Udari snage


Već dugo to nije onaj vjetar iz djetinjstva - kad se pustiš s povjerenjem da puše u tebe i glumiš da letiš jer on je jak, ali te nekako prijateljski nosi. Da, ovaj često ne djeluje nimalo prijateljski, već od 2012. on udara i šamara, lomi i zastrašujuće ponekad razbija. Ajde oluja, dvije, ali ovo je novi standard. Pa čudi me što nisam prije, ali evo, bolje ikad nego nikad, da vidimo šta? I karte (Tarot of Trees by Dana Driscoll) kaže: Kralj mačeva, 6 štapova, Sunce:


Vjetar, kao moćno energetsko biće, lupa šamare buđenja. Kako prikladno. Inače energiju vjetra predstavljaju organi drva u našem tijelu - jetra i žučni mjehur. To su general i prvi zapovjednik našeg tijela i naše psihe. O njima ovisi kakvu viziju imamo, i kako je ostvarujemo (više o radu s tim energijama u mojoj knjizi Magije).


Stoga nas vjetar, kaže Tarot, tjera da probudimo u sebi viziju zdrave planete (osobne, kao tijela i globalne kao tijela zemlje) i ujedinimo se kao društvo da je manifestiramo. Ništa novo, a opet... tako stalan podsjetnik. Jer pomaci su mali, možda spori, možda Vjetar jednostavno samo uporno ponavlja svoje, da razbudi, da upozori. Da je previše plastike u okruženju. Previše laži u eteru. I previše snage u našim jajima neiskorištene, koju treba probuditi, kao samuraj ili Kralj Artur izvući moćni mač Eskalibur i osvojiti /vratiti kraljevstvo, dok još cvatu suncokreti u njemu.


Hoćemo mi, bez brige, to je neizbježno. Samo izazovi su jaki. Kad sljedeći put čuješ udarnu budnicu Vjetra, uspravi se, udahni tu snagu u svoju prvu čakru, pa čak i ako te jeza malo strese... Ponudi svoju jetru i žučni mjehur Vjetru, da ih pročisti tren i vrati snagu. I kreni jer svaki je i svačiji korak važan i dragocjen. Budi kao vjetar: rastresi stare grane, vješto se okreći u raznim smjerovima, osjeti sve boje svoje snage.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram