Djevica: HEL


Nordijska boginja podzemlja HEL (na slici karta Hel iz Dark Goddess Tarota od Ellen Lorenzi Prince) čuva, vodi i inspirira Djevice, vraćajući im snagu i žar. Tajne kojima pripadnici ovog znaka u ciklusu 2019. mogu izazvati njene blagoslove i sreću poručuje pripadnicima ovog znaka su:


* Pogleda svoju divljinu i kako utječe na tebe - Hel je sestra bratu i zmiji

* Pomozi potrebitima - u carstvo Hel su dobrošle duše koje napuste tijela neslavno (ne u borbi) nego u nezgodi, od bolesti ili starosti

* Razmišljaj o životu poslije smrti

* Pazi na buduću karmu - nakon smrti, duša dobiva što je zaradila kroz djela koja je provodila u životu

* Kontempliraj ideju da su život i smrt dvije strane istog novčića

* Gledaj gdje je tvoje tijelo crno i zaprljano lošim mislima, pohlepom, a gdje slatko i čisto (oplemenjeno vrlinom)- tijelo Hej je pola trulo, crno, a pola slatko i prelijepo

* Posti - hram od Hell se često naziva Glad

* Budi tko jesi - Hel je dobila vladavinu nad mrtvima i život u podzemlju jer joj bogovi, zbog njenog zastrašujućeg izgleda, nisu htjeli dopustiti da boravi među njima, no ona prihvaća s mirom svoje područje kao mjesto gdje može biti baš svoja, baš to tko jest: reći što hoće, gdje je istina važnija od izgleda.

* Tim tragom: gledaj suštinu, ne marketing (celofan, pakiranje nečega).

* Pomiruj suprotnosti - u podzemlju kod Hel, suprotnosti su prihvaćene iz nužnosti i kroz njihovu neizbježnost one se transcendiraju. No, ne na način da se dvoje spaja u jedno - iako su povezani, svaka cjelina ostaje sa svojim jedinstvenim identitetom, a moć je u dinamičnoj tenziji između to dvoje.

* Obrati pažnju na zadatke, glasove, strasti koje imaš, iako ti djeluju suprotne

* Biraj koje od tvojih ponašanja je glavno, ali ne zanemaruj svoje ostale, pa i suprotne aspekte

* Budi svjesna ljudi i situacija koji te traže da se odrekneš nekih dijelova sebe ili ne osjećaš dobro u vezi njih

* Pogledaj spremno tko si i što si, odbacujući iluzije koje gradiš da se dodvoriš drugima

* U suočenju s dilemom oko nekog izbora, pitaj se koji je lakši put. A onda razmišljaj dugoročno, na način najboljeg i najgoreg mogućeg scenarija - prati u tom procesu svoje misli i kako ih očekivanja mijenjaju. To sve neka utječe na odluku.

* Prerasti svoje rane, nemoj jašiti na njima: neka mrtvo ostane pokopano, ne razvlači stare leševe okolo: manje je blaga za iskopati u prošlosti nego u prilikama koje nosi prihvaćanje sadašnjosti

* I kad si u gužvi, znaj da si sposobnija nego ti se čini od umora i rastrganosti - nemoj odbijati dobre projekte ako u njima prepoznaš veliki potencijal.

Više o energijama 2019. i najboljem načinu prolaska kroz njih i njihovog korištenja možeš doznati u TAROT VODIČU 2019. (klik ovdje)


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram