Strijelac: KALI


Hinduistička boginja Kraja Vremena KALI (na slici karta Kali iz Dark Goddess Tarota od Ellen Lorenzi Prince) čuva, vodi i inspirira Strijelce, vraćajući im snagu i žar. Tajne kojima pripadnici ovog znaka u ciklusu 2019. mogu izazvati njene blagoslove i sreću poručuje pripadnicima ovog znaka su:


* Vrijeme je da uništiš one svjetove kojima je jedina milost umiranje - Kali je uništeljica, boginja groblja, Crna Majka Vremena, s kožom crnom i plavom od dubine vječnosti

* Ubij svoje ego konstrukcije i identifikacije - Kali ima ogrlicu od lubanja kao znak pogubljenja ega i duhovnog neznanja, nesvjesnosti

* Uči se poniznosti - da vidiš gdje si nemoćan pred silama života - Kalina suknja je od odsječenih udova kao znak ljudske nemoći pred višom silom, Životom samim.

* Vježbaj meditaciju - Kali je rođena iz koncentracije boginje Durge, kada joj je trebala pomoć da pokori demone koji su preuzeli svijet i čak ni moćna Durga ih nije mogla sve uništiti sama: kada bi vladar demona bio ranjen, iz svake kapi njegove krvi koja je takla tlo su novi izlazili, a Kali je uništila i njega (držala ga iznad zemlje i popila svu njegovu krv da izvuče život iz njega) te sve tako nastale, čime je spasila svijet.

* Biraj u čemu si nezaustavljiva, a u čemu je mudrije spustiti loptu - Kalinu silu se ne može zakočiti kada je jednom prizvana, a opasna je jer žudi za krvi, pa tako pleše na onima kojima je popila krv, a jedino kada se Šiva namjesti ispod njezinih stopala, ona se probudi i smiri svoju žestinu.

* Kad nešto u tvom životu okonča, obilježi to ritualnim plesom - jednog dana, Kali će plesati na smaku svijeta, a kada uništi sve, postat će praznina izvan vremena iz koje se novi svjetovi rađaju.

* Moli redovito da sila života i smrti, Kali, bude ljubazna prema tebi - pokloni joj crveno cvijeće u noćima mladog mjeseca.

* Daj nešto važno, što nije lako dati - to je krvna žrtva.

* Kad se raspadnu iluzije, bile svjesne ili ne, raspadne se cijela osobna stvarnost: nosi se hrabro kada se to dogodi, fokusirajući se na razumijevanje uzroka i pomak dalje

* Prepoznaj procese uništenja u svom životu: neki su brzi i nagli, neki spori - i iziđi iz tih mehanizama i odnosa.

Više o energijama 2019. i najboljem načinu prolaska kroz njih i njihovog korištenja možeš doznati u TAROT VODIČU 2019. (klik ovdje)


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram