Stvaranja Ljepota

Stvar je u tome da... ne može staro stvoriti novo. Zato, prije ili kasnije, vrisnu new (c)age "metode" tipa misli samo pozitivno i privući ćeš to u život. Bez daljnjeg, hoćeš dijelom jer - što kaže ona indijanska priča - od dva vuka u tebi preživljava onaj kojeg hraniš, pa kad hraniš bijelog, bijeli raste. No, samo do granica onoga što jesi u trenutku stvaranja. Prava kreacija zapravo dolazi iz prelaska tih granica, iz ulaska u zonu vječnosti gdje jednom nogom stojiš u ovoj materijalnoj, linearno-vremenskoj postojanosti, ali drugom u području vječnog sada, gdje je vrijeme krug, a ne pravac.


O tome priča naša Tarot poruka za ovaj tjedan. O tome kako Ljepotu za sebe stvaramo svakim trenom, a da bismo to uspjeli, važno je da smo iscjeljeni: da su svi naši dijelovi duše vraćeni iz područja trauma u kojima su se zamrznuli, da nam je njihova energija na raspolaganju i da je naša smrt (bol sjene, potisnuća) iznesena na svjetlo života. Pa tako karte (divni Yoshitaka Amano Tarot) kažu:


* Sud, Papa, Obješeni: Umijeće je čuti svoje Sebstvo i kada se osjećaš izgubljen, kada misliš da ga nema. Sve te sveže, život zaustavi u neku krvavu inkubaciju i ležiš tako, osjećajući da si "pokopan" pod Zemljom. Naučen um tada cvili, riga tuge i osjeća se jadan, ali um Bogočovjeka prepoznaje duboku utrobu zemlje u koju je stavljen na obnavljanje krvi i smiri se taj tren zamrznuća da čuje svoje vodstvo i još važnije, pronađe u ukopima - iskopinu koja mu je nedostajala. Dio sebe spremljen u nekoj rani, da ga ocijeli i na svjetlo dana vrati. Posveti vrijeme ovaj tjedan, jer energije vode u podzemne špilje, na integriranjj tih dijelova sebe.


* Kolo sreće, Pustinjak, Kula: I najžešće životne vrtloge, okrete, promjene, pa čak i rušenja... može se preživjeti bez štete po sebe, svoje tijelo i dušu, ako ih prolaziš iz centra. Iz hare. Stalno povezan s Majkom Zemljom. Da, u tim je situacijama ponekad kao u zatvoru - krećeš se vrlo sitnim koracima, sporim tempom, stalno prijete neke trule konstrukcije da ti padnu o glavu. Ali straha nema ako si povezan sa Zemljom. Znači hara, i inače, ali jače nego ikad, poziva na iscjeljenje ovaj tjedan, uz to prva i druga čakra.


* Vrag, Ljubavnici, Svijet: E a kad smo kod hare i ovih dviju čakri, posebno druge... ako je bilo kakva povreda duše odražena u njima... smanjeno je stvaranje, cijela čovjekova kreacija - ne samo nešto poetično, nego vrlo praktično i svakodnevno, tipa nedostaje životnih ideja i rješenja. I još gore, iz te pozicije, čovjek privlači samo ono što potvrđuje njegovu ranu, zapravo Život to radi, duša... da bi istjerali ranu na svjetlo svijesti i iscjeljenja. A nema boljeg načina od ogledala, tj. odnosa. Zato se raspadaju odnosi -jer netko u razvoju shvati da je pod krinkom ljubavi, zapravo iz svoje rane privukao tuđu ranu i glad. I koliko god se netko svjesno predstavljao kao srodna duša, partner života... to je i bio možda u staroj postavci, a nakon osvještenja prepoznaješ energetsku potrošnju koja ždere psihički i fizički, koja veže. I tek integrirana osoba može to sve rasplesti, prerezati, bez straha da u svom svijetu bude sama.


* Car, Umjerenost, Smrt: Premda ovo društvo moć temelji na vanjskim znakovima - ugleda, novca, nekog opipljivog ostvarenja... to nije mudro. Puno veća snaga dolazi od gledanja u svoju dušu, u ono što ostaje nakon fizičke smrti. Pa stoga vježbaj, ovaj tjedan - kad pogledaš u ogledalo, prije nego baciš oko na šminku, obrvu koju treba čupnuti ili neku boru... vježbaj sebe kroz oči gledati u dušu. Refleksija s dušom te povezuje sa svim onim tvojim oblicima prvotnog stvaranja, kada duša ulazi u maternice žena, kao pripremu izlaska u ovaj svijet, s tvojom izvornom materijalnom snagom prije nego su nastupile traume života koje su ti oduzele energiju i moć.


* Svećenica, Luda, Pravda: Nije svako vrijeme za sve - ne možeš stalno pičiti sto na sat, jednostavno nije usklađeno. Nekad je ritam divlji, nekad miran. Kada si integriran, onda za svoje korake i stvaranja osjećaš pravi tempo i trenutak. Strpljivo, nema jurnjave jer znaš da je pravi korak vredniji od sto onih vrludavih što te vode po stranputicama. Zato ovaj tjedan nije nešto za počinjanje novih kretanja - više da se skutriš ili sjedneš u meditaciju i osluškuješ oko sebe svoju i životnu kreaciju.


* Mag, Zvijezda, Snaga: Obično čovjek misli "jooooj želim stvoriti novi odnos, novo obilje, novo ovo ili ono" i usmjeri se. A zapravo ga cijelo vrijeme, recimo, boli kralježnica ili je uganuo zglob. Kreacija zapravo ide iz posvećenja pažnje onome što strši - to su vrata. Pa je uputa usmjeriti se na očito, ono što iskače, to je ključ za razine gdje se iscjeljuje osoba i njen život. Iz tih područja kreće ono "sanjanje svoje stvarnosti" i stvaranje sanjanjem. Jer se tako pomiruje predaja borbe - sve ono gdje smo se morali predati, poraženi, pa time izgubili dio svoje snage - u predaju plesa - naš način da se zavrtimo sa životom i sačuvamo autentičan pečat svog zemaljskog koraka. Da iscjelimo silovanja i vratimo silu koračanja.


* Sunce, Kočija, Carica: Tako integiran, svjestan svoje budućnosti koja je prošlost i iscjeljene prošlosti koja može prizvati iscjeljenu budućnost - Čovjek se osjeća sigurno jer zna da slijedi liniju svog trijumfa, zapravo ona ga vuče naprijed... i tako ostaje lijep i pun karizme što daje eros duše, strast stvaranja - za nova iskustva u igri postojanja.


* Mjesec: Sva ta snaga i ljepota nije iluzija - kada je čovjek objektivno na granici "vremena" i bezvremena, gleda u ocean krvi ljudskog života, pročišćene svjesnim samoiscjeljivanjem, i znajući da mu u tome leđa čuvaju zlatni oceani svjetlosnih duša... on zaista umije stajati sam, a jedno sa svemirom, bivajući stalno oplođen inspiracijom i vitalnošću za nova ostvarenja.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram