Transformacija energija


Pretvori bolne memorije u oruđa za daljna stvaranja - kažu Smrt, Mag i 6 štapova iz Linestrider Tarota kad ih pitam kako najbolje revidirati 2018. godinu.


Prosinac je nekako vrijeme revizije - sasvim prirodno jer 21.12. završava jedan ciklus, a počinje drugi. Ritualno je važno obratiti pažnju na ciklus koji okončava, na način da napravimo eventualna završna iscjeljenja, odamo počast svemu u njemu i tako mirno pustimo, da potpuno primimo - i pripremimo se - za novi krug.


U tom smislu, mudro je promišljati neka pitanja o godini iza nas. Navodim neka iz svojih Tarot čitanja za reviziju ciklusa: korisno je izdisati se i promišljati o njima, ili u hodu... uglavnom u nekom mirnom trenu posvećenom sebi.


* Tri stvari koje su obilježile 2018.

* Što me 2018. naučila?

* Gdje je bio moj rast u 2018.?

* Što me služilo, a što ne u 2018.?

* Što ostavljam iza sebe krečući u 2019., a koju lekciju nosim sa sobom?

* Na koje načine sam duhovno rasla?

* Omiljena stvar koju sam stvorila?

* Kako je moje samopouzdanje naraslo ili se urušilo te kako?

* Koliko sam se osjećala uravnoteženo?

* Najuzbudljivija avantura koju sam imala?

* Gdje sam dobila jasnoću – što se sada čini puno bistrijim nego na početku godine?

* Kroz što sam i kako stekla najveću mudrost?

* Na koje načine sam evoluirala ili nazadovala kao biće?

* Kako sam postala svjesnija osoba ove godine?

* Gdje je bio moj fokus ove godine?

* Najbolja stvar koja mi se dogodila 2018. - najveći dar.

* Najveći izazov 2018.

* Što me neočekivano obradovalo ove godine?

* Što me sputavalo ove godine?

* Najdragocjenija naučena lekcija - ona koja je imala najveći utjecaj na moj život i zbog čega?

* Što je izazivalo moj ego najviše i kako mogu to sad pustiti?

* Na koje načine sam njegovala svoje duhovno i fizičko dobrostanje?

* Što treba moj oprost i što oprostiti sebi iz prethodnog ciklusa?

* Kako sam razvijala kreativnost?

* Kako sam ispunjavala svrhu svoje duše?

* Što ostavljam iza sebe, da bih primila nešto bolje u novom ciklusu?


Ovim pitanjima možeš ići redom kojim želiš, no karte kažu da je najbolje krenuti od onoga što ti - bode um. Bodež iz kosturske lubanje na Smrti - u transformaciji - moguće je transformirati u čarobni štap za igru majmuna (uma) na Magu da novi uspjeh ovjenčan lovorovim vijencem na 6 štapova.To znači da je najmagičnije što možemo učiniti u ovom procesu revizije, zapravo transformacija, što smrt, odnosno kraj staroga za početak novoga ionako jeste. A uvijek se temelji na istoj osnovi. Stoga je pametno krenuti od onoga što nas boli. Što nam probada um, što strši od muke. Za što bismo najradije htjeli da umre i zauvijek završi s 2018. Recimo, svoj odnos prema sebi, ali može biti bilo što što te bode: partnerstvo, financije, obitelj, sve. Primjerice: diglo se u 2018. sjena, predaka, karmi, boli... Uslijed toga se mislilo mračno, jelo krivo ili nikako, pilo previše ili nedovoljno... Vikalo na voljene kada nije trebalo, trošilo novac i energiju kada nije bilo pametno... znači što god. Prvo se sjeti toga, znači prepoznaj taj bodež u svom um, a onda osjeti gdje ti se reflektira u tijelu - jer um se kroz tijelo javlja. Daj si tren za osjetiti, gdje tijelo titra kada misliš o tome što bode? E onda tamo, kao veselo majmunče, zatitraj. Diši i pleši tim dijelom, da ga vratiš iz mrtvih, da ga oživiš i sjetiš ga "hej, idemo dalje, život je igra". I kad osjetiš iznutra da se na tom mjestu počinješ lagano osmjehivati, a u umu da bodež više ne strši nego ti čak daje razne ideje i uvide o tvojoj situaciji - pobijedila si. Dobila si čarobno oružuje kojim možeš u novom ciklusu stvarati.


Ako imaš nacrtan obris sebe iz vježbe prije dva dana, na njemu nacrtaj srce ili nešto sretno što je tebi simbol uspjeha na mjestu u tijelu gdje je osvojena ova pobjeda revizije i pripreme. Uživaj!COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram