Emotivna ucjena - skupa cijenaModerno je, ono kao znak „emotivno smo svjesni i izražavamo se furka“ izraziti svoje osjećaje. I, ništa loše u tome. Fakat je ok recimo Muškarcu kad te razljuti reći „e, ovim izazivaš da eksplodiram, i ako nećeš da te gađam bombama nemoj to raditi“. Isto je zdravo kad taj isti Muškarac tebi kaže „čuj, tvoje paranoje nam svima izazivaju stres, daj malo više radi jogu“. To se zove komunikacija. Tako se dogovaramo oko granica, toga što možemo podnijeti, što hoćemo ili možemo promijeniti. Rastemo i gradimo odnos, bla bla. Legitimna priča.


Ali ima u cijelom tom fazonu „izrazit ću svoje emocije“ i buba zvana ucjena. I umijeće je znati prepoznati tu nijansu – kada je zdrava komunikacija, kada je suptilno silovanje po cijenu tvog integriteta.


Ti: „Vidi, ja djelujem tako i tako, to je moj način“.

Osoba: „Ali ja bih htjela onako i onako“.

Ti: „Razumijem, ali ja to ne mogu i neću jer onako i onako nije kompatibilno sa mnom, a tako i tako je. Zato radim tako i tako i mogu ti to učiniti tako i tako“.

Osoba: „Ali ja bih se bolje osjećala da bude onako i onako“.

Gle, odjebi. Jer ja bih se bolje osjećala da me ne siluješ i ne ucjenjuješ emotivno. I ja bih se bolje osjećala da poštuješ moju odluku. I da mi ne trošiš vrijeme, dah i energiju da ti ponavljam, uvjeravam te i objašnjavam nešto što sam već rekla. Eto, to vam je pravi odgovor kada netko siluje sa svojim emocijama.


Micice krhke osjećajne, oni bi se bolje osjećali. Odi diši, pa se osjećaj dobro u svim okolnostima. Nemoj samo šerati meme na fejsu na temu „zen si“, „nije moj cirkus, ni moji majmuni“, „Bruce Lee zakon - budi kao voda“. Nemoj šerati po mrežama. Prošeraj to po svojoj emotivnoj mreži i emotivnom polju. Nemaš pravo tražiti od drugih da čine nešto od čega se ti bolje osjećaš pod cijenu toga da se oni zbog toga ne osjećaju bolje. Tvoji osjećaji nisu važniji od tuđih. Ako misliš da jesu, još malo meditiraj. Iscjeljuj svoje razmaženosti i rane zbog kojih se tako postavljaš. Ali nemoj silovati okolo svojim osjećajima. Jer ljudi imaju i svoje.


Isto tako, ne dajte se silovati tuđim osjećajima – ako su nekome problematični, neka ih razriješe. Operi svoje pehare – jer pehari Tarota govore o emocijama. I nisu svi pehari wooow super jeee.. Neki su puni divne kristalne vode, neki odvratnog muljavog otrova. Čisti svoje emotivno tijelo redovito, kao što čistiš svoju odjeću ili zube. I kad smo kod Tarota, jasno, pitam prekrasan Night Sun Tarot – što je emotivna ucjena. I kaže: 6 mačeva, Ljubavnici, 3 pehara

Kad ti netko zabije svoje mačeve u leđa... Mačevi su misli, dakle onaj tko tako nastupa, koliko god nastup bio "puf, šmrc, ja osjetljivo biće" laže svjesno ili nesvjesno - jer zapravo ide mačevima, ide mislima, nameće ti svoje misli. A to da ti s njima sjeda u leđa znači, pa znamo - kad ti netko sjedne na kičmu tj. udari na glavni, vitalni životni tok. Onaj do glave, da ti smuti u startu glavu. Hodaš okolo s grbom od tuđih zahtjeva, da ni ne znaš. A zapravo znaš, jer te bole leđa i ideš okolo pognut i tmuran.

Sve to da bi se utjecalo na tvoj izbor - hoćeš li se vjenčati ili slijediti put svog učitelja, odnosno koju ćeš dikretnu odluku donijeti sljedeću. U ime - 3 pehara - "svi smo ljubav"... U ime zajedno, druženja, lijepo nam je. Ali nije ti lijepo ako te netko u seks naveo silovanjem, jel da?


Stoga, očisti prije svega vlastite pehare - emocije. To je ključ da si protočan i čist, da znaš osjetiti kada je neki zahtjev pravi, a kada ucjena. Jako su slični. Dvije osobe mogu tražiti od tebe istu stvar i jedino ako si protočan, čist... možeš znati da je u redu osobu A odbiti, a osobi B to pružiti. Nema racionalne osnove, ali itekako ima one dubinske - osjetiš energiju kojom te se nešto traži. Da li te se stišće ili pušta.


Budući da je čovjek, kao i život, živ... a i u svojim razvojnim fazama se nerijetko, kao test, susreće s izazovima odlučnosti i integriteta... normalno je da se tu i tamo sretne s nekim pokušajem ucjenjivanja. Zato pitam dalje - kako se najbolje nositi u tim situacijama. I: 2 mača, Luda, CaricaDakle, prije svega vidiš kojem dijelu tebe se obraća. Obično je to neki ranjen koji je ovim pozvan na procesuiranje, odnosno integriranje, iscjeljenje. Lijepo mirno staneš i pogledaš u osobu kao svoje crno ogledalo, čak zahvalno jer ti pokazuje sjenu koju inače ne vidiš, ili testira koliko si je netom uspješno zaokružio u sebi kao čovjek. I čim osvijestiš - paf mač, odmakneš se. Skočiš dalje, odšetaš kao Luda u svoj prostor sigurnosti gdje malo prodišeš kroz prvu čakru, ojačaš svoj instinkt i vezu s Majkom zemljom i tako ozdraviš svoju vrijednost. Vrijednost svog stvaranja. Jer ona je najviše dirnuta emotivnim ucjenama i pokušajima silovanja.


Kad odustaneš od toga da je po tvom - ali ne po tvom iz neke tvrdoglavosti, nego iz prirode i samospoznaje iste - raniš se. Polomiš si privremeno nogu za daljnje korake. Zbuniš um. Pobrkaš lončiće, pehare... Zato znaj svoju vrijednost da se možeš zauzeti za nju, to ti instinktivno vraća snagu.


* Još mjesec i nešto dana dok traje kvadrat Saturna i Hirona... svrdlanje i peglanje najjačih rana... a kako su rane poligon za ucjene, silovanja i ostala čuda psihomraka... dobro je pitati se ono što u ovoj Ki Tarot divinaciji pitam: Koja je moja glavna rana, Kako se odražava na moju psihu i život, Što da radim da je procesuiram... Gdje zbog nje padam, a može biti stepenica rasta.

Dogovaramo se za divinaciju na mail devidas.dea@gmail.com


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram