Priprema, pozor... za Prozor!


Naš godišnji ritual Svetih noćiju zapravo počinje danas, na dan Svete Lucije (priča o njoj i značenju klik ovdje), a prenijet ću citat zbog čega je to tako iz predavanja Enza Nastatija o Svetim noćima (cijelo predavanje klik ovdje) koje se odnosi na znanja o poljoprivrednim dobrima, ali je mene inspiriralo da napravim ovaj ritual za osobne svrhe čovjeka (moj cijeli program rituala klik ovdje).


Uglavnom, Enzo kaže: "Svi znamo za Sv. Luciju. Ne može biti slučaj da cijeli svijet praznuje taj dan. To je ta priprema na Sv. noći. Poslije imamo 12 Sv. noći koje su važne. Sile silaze od Sv. Lucije na dalje, a znate da je na Svetu Luciju najduža noć. Fizički kad gledamo, najdulja noć je 21. prosinca, kad počinje zima. Kad gledamo izlazak i zalazak Sunca, to su kao dvije granice koje dijele noć i dan. Od Sv. Lucije Sunce još uvijek izlazi sve kasnije, znači dan je sve kraći, ali zalazak se više ne mijenja, on već počinje ići suprotno. Do Sv. Lucije dan se skraćuje ujutro i uvečer. Od Sv. Lucije na dalje zalazak Sunca par dana stoji fiksno i onda se pomalo dan počinje produživati ali samo popodne. To znači da noć više ne uzima Suncu vrijeme. 13. prosinca je kao jedna pobjeda svjetlosti nad tamom. To je kao dobiti rat 13. prosinca, a jedan tjedan kasnije, 21. prosinca, se potpisuje mir. Prvo je spiritualna, a drugo fizička pobjeda. Tako da je 13. prosinca prva važna točka, jedna vrata koja se otvore, prva vrata koja se otvore. " Cijelo predavanje je na linku kojeg sam stavila u uvodnom odlomku, znam da je veliko i na momente traži napor u obliku pojačane koncentracije, ali zaista vrijedi razmisliti, posebno ako uzgajate svoju hranu.


No, uzgajamo i sebe... Tako da ovako: u predavanju čovjek govori o stolisniku, jednoj od najmoćnijih biljaka - u našem narodu znana i kao hajdučka trava - za otvaranje portala, prozora kroz kojeg kozmičke sile silaze na Zemlju, ili u mojoj verziji rituala, naše tijelo (našu osobnu Zemlju na Zemlji). Vidi više o stolisniku klik ovdje. Ako ga nemaš kod kuće da večeras napraviš kupku u koju ćeš uroniti, nema veze: nađi sliku biljke koja ti se sviđa, astralno se poveži s njom i naprskaj njome - uroni u miris, boju, oblik... što god ti dođe. Nemoj misliti "kako" i "radim li to dobro", nego jednostavno osjećaj i pravi se da si dijete, čini spontano. Prethodno se opusti šetnjom, dahom, kako god voliš, da dojmove jače primiš i spoznaje doživiš.

I onda, izvadi svoje bojice. Ako ritual pratiš godinama (ako ne upoznaj se brzinski s njim preko linka Svete Noći u uvodnom odlomku) znaš da ćemo ritualno crtati za dva tjedna. E a sad ćemo ih izvaditi i nacrtati njima svoje tijelo. Kako god nam dođe. Samo kao pripremu za ritual kojeg slijedi. Kako Mjesec raste, tako ćemo tu sliku držati na oku i hraniti je ljubavlju prema sebi svakim pogledom. Uzmite veliki papir jer će to tijelo kasnije biti podloga za Drvo koje crtamo kad krenemo s ritualom. Imat će dodataka, no to ćemo pravovremeno: danas je posao, ako nemamo bojice, zgrabiti prvu olovku i povući konture svog tijela.


I to je to, za početak. Onda se polako pripremamo i nastavljamo. Tu smo :*

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram