Gospin ritualGospe je... Boginja u muškarcu i ženi... (sve o Boginji ovdje klik), pa pitam posebno na ovaj dan, što nam kaže i poručuje... i ne može ljepše: 6 vode, Princeza zemlje, Hijerofant, odnosno u Dark Goddess Tarot kartama - Tefnut, Artemida, Kibela.... Sve majke rađateljice, njegovateljice... pitaju: "Što čini da tvoji sokovi skoče?" Da poteku tvoje rijeke tvojih osjećaja, da budeš vlažna od želje za strašću, stvaranjem, užitkom, bivanjem? Ili su i suze presušile jer apatija vlada?


Ništa zato, možeš boginju vlažnosti, egipatsku Tefnut, u sebi probuditi - da znoj opet dobije slatkasti miomiris, da životni sokovi ponovo poteku skladno i to tako da, za početak, pogledaš u oči svojoj divljini (tekst o divljini tj. zašto je Divljina saveznik ovdje klik) - zato ona ima glavu lava: može izraziti svoju srditost i moć. Kada je ljuta, povlači sokove koji donose užitak. Zato se pitaj, gdje te prži iznutra ljutnja neizražena, pa je osušila tvoju slinu i sokove užitka. Nema seksa? To nije zato što nemaš partnera: Boginje, a to su podučavali tisućama godina prije djevojčice u Kini u sklopu taoističke obuke o energiji, znaju sa svojim užitkom i kundalini kroz prakse samonjegovanja i disanja. Zato Tefnut u desnoj ruci drži ankh - dah života. Diši u jajnike, radi Zlatni vodopad (vježba tu) ili Krug života (vježba tu). Da tvoje rijeke teku. Da imaš seks sa Sobom i Postojanjem, onda je lako s drugima.


Seks je stvaranje - sebe novih, novog života. Uvijek nakon orgazma izlazimo obnovljeni, novi, drugačiji. I instinkt je, kao potreba za disanjem, hranom i pićem. Suštinska sila. I ako se čini da je u tebi presušio taj tok... znači da nedovoljno hodaš bosa po šumama. Uma i onim fizičkima. Vidiš Artemida korača sa svojim vjernim pratiocima, divljim zvijerima - njuši, miriše, gleda, osluškuje. Potpuno predano, reklo bi se, jedno s Kreacijom i svime što je okružuje. Artemida, boginja divljih zvijeri i lavica među ženama... boginja djevica te poziva da je slijediš, pa sa svojim prijateljima plešeš noću među stablima. Tako ćeš postići da si najjača u mjestima koja djeluju najviše zastrašujuća. Strah te? Noćne more, depresija, mrak? Pleši kroz to, misli na Artemidu u sebi. On je lovica, ali i zaštitnica svih bića rođenih u čistoći divljine, znači djece najviše. I poroda - ona je boginja inicijacije. I sada inicira početak ohrabrujući da se zaroni u dijete jer kada je odrasloj osobi nešto blokirano, to nije od stresa ili posla. To ima dublji korijen, kao stabla. U samoj zemlji je taj korijen, a ta zemlja je vrijeme rođenja na Gei i blokade nastaju jer imaju podlogu u ranama zadobivenim u vrijeme djetinjstva. Zato Artemida kaže - otpleši mračnom šumom do svog unutarnjeg nedužnog djeteta, naciljaj ono što je nanijelo ranu i ispali strijelu: obrani to nedužno dijete i odreži sve zlostavljače. Pa će tako lančano otpasti i u odrasloj formi.


Da, tako je divljina i zaštitnik. Zato Kibela, anatolijska boginja majka, planinska majka... sjedi na tronu s lavovima. Ima krunu od grada kojeg je osnovala, ali njeno kraljevstvo je na plodnoj zemlji koju održava. Kibela i njen kult... Boginju se poštovalo u orgastičkim katarktičkim ceremonijama... Na vrhunsku rituala njezini svećenici bi se zarezali noževima da krvlju pokažu prednost, a inicijanti se kastrirali u znak služenja boginjinom partneru Atisu, prekrasnom mladom pastiru koji joj je obećao svoju vjernost, ali je prevario sa šumskom nimfom, što je toliko razjralilo boginju da se on od muke i kajanja samokastrirao. Pod stablom bora iskrvari do smrti, a iz njegove krvi niknu ljubičice - za svoju žrtvu i pokajanje postane bog vegetacije, dijete i ljubavnik Majke Zemlje. E sad, pitamo se: gdje smo se negdje nekad, iz krivnje i kajanja, kastrirali, odbacili svoje sokove i presušili, kreativno i ljudski? I u redu, jesmo, ali to ne znači da su sokovi nestali: gdje su ljubičice?


Znači, nema opravdanja za uništenje svog stvaranja. U šumi uma, lako je nabasati na nemani koje impliciraju krivnju - to su upravo one u koje Artemida puca. Reži sve što ti ruši tok i uzima strast. Reži krivnju. Okruži se s ljudima koji te razumiju i činite to zajedno. Ovo je poruka za ritual -ispod borovog stabla, na nekoj planini, uz neku rijeku... ritual čišćenja svog prostora, psihičkog i fizičkog... ritual gdje se gledaš u oči i osjećaš koja divlja zvijer je u tebi... ritual odabira svog oružja, osvještenja sjekire, štapa, strijela... ritual igre tvog djeteta/tebe djeteta.... ritual bosog hodanja i ritual svetog seksa.

* U Ki Tarot divinaciji MOJA UNUTARNJA BOGINJA istražujem koji aspekti/lica Boginje - duhovno, emotivno, mentalno i fizičko - je ono Tvoje Pravo, u smislu da ti omogućuje samoostvarenje i, što se danas kaže "Najbolju verziju Sebe", a zapravo Najvišu, Bogoljudsku sebe. Dogovaramo se za divinaciju na mail devidas.dea@gmail.com


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram