Otopi ih


Gledam kako se stabla nose sa snijegom - naravno, sva izgledaju čarobno, ali kad malo bolje zagledaš... Četinari su hrabri, jaki, pa ipak, pognu se i pod ovo malo snijega što danas pada... A neke vrste, koje zimi ostaju u cvatu (nisu četinari, a ja nisam ekspert za stabla pa ne znam latinskom ime, uglavnom zeleno je i zimi) se totalno satru. Moraš čistiti rukama snijeg s njih jer su im grane na podu. Promatram to i smiješim se... odmah vidim 10 pehara. Previše svega. Previše emocije. A emocije teku, to su fluidi, baš kao i voda - snijeg.

I točno se to događa čovjeku: kada voda prestane teći (kao kiša, suze...) i zamrzne se na čovjeku (kao snijeg na lišću i granama), čini da konstrukcija pada. Zato se ljudi zgrbe, kao stablo, povijaju pod teretom nepropuštenih emocija prema zemlji, upomoć... da se nekako oslobode, ili barem ne polome.

Pa je nekako glavna poruka ovoga... pusti te emocije! Mi nismo svoje emocije. One su velik dar i blagoslov i alat i vrata... Pokazatelj, ma čudo, ali nisu ti. Ne moraš to sve tegariti. Nešto je pritom staro, nešto nije tvoje. Kad god imaš neko iscjeljivanje, osim toga zato je nekim ljudima hladno, onako smrzavica, kad zapale joint... bude ti zimica, i to ona unutarnja, nikakve jakne i veste te ne mogu zagrijati, jel' da? To je zato jer se topi stari snijeg, otpuštaju stare emocije, pa tijelo reagira hladnoćom.

Uglavnom, puštaj... Prema prognozi se snijeg sutra već kreće topiti, ovo je samo potez bijele boje na dar danas, pa iskoristi proces topljenja da staneš pred neko drvo, i osjetiš gdje je u tebi onaj pehar previše, što se nagnuo već od tereta, i treba ga izliti, otopiti...COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram