RasFormiranje i/ili TransFormiranje


Tamo u tijelu gdje zastaje dah, gdje ne možemo prodisati lako... gdje dodir ne osjećamo u punini nego stavimo svoj dlan, a kao da nije „sjelo“, kao da smo neko drugo tijelo... je znak da postoji blokada koja je ponekad u rangu onoga što se zove – uvlaka, nametnik, entitet. To je skup energija koji može doći izvana (da je usmjeren na čovjeka od zlonamjernih, stranih ili neosviještenih vanjskih sila), ali može nastati i kao posljedica prošloživotnih rana, disclociranih emocija, misli i osjećaja koji uzimaju oblike i forme, opipljive u energetskoj stvarnosti, a s odražajem u fizičkoj gdje priječe čovjeka na razne načine – da se izrazi, ostvari, živi, bude svoj i bira ono iz svoje prirode (ne uvjetovano tim filterom). Ali, koje je god porijeklo takvih formi, činjenica je da su one odgovor na čovjekov poziv – isto privlači isto jer što je god ne iscjeljeno u čovjekovoj sjeni privlači energije i iskustva slične vibracije da se usidri, nastani u čovjeku. To postaju ključni držači negirani aspekata, potisnutih emocija i zagušene žvotne sile. Kad se vrati ravnoteža, odnosno ukloni forma – pokreće se snaga, iscjeljuju tijelo i psiha, pa da podijelim jednu vježbu uklanjanja takvih struktura ili njihove transformacije:


Za UKLANJANJE se koristi kamenje. To može biti neki gorski kristal namijenjen za iscjeljivanje, ali i ne mora – može biti običan kamen koji ti se javi u šetnji prirodom nakon što postaviš namjeru da ti Život pošalje tvoj magični kamen koji će ti pomoći u procesu iscjeljenja (jednostavno, hodaš mirno, pustiš da te vode noge, ne razum, slušaš što govori srce otvorenih čula i kada ga osjetiš zahvališ, opereš u slanoj vodi i staviš na sunce ili svoj oltar da prenoći). Za proces uklanjanja pripremi staklenu čašu ili vrč (ako je kamen velik) sa svježom vodom i morskom soli i smjesti pored mjesta gdje ćeš raditi uklanjanje. Smjesti se, lezi i opusti potpuno, možeš dišući od tjemena do tabana dok ne osjetiš da ti je tijelo opušteno kao „mokra krpa“, možeš na koji god način prakticiraš... Kada jesi, napravi jednostavnu vizualizaciju: zamisli da se dižeš iz tijela do stropa i gledaš u svoje fizičko tijelo kao da je prozirno/od stakla/od kristala... S te pozicije, gledajući tijelo iz visine, pogledaj ima li u njemu nešto što tu ne pripada ili mu više ne služi. Obično se to prikazuje kao nefizički objekt ili neki obojan oblik, smješten oko glavnih organa. Ako imaš problem s umom i mislima, prvo izmišljaj i lupetaj dok se ne opustiš, izronit će ti uvid. A onda... tj. kad jasno vidiš ili osjetiš oblik ili objekt... opiši ga - koje je boje, kakav je osjećaj, je li gladak... obao ili šiljast... topao, hladan... trebaš steći jasnu sliku i osjećaj te forme. Sada namjeri da ga promijeniš – mijenjajući mu energetske osobine. Znači, ako želiš i tako namjeriš, možeš mu promijeniti oblik (što je prvi pokazatelj tvoje moći): sve karakteristike imaš moć izmijeniti u neutralne - ako je boja tamnija, možeš je posvijetliti, ako blješti, možeš je zagasiti, ako su oblici oštri, ti ih možeš omekšati, hladne zgrijati... ako je nešto veliko, možeš je namjerom smanjiti. Riječju, tvoja namjera utječe na formu. Dakle, promijenimo joj oblik. Zatim stavimo ruku na mjesto gdje je osjećajamo. Namjerimo da forma slijedi pokret ruke dok je mičemo prema desnoj strani tijela. Cilj je maknuti je prema desnom ramenu i u desnu ruku, što dalje od srca. Nekoliko puta ako treba je vodimo do desnog dana i kada je osjetimo u njemu, spustimo je u kamen ili kristal (koji je spreman u ruci, držimo ga cijelo vrijeme), vizualizirajući/osjećajući kako se forma rasipa u njega. Kada jeste – pustimo kamen u vrč morske vode (što ga kompletno čisti).Potom zamisliš laser svjetla koji ide iz Majke Zemlje - njenog izvora - koji se uzdiže i dolazi da napuni mjesto gdje je bila intruzija sa svjetlošću te osjetiš kako potpuno ispunjava mjesto koja je iseljena forma okupirala. Kad je mjesto napuneno, snop svjetla pošaljemo natrag u Zemlju.


KAD SE FORMA NE MIČE: staviš kamen na nju, lagano ga pritiščući, vizualizirajući kako se kamen ponaša kao magnet, izvlačeći je van (jer je kamen ili kristal od Majke Zemlje, pa nosi magnetsku moć od nje). Kakva god forma bila, ne može odoljeti magnetskom efektu koju kamen ili kristal imaju na nju - obično se nakon nekoliko blagih pritisaka sama prebaci. Pitanja za kontemplaciju u procesu su – kada je formala nastala i zašto... kako se može izbjeći njeno ili slično, na tom mjestu, stvaranje... Dobro je u svakom micanju zahvaliti joj na lekcijama i objasniti da više ne služi svojoj svrsi, što ti daje duševni legitimite da je pozoveš i pošalješ natrag, neka se vrati univerzalnoj energiji: otpuštanje iz ljubavi i zahvalnosti je moćnije od otpuštanja iz straha i nemoći.


No, forme nije nužno pustiti, odnosno može ih se i TRANSFORMIRATI: protokol detekcije je isti (opustiš je, lociraš je...). Kada je locirana, staviš ruke na nju i kreneš komunikaciju s njom iz tog dijela tijela – što bi rekao ti iz tog dijela tijela, što bi rekla ta forma... Kad to osvijestiš, krećeš joj promijeniti prirodu iz postojeće – u njene najneutralnije karakteristike. Ovako: uroni u tijelo, zaustavljajući se na formi. Osjeti je skroz, ali osjeti i svoju kontrolu da u njoj djeluješ (to će maknuti mogući strah kojeg imaš od nje). Zatim ušetaj u nju. Vjerojatno će prvi dojam biti neugodan jer je forma povezana s njom nesvjesna, i iz sjene – ali ti mirno, opišeš što vidiš, istražiš prostor i onda kroz namjeru promijeniš što osjećaš iznutra (kao što si ono izvana, mijenjajući karakteristike). Možeš unutarnji doživljaj oluje – namjerom – promijeniti u sunčan dan... vruće u hladno... jednostavno, svoju mentalnu stvarnost možeš oblikovati kako hoćeš. Kada je promijenjena i osjećaš zadovoljstvo s transformiranom energijom, ostani tamo par minuta, da „sjedne“. Tada odluči želiš li tu novu formu maknuti ipak ili.. zadržati, dajući joj dopuštenje da ostane – što je ok jer je tada svojevrstan „ratni trofej“, odnosno daje ti snagu podsjećajući te na unutarnje promjene koje si prošao sa sobom i bitke s pobjedama, za dalje. Sretno i uživaj. Radi polako, bez panike, dajući si vremena za novo, slobodno Sebe.
COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram