Vidjeti očito
Dugo je bila priča „umijeće je vidjeti nevidljivo“. I jeste, lijepo je to – čuti što šapće planina u zoru, osjetiti radost maslačaka s livade, vidjeti što sanja mačka dok prede... Zapravo, ovo ima smisla i pokrića tek kada se ostvari jedno drugo umijeće - a to je VIDJETI OČITO.

Tek tada čovjek može reći da mu je vizija jasna, iscjeljena.


Iscjeljenja znači cjelovita, sastavljena od svih pogledanih dijelova Sebstva. Prošlih i paralelnih, da, ali oni se otkrivaju kroz sad. Nisu uzalud igrači neba u zonama hladnoće i mraka - čak i onaj tko ne želi vidjeti sjenu i ranu, mora pogledati u nju. Tim više što je neki dan Hiron stavio rogove Ovna, da kaže "rane pred oči" samo tako ih je moguće proći.


I, nije to ugodno, normalno, ali nije ni drama. Jer u nekoj inkarnaciji, upravo su rane te koje nas čine jedinstvenima. Apsurdno je, da. Čovjek bi rekao da ga talenti čine posebnim, individualnim. I to je istina. No kako se talenti formiraju, bude i izražavaju, presuđuje neka psihička rana. Razmisli malo! Koliko bi poezije nastalo da nije bilo slomljenih srca? Koliko tehnika iscjeljivanja da se nije morala krpati psiha? Koliko potrebe za napretkom, da nije boljelo nazadovanje u nekim aspektima?


Pa, rekoh, da pitam karte kako najbolje upotrijebiti ovaj utjecaj, jedan od mnogih u kozmičkoj kaši što kuha našim psihama, osobnim i kolektivnom, a važan jer će dugo trajati. I za Tarot, za Hirona u Ovnu, kaže: Car, Umjerenost, Mag, Ljubavnici, Svećenica (Ostara Tarot):


"Gledaj u budućnost mirišući vjetar, dišući kroz maglu i imajući svoje Ja. Sjećajući se svojih svjetla i sjena iz labirinta lica koje imaš. Maski koje nosiš, u raznim ulogama, situacijama, oblicima. Pamteći svoje razne vizije i percepcije, pa ih mjereći, procjenjujući što je glavno. Razumijevajući koje izbore si radio gledajući kroz prizmu strasti ili neke druge filtere, i znajući što vidiš kada zatvoriš oči."


Da, umijeće je vidjeti sva svoja "ja", a znati da nisi ni jedno od njih... Da su kostimi, kao odjeća koju odijevaš za neku priliku. Vidjeti oblike svojih sjena i strahova, i mirno ih gledati kako dolaze i odlaze. Isplesati bijes za svoje izbore napravljene kada se gledalo kroz filtere bijesa ili strasti, prva čakre odsječene od zemlje. Usuditi se gledati u svoje podzemne oblike i zagrliti ih, iscjeliti tako svoj instinkt, ticala koja osjećaju i rogove.


Ma, zapravo je jednostavno i već to znamo jer dugo o tome pričamo. Svijest budna koja gleda. I diše. Samo sada je "servirano" globalno da nema bijega od svojih rana: da ocjelovljenje nije u eskapizmu i tripovima, kanalizacijama, frekvencijama i dimenzijama, nego u brzom ovdje&sad. Vrijeme vizija i fantazija isparava u maglama iza nas, a tu je novi početak koji daje hrabrost da se bude sam, sa svim svojim znanjima, u oči s izazovima: samo ratnik koji sada pobjeđuje nije više onaj bijesan što grize osnažen očajem iznutra, nego ratnik promišljenog iskustva. On više ne probija rogovima zidove, u inat... nego osjeća svaki trenutak kako smjer mijenja vjetar i zna se prilagoditi, da potraje zdraviji što duže u stvarnosti koja će biti varljiva.


* Za Tarot provjeru osobnog usmjerenja - što me je naučio Hiron u Ribama i sa čime je završeno te što mi nosi Hiron u Ovnu (u što usmjeriti pažnju, što za mene počinje, koje moje Ja je glavno i važno gradnje da ponese sva ostala, koja mi je glavna lekcija i glavno što donosi za mene ta energija....) - dogovaramo se na devidas.dea@gmail.com


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram