pretjeran i pun pritiska, tada ćemo u ritmu srca stvarati.

Tako je ovaj tjedan prilika za skinuti "moram" i "trebam". Uvrstiti više "baš hoću" i "voljela bih" učiniti, napraviti, stvoriti. To je povrat sebi. I izazov jer u gužvi buke i navika zahtjevno čuti onaj istinski glas - vlastitu pjesmu kojom govori naša priroda. Tim više je to osnovni zadatak jer nema ostvarenja bez osvještenja, i poštovanja, unutarnjeg ritma.

Stoga, pitamo se i motrimo u tijelu odgovore:


* Gdje se forsiram i zbog čega?

* Koji strah me tjera da se dokazujem i opterećujem previše?

* Imam li svijest o tome kako moje tijelo na to reagira?

* Zašto se odbijam opustiti - čega se bojim u tišini promatranja?

* Zbog čega nikako ne krećem, da li se bojim krenuti?

* Gdje se i zašto ne slušam?
COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram