Pravi cilj

Lako se pogubiti u idejama oko toga - koji je cilj najvažniji. Samoosvještenje... Zdravlje... Obilje... Uspjeh... Sve istovremeno jer je cilj ionako biti integriran.... Znači, integracija svega je cilj? I tako redom...


Ali onda, lako šizneš. Totalni stres. Kako sve odjednom? Znam, znam, vrijeme tranzicija je vrijeme kaosa i nije loše malo kaosa. Ali u kaosu se ne stvara. Nego miruje. A ako se i trebaš usmjeriti negdje, onda to ide iz sada.

Recimo, imaš već dugo vremena napraviti nešto - bilo što, od pospremiti ormare, dovršiti projekat... BILO ŠTO. I po planu to se radi tako i tako. Ali kreneš to raditi, i iznutra tijelo vrišti "hoću istezanje". Mental kaže "istegnut ćemo se poslije, sad moramo prvo ovo". To je ne. U novoj energetskoj postavci, paradigmi svijeta ako baš hoćemo tako reći... Samo je SADA zakon. I najveće umijeće je slušati tj. čuti i ispoštovati to sada jer se - nekad djeluje - sve okomilo da te odvuče od toga. Kreneš ovo - pip poruka, notifikacija, što god...

Znači, ako ima biti ikakav cilj, onda je cilj biti u potpunom sada. To je psihološki divno jer te ne forsira da negdje trčiš jer već jesi u sada, čim si umom u tijelu. I kad jesi tako, onda točno znaš koji podcilj je sljedeća točka u mreži - je li neki privatni, poput srediti odjeću, poslovni... Točno znaš.

I surfaš, ludo, i nekad se čini na sve strane, ali to nije gubitak energije - jer si iz sada.

Nema više linearnog načina Kao kad djeca hodaju: to nije idemo po ravnoj šetnici gore-dolje, kao penzioneri, i onda smo se našetali. To je kao hodanje Lude Tarota: naprijed, naglo lijevo, čučanj, suprotni smjer, predomišljaj u desno. I sve je ok, sve je igra.

Jasno da to lomi naš stari način, um, paradigmu. Djeluje umarajuće i šizofreno, ali samo ako nismo u tom famoznom, legendarnom SAD.

Stoga je možda jedini cilj: BITI SAD, tko god jesam u nekom trenu sad.


To je poruka Tarota za jesen i tjedan u koji smo ušli, filmić s mog YouTube kanala TaroTv

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram