Uvijek tu


Pita prijateljica za pretka koji dugo nije u zemaljskom tijelu, zašto joj se ne javlja na neki način, a tako su jedno drugome bili značajni - bio joj je drugi, a zapravo pravi otac.


A Tarot, među ostalim, kaže:

"Tu je on... i kad ti se cini da ga vec predugo nema, u zemaljskom tijelu ili tvojim uspomenama, snovima. Čuva te njegov pogled, čak i ako djeluje u sjećanjima udaljen... jer splavar rijekom zaborava prenosi tijelo, ali ne i srce... Poljupci ostaju upisani, sol suze i pjesma s mora ih budi i kad nisi svjesna toga... I kad misliš da ga ne možeš više u sebi osjetiti, on zapravo osjeća kroz tebe i u tebi... Javlja se i tu je bez da ga vidiš, kroz nešto što živiš kao dio sebe bez svjesne ideje da je On ono što ti u noći čuva leđa, daje oči na njima... I baš zahvaljujući njegovom putovanju u dimenzija iza obzora zašlog Sunca, ti sada i u podne i pod zvijezdama njegovu mudrost znaš - kroz instinkt ti govori kada i kamo dalje, a njegovo znanje ti je utkano u srce... On u Tebi - on Ti čini da promjene oblika gledas s razumijevanjem i usklađeno sa ciklusima, pomireno putuješ... A ponekad se javlja i kroz familijare, da te pokrenu dalje ili u sada zaustave."


Da... mrvu sjetno, a mnogo sveto... sjetiti se kako smo uistinu vječno zajedno, kada smo u ljubavi. Umiru tijela, s njima zajedničke navike, običaji... A opet mrtvi nisu umrli kad ostaju tako živi. I čovjek je nekad svjestan te multidimenzije, pojavnosti... nekad ne... Nekad umišlja od čežnje i boli, nekad ne može pobjeći prisutnosti koja se skoro može opipati... A poanta je - i mi smo u obliku koji će se u nekom trenu promijeniti. Da, oblik nije vječan kad se to kolo života stalno vrti, pa smo samo putnici. A to samo je - sve jer znajući da smo onaj koji Putuje, znamo da ljubav koja je život uvijek traje.


Sjećali je se mi više ili manje, osjećali je jače ili slabije, kako dođe, uvijek smo s onima s kojima se volimo, bez obzira na tzv. vrijeme, prostore. I apsurdno, kako već u ovom fizičkom tijelu jeste, ali upravo njihovi takvi odlasci i putovanja služe da nas na sebe kao Putnike podsjete. Apsurdno, ali baš boli služe da nova vrata te ljubavi jače otvore.


Pa putujmo, ploveći kroz vode i leteći kroz vatre koje srećemo, imajući na umu da dok su oni koje volimo u našim srcima, dotle svijetle u svim našim stanicama, ne zato što radimo neke specijale rituale, ovo-ono, nego u ovdje i sad smo kozmički skup svih prije nas koji sijaju u našim stanicama kao zvijezde i sunca.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram