Škorpion: PITIJA


Proročica iz Delfa PITIJA (na slici karta Pitije iz Dark Goddess Tarota od Ellen Lorenzi Prince) čuva, vodi i inspirira Škorpione, vraćajući im snagu i žar. Tajne kojima pripadnici ovog znaka u ciklusu 2019. mogu izazvati njene blagoslove i sreću poručuje pripadnicima ovog znaka su:


* Vježbaj govoriti ono što ti dolazi, samo od sebe, iz tvog Sebe, tvoje dubine - orare na latinskom znači govoriti. Od te riječi dolazi oracle, kao proročište, a Pitija je zvana proročištem i proročicom bogova. U drevna vremena, govornici (orakuli) su se razlikovali od onih poznatih kao vidovnjaci (oni koji vide i interpretiraju znakove: govornici su bili portali kroz koje bogovi govore ljudima direktno (a ne indirektno kroz manifestacije u prirodi).

* Uči od mudrih žena - Pitiju je učila starija boginja Temida, koja je bogove podučavala o vrlini, milosti i prirodnim zakonima.

* Proučavaj zakone transformacije - svoje ime je Pitija dobila od riječi piton, velike zmije koju je Majka Gea (Zemlja) posvetila da čuva proročište u Delfima.

* Diši često u pupak - sveti kamen, omfalos, se smatra pupkom svijeta

* Govori šapatom i vježbaj govoriti tiho - Pitija govori u ime majke Gee dok bog Apolon ne ubije zmiju da preuzme vladavinu nad hramom, no glas zmije, posvećenice Majke, i dalje šapće kroz proročicu.

* Koristi lovorov list - se palio u proročištu za inspiraciju.

* Poveži se sa srodnodušnim sestrama i makni duhovni ego svoje veličine: osvijesti iz koje tradicije u svom stvaralaštvu potječeš - Pitija je nadrasla sebe, odnosno postala pojam za sveto sestrinstvo i titula za nasljednike moćnog proročkog svećeničkog reda koji se odriču svojih osobnih imena s namjerom da se spoje s božanskim.

* Pleši, pjevaj, idi u ekstazu i slušaj poruke iz nje - Pitiji u ekstazi Apolon otkriva stvari skrivene oko smrtnih ljudi

* Usudi se davati savjete kad te netko traži, otvarajući se višoj mudrosti - sveto sestrinstvo odgovara na postavljena pitanja, savjetujući svece i dajući proročanstva ratnicima, državnicima, svima...

* Osvijesti kada si nekome katalizator promjene - Pitija je savjetovala Sokrata da se posveti filozofiji

* Osjeti svoju moć i budi zahvalna za nju - u svakom svom životu Pitija je najutjecajnija žena u zemlji jer govori glasom istine, moći, mudrosti i autoriteta božanskoga

* Kad pitaš nešto, pripremi se čuti istinu

* Vježbaj gledati u vodu, u nebo, u prirodu kad pitaš i čekaj odgovor

* Uči čitati znakove i simbole, let ptica, zvuk vjetra...

Više o energijama 2019. i najboljem načinu prolaska kroz njih i njihovog korištenja možeš doznati u TAROT VODIČU 2019. (klik ovdje)


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram