Moć nemoći


Kad moć ne koristimo uravnoteženo... Prije svega, što to znači: da smo u miru sa svojom snagom, svjesni je. Nema predrkavanja (emotivnog, mentalnog, materijalnog – svakog), iživljavanja i dokazivanja: to znači da zapravo nismo sigurni u nju, ne osjećamo je u svojim kostima. Isto tako, nema potiskivnaja – „da ne ugrozim nekoga“, čime se zapravo ugrožava vlastita ekspresija, time svoja priroda. Riječju, nema manipulacije neke ekstremne jer kad je ne koristimo uravnoteženo, koristimo je na štetu nekog svog dijela, što u konačnici znači cjeline koja jesmo.


Primjer: Žena ima muža i ljubavnika. Ali, stalno osjeća da to nije dovoljno, da želi nekoga, nekoga pravoga, Nekoga... Jasno, to joj stvara frustraciju u odnosima koje ima, a koji su lijepi, no taj crv požude „Nekoga“ - pravoga, boljeg, drugačijeg... sve izjeda. I zapravo, gonio bi je i da posjeduje cijeli muški harem jer nije stvar u „nekome“ i ljubavi s tim, nego u tome što ta žena, zapravo, treba svog Unutarnjeg Muškarca.


Znamo, najjednostavnije, naš ženski dio psihe je onaj kreativni, s obiljem rješenja i ideja, dok je muški onaj koji to provodi u djelo i praktično podržava. U ženskom slučaju, unutarnjeg muškarca kumulira niz reinkarnativnih iskustava u muškom tijelu, a u trenutnoj inkarnaciji nekako najmozaičnije predstavljenih kroz lik oca. I obrnuto, u trenutnim muškim tijelima unutarnju ženu predstavlja kumulativ ženskih reinkarnativnih iskustava, a najjače ih odražava lik majke. Logično, jedno od mjerenja ostvarenosti/integriranosti je kada je ovo dvoje u sretnom braku, sve sa svojim svjetlima i sjenama – transcendirano, osvješteno...


Da se vratim na slučaj žene s mužem, ljubavnikom i željom za „The Nekim...“. Kroz RegresoTarot ustanovimo da ima moćno iskustvo Svirepog Muškarca: u nekoj inkarnaciji je taj žario i palio tuđim umovima, poprilično iskorištavajući moć kojeg mu je pružao položaj i fizička atraktivnost. Moći na pretek. Nije to, jasno, jedino njeno iskustvo u muškom obliku, ima ih mnogo, ali Moćnik dominira. Odraz u ocu je taj da je moćnik samoživo napustio obitelj, na godinu dvije, dok je žena bila mala, pa se vratio jer mu je odgovaralo.


Kako bilo – Žena, tragajući za „Nekim“, zapravo traga za Unutarnjim muškarcem, odnosno moći koja mu je u ovom životu oduzeta, a oduzeta je, odnosno blokirana dok se ne isplače za njena zlouporabljanja/iskorištavanja. Jednostavno svjesno „odradi“, isprocesuira. Prije svega, osvijesti da traži punjenje unutarnje rupe, zapravo micanje blokade. Koju je kao duša postavila sebi – kao prepreku za preskok – a da uravnoteži iskustvo prevelike moći koje također poznaje i nosi u sebi. To je kao kad tijelo preforsiramo, pa nam treba više odmora nego inače da se iz debelog minusa vratimo makar na pozitivnu nulu. Isto s moći, sa svakom energijom. Uglavnom, ovdje je trebalo otpustiti bijes prema ocu (naslage eterski smještene u jetri, bijes i žaljenje kao energija) kao prvi korak koji otvara vrata za otpuštanje bijesa prema Silniku koji se rasipao pa ona sad prisilno „odmara“ tj. „gladuje“ za svojom snagom, tražeći je u muškarcima, osobito The Nekom.


U toj njenoj nemoći da djeluje, pa traži podršku Nekog, je moć jer je tjera da izgradi i obnovi na nov, zdrav način, centar moći u sebi, a tada više možda neće trebati ljubavnike koji su dođi i prođi, laži mužu i obitelji... Jednostavno, vratiti će sebe i imati snage za eventualne promjene na temelju svoje stabilnosti – nove.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram