Mjera ljepote

A zapravo ne cudi jer ljepota jest u mjeri...

Podsjetili su me na to jutros crvena tulipanica i Tarot kojeg sam pitala za njenu poruku za nas ovog proljeca. I kaze: Carica, Mag, Kralj maceva (Linestrider Tarot)

"Svoju ljepotu, kreativnost i plodnost pametno je iskazivati umjereno i promisljeno".

Da, djeluje logicno. Ali! Koliko to ljudi zapravo cini? Samo oni koji su iznutra dovoljno zreli da im ne treba vanjska potvrda. Oni koji znaju kome svoju golotinju razotkriti i koliko, koga svojim mlijekom hraniti i kada.

Ostali nerijetko pretjeruju u svjesnoj ili nesvjesnoj zelji=potrebi za pljeskom/potvrdom. Moj danasnji selfi prvi, peti, stoti.. moj rucak, moje cipele, moje moje moje moje... My preciousss 😈 Sve to jos ohrabreno americkim new (c)age marketinskim forama.

No jao! Jer kad se zaboravi granica davanja, pokazivanja, predstavljanja... narusi se zdravlje sistema. To su svi oni prizori gdje eroticna zena vise nije privlacna nego postaje vulgarna, stoga jeftina... jer je pretjerala... Gdje frajer vise nije faca nego je jadan jer sebe i sve oko sebe forsira svojim motor-putovanjima... gdje proizvod postaje odbojan i izaziva "necu te kupiti bas u inat" jer se previse marketira. Prečesto, nažalost, vrijedi ono da što je više netko izvana napucan, to je više iznutra sjeban...

Tako da... kad vidimo negdje ovog proljeca crveni tulipan... mozemo se sjetiti poruke njihovog zemaljskog kraljevstva: odmjereno iskazuj ono sto jesi i sto imas.

Nitko nema koristi od zatrpavanja, a nije u previse ni neka ljepota. Magijski, to privlaci parazite, energetski izaziva novu glad. Stoga odmjeri kako, koliko i kada sebe, svoj proizvod i zivot predstavljas i cini to sa sigurnoscu da je racionalno osmisljena prava mjera ♠

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram