Plodovi rada


Tema&Inspiracija tjedna su... PLODOVI RADA.. Pišem tekst zbog raznolikosti, jer smo s filmićima u toku oko procesa faze, pa ću poruku za tjedan prenijeti tekstom, znači:


Putevi koji su bili zatvoreni - otvaraju se: na 5 ŠTAPOVA je Zurvan, mesopotamsko demonsko božanstvo rasta, zreljenja, ali i propadanja, bio je glavno perzijsko božanstvo prije Zoroastrizma. Njegovo ime dolazi od perzijske riječi zruvan koja znači vrijeme i tradicionalno se prikazivao kao krilato, lavoliko božanstvo okruženo zmijom što predstavlja putanju Sunca, a iza njega su Saturnovi srpovi, prepreka na putu, a i on sam drži stisnute šake - pokazujući pritisak. No, užarena rijeka lave postaje čista Amazona na drugoj slici 6 PEHARA, a lavoliko božanstvo ustupa mjesto pticolikom, poručujući kako se otvara novi put. Onima koji su se pročistili, pa bome i spržili u proteklih pet godina, na vatrama i eksplozijama života - idu u novo obnovljeni. Zmija, kundalini je obnovljena: sada leti poput orla, pročišćena starih muljavih naslaga. Dolazi nova vizija, percepcija se mijenja. No, ne na neki naivan način, nego u duhu pametnog PRINCA MAČEVA, onog našeg dijela koji je razumom i logikom upregnuo unutarnja sjenovita lica i spreman je na novi rad i pritisak kad treba - 10 ŠTAPOVA - što mu zapravo donosi zadovoljstvo 9 PEHARA. Znači: um nam se promijenio, kompletna percepcija je drugačija. I ovaj tjedan to možemo iskusiti u sebi - ne bole nas više borbe kao nekad, spremni smo kovati u kovačnici života, proći rudnike, stisnuti zube i šake koliko treba da se čekićem izudara i izbrusi neka situacija, i baš zbog toga to prolazi brže i lakše, rezultirajući nagradama 8 DISKOVA. Da, novi početak - AS MAČEVA.


Znači, tjedan dobar za završavanje velikih poslova, preusmjeravanje pažnje u obitelj, transfer sa saturnovskih osi Jarca na vodene ravni Raka (jer ovaj je tjedan i pomak čvorova - zmajeve glave uporegnute kao tim u kočiji Princa, što znači da je mudro obitelj i voljenje shvatiti kao karijeru, a posao i ambiciju gledati zaljubljeno, umjesto grčevito, gledati ih kao užitak, ne kao moranja). Tjedan dobar za planiranje novih projekata, imajući na umu ovo i osvjetljavajući sa svojom lampom naša jaja - što se izrodilo u nama, i slaganje toga za novi krug. Sve polako i strpljivo, nije ovo ništa hop na brzaka.


Novi planovi, polako se njeguju, uz društvo, ručak, i novu percepciju koja se ne boji logike i racionalnosti. Ništa ne može srušiti užitak kao iluzija - to znamo sad. I užitak u ovom tjednu dolazi upravo iz ravnoteže jasnog viđenja koje su želje pijana zavaravanja.


Put otvoren da se kreće dalje s novom vizijo, odlučno i promišljeno, ali i strpljivo. Kad je uključeno srce i suosjećajnost, kombinirano s marljivošću, doći će uspjeh. U ostalim varijantama, još malo čekića po glavi. Organizacija i red s umijećem rezanja nebitnog i potrebom za organiziranjem vremena u milimetar - to su šifra dobrog toka sad.COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram