Vrlina lukavosti

Ušli smo u 4. mjesec... velik zbog mogućnosti da se ono što je trajno pretvori u prolazno. Svi nagli okreti, okončanja saveza i duela, neočekivana formiranja novih... znak su velike prilike da se ono što se činilo kao trajnim, karmičkim teretom, pomakne iz fiksiranosti u promjenjivo. Intenzivni obrati upravo pokazivat će da se zbiva taj obrat i tada je važno obazrivo postojati – kao lisica se pritajiti, umuknuti i osluškivati svakim svojim atomom jer je to znak da traje pomak u nove stvarnosti i mogućnosti.

Stoga karte poručuju neka od čuda koja mogu napraviti da trajno postane prolazno, ili se nešto prolazno fiksira u novom postavu stvari:


* Provjeri je li i gdje – u kojim stvarima i djelovanjima – tvoja hrabrost stvarna: što činiš iz ega i da dobiješ pljesak, a što dolazi iz srca jer će ti u svijetu i s ljudima prolaziti samo oni naumi, nakane, marketinške prezentacije posla i osobna predstavljanja koja su odjek stvarne radosti, ne teatra.


* Kada se postojeći savezi, koji su djelovali kao konačni, raskrste ili dođu u pitanje – primjeni kriterij praktičnosti: sagledaj hoćeš li s njima nastaviti ili ne kroz vrlo „prizemnu“ prizmu, ne kroz univerzaliziranje i filozofiju.


* Ako se ono što je djelovalo stalo, ozbiljno i stabilno protrese i pretvori u stihijski plan, ne troši energiju pokušavajući ga vratiti na staro nego se kreni igrati s tim dan za dan, dok se ponovo ne ustabili, tj. uspostavi neki novi ritam.


* Kada nagli bljeskovi inspiracije, suradnji i rješenja neočekivano stanu i naiđu na prepreku golemu kao planina, koja nije bila ni u peti... rasporedi energiju na rad, a odgodi planove zarade: nekad mudrost nije uprijeti nego stati kad nije vrijeme da se isplovi.


* Gledaj svog partnera kao rizinicu blaga: nađi u toj osobi sve unutarnje dragocjenosti, ne samo apstraktne, nego psihološke i primjenjive. To ti učvršćuje odnos ili pokazuje da možda odnos nije za tebe – ovisi koliko blaga imaš sam da daš i koliko u drugome umiješ prepoznati. A činjenica je da često prepoznajemo ono što jesmo. Zeznuta je igra ta percepcija – lako sklizne u projekciju... Pa kad vedrog i čistog stava vidiš tuđa blaga, zapravo svjedočiš vlastitom obilju.

* Kad te uhvati oklijevanje oko sebe, stani pred ogledalo i zbrajaj svoje časti: sve ono zbog čega zaslužuješ da si kupiš cvijeće. Sitnica – jedan cvijet. Nešto veliko – cijeli buket. Nije važno: bitno je da si gestom pokažeš koliko poštuješ sebe. I ne, ne mora to znati cijeli svijet, instagram, fejkbuk i to sve... Važno je da Ti znaš jer čin ima veću magijsku moć kada je tako sačuvan, nego kada se okolo prosipa.


* Slike koje ti nisu jasne, situacije i ljudi koji djeluju distorzirani... ne pokušavaj ih riješiti piljenjem u njih i analiziranjem, nego odmakom i hodanjem: promijeni scenu i postav, promijeni stanje i doći će rješenje.


* Njeguj svoja zadovoljstva, štiti ih kao vučica mladunče: ona su gorivo za zahtjevne dane. Stoga daj si tren za uživati u njima, prizivati ih u memoriji i hraniti se psihičkim tom snagom, da ti osmijeh potraje.


* Što je daleko – neka ostane daleko: nekad je tako najbolje... i za odnose, i za poslovne planove... Nekad te božansko čuva udaljenošću ili preprekom...


* Pazi se onih koji se dive tvom egu i igraju na tvoje srce zbog svoje koristi Raspliću se karmički obrasci ljubavi iz koristi.


* Okončaj konkurencije, čak i mentalne, sve one odnose s osobama i stvarima koje te nerviraju ili čak mrziš... rastvori...


* Prihvati mogućnost da ono što je bilo neki osobni užitak u kući postane teret, pa ga budi spreman prepoznati i transformirati


* Umjesto radikalnog suprotstavljanja, biraj kompromis. Kad samoća postane stalna i teška kao planina, promjenu donosi refleksija s vjernim prijateljima.


Da, nije baš najlakši mjesec, ali već smo istrenirani :D Šalim se... možemo... kombinirajući dječje zaigrano, prijateljsko i lukavo ponašanje u omjeru kojeg situacija traži, svaki put iznova, svaki put više slušajući, i sebe iznutra, i svijet izvana.... Usporiti korak, omekšati ga za nečujan hod kroz šumu vibracija i disati...


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram