Završetak za početak


Može ti se dogoditi da se s nekim sretneš, zaljubiš, prepoznaš... To je to – uvjereni ste oboje, zapravo niti ne razmišljate o tome, samo ushićeno postojite, prštite i imate dojam da je svijet vaš. I onda, odjednom, bez najave i iz neke gluposti banalne – paf! Sve nestane. Posvadite se oko sitnice, svatko se na neki blesavi, iracionalni način uvrijedi i neće početi prvi razgovor, pa prođe neko vrijeme i doznaš da se baš nakon te svađe s tobom vjenčao....


Naravno da ti nije ništa jasno jer „kako???“, „pa to je bilo toooooo“, itd... Udar uvijek boli, jbg. Ali, moraš znati da smo nekad odabrali baš taj aranžman. Možda smo u jednoj od multidimenzionalnih linija s tom osobom još uvijek zajedno, u drugoj je to srodna duša s kojom igramo ulogu majke i djeteta, u trećoj učenika i učitelja, a u ovoj trenutno-fizički-nosećoj... bio je ljubavni bljesak. I time što je bljesak, pa makar se kasnije urušila konstrukcija, ne znači da je manje stvaran. Može značiti da je dogovor duša da se u ovoj materijalnoj stvarnosti naučite završiti stvari i pustiti jedno drugoga, baš da bi obnovljeni i osnaženi vašom ljubavi krenuli na svatko svoj novi početak. Tvoja ljubav je njemu trebala otključati vrata srca, pa je čak logično da se vjenčao tren nakon tvog otključavanja, a on je tebe trebao vratiti doživljaj sebe kao senzualne, pa je ok da si se od prekida liječila beauty tretmanima i seks-seansama.


To ti je kao da se duše dogovore „Hej, mi se ne možemo odvojiti koliko se obožavamo... Vidi, u ovoj liniji smo roditelj i dijete koje se ne razdvajaju... Tu smo učitelj i učenik koji ne mrdaju jedno bez drugoga... Hmm... treba nam ravnoteža... Da naučimo kako podvući crtu, reći dosta, nova epizoda, faza, etapa... Idemo to promijeniti, hopla! I naprave u postojanju ljubav jaču od ičega i rez, isto takav, koji čini da svatko sa sobom tu ljubav integrira, bez fizičkog prisutstva drugoga, da bi iskusio kako ljubav nije vezanost, nego povezanost, ne odnos, nego stanje bivanja.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram