Nista kao Sve

Ako je sve matrix - i new (c)age, tehnike iscjeljenja, seminari&radionice... - kako se onda izmaknuti iz njega?

Pita me divna, pametna prijateljica.

A jasno, odmah hop Tarot koji kaze: 9 ◇, 4 ♤, 3 ♧: Naci vrijednu ideju i oko nje izgraditi svoj svijet, njegujuci je, ali bez identifikacije s njom - tako se djeluje u zivotu izmjesteno iz matrixa.

Realno, sve je matrix jer - Krishna stvori Mayu. Iluziju. A ona nastaje i nju odrzava svaka identifikacija. Makni identifikaciju i izmaknuo si se polju utjecaja Matrixa. A ego se voli identificirati - s novim bogovima koje ce zazivati, s novim bolima oko kojih ce jadovati... "Iscjeljujem ovo u sebi, ono, instaliram amo-tamo... ". A tko iscjeljuje? I koje Sebe, ako nema Sebe? Odnosno ako je to Sebe uvijek novi odraz - tko tu kome sto radi? Vidis kako se ego suludo zapetlja kad radi s etiketama, pa tako upadne i u mrezu matriksa.

 Stoga, sto je rjesenje? Potpuno prihvacanje svega kao odraza tog jednog Nicega (koje je Sve) i mirno svjedocenje svim manifestacijama - u sebi i oko sebe. Kao da gledas film, recimo to tako. A kad djelujes, kao da stvaras pricu oko neke vrijedne ideje - neceg autenticnog sto proizlazi iz tvoje prirode - opet znajuci da je i to igra, gradis svoj svijet, donekle izdvojen iz matrice.

Ne moras odseliti u pustinju, ovaj odmak nije fizicki - nego svjesnosni. Koristi ego, ali sa svijescu da je to krpena lutka kojom igras; djeluj u svijetu, znajuci da je sarena pozornica i gledaj gledaj... igru toga kako se Nista kao Sve iz trena u tren odrazava 

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram