Jarac: TSONOKWA


Divlja žena šuma kod Kwakiutla, TSONOKWA (na slici karta iz Dark Goddess Tarota od Ellen Lorenzi Prince) čuva, vodi i inspirira Jarčeve, vraćajući im snagu i žar. Tajne kojima pripadnici ovog znaka u ciklusu 2019. mogu izazvati njene blagoslove i sreću poručuje pripadnicima ovog znaka su:


* Slušaj poruke vjetra - Tsonokwa, Žena koja zviždi i Davateljica blaga, zove kroz vjetar, kroz trešenje cedra

* Poveži se sa svojim bakama - zov Tsonokwe je glas bake, ključnih za ozdravljenje osjećaja vrijednosti i time stvaranja obilja u ovom periodu

* Pazi od koga što uzimaš - djeca se upozoravaju da ne uzimaju stvari od Tsonokwe kada je sretnu u šumi gdje ih ona namamljuje svojim darovima i obećanjima, jer ako uzmu, ona će ih pojesti (što nije često jer je nespretna, spora i slabog vida, pa joj pobjegnu, ali ipak).

* Blago i bogatstvo osobe se vidi prema tome koliko i kako daje, ne koliko ima: ponašaj se velikodušno i galantno - Tsonokwa se zaziva da nadgleda potlach, ceremoniju darivanja za koju obitelj radi cijelu godinu da bi sakupila divne darove za sve koji dolaze na događaj.

* Pomaži drugima i čini usluge: Tsonokwa daje blagoslove bogatstva samo onima koji pomognu njezinom sinu - njenog malog diva jedan su dan u šumi ubili lovci. Naišao je dječak koji je šetao i, premda zgrožen prizorom, skupio je hrabrost i našao Tsonokwu te je doveo sinu i pomogao joj da ga odnese kući gdje ga je oživjela ozdravljujućim vodama. Iste te vode je izlila iz zahvalnosti i na dječaka koji je pomogao, i on je stasao u jakog i zdravog muškarca te ga nučila tajnama oživljavanja magičnom vodom (programiraj vodu).

* Suočavaj se s izazovima ispred sebe hrabro i otvorena srca

* Lijenost će pojesti tvoju moć, a pohlepa tvoje srce - kloni ih se

* Daj bezuvjetno, bez očekivanja. Velikodušno, bez samovažnosti.

* Osvijesti izvor svog blaga i živi zahvalno i ponizno prema Majci Zemlji i tome što ti pruža, od tijela nadalje.

* Grli stabla: ljudi su koristili drva da nalože vatru i tako zagriju svoje domove, naprave brodove za prijevoz, trgovinu, pecanje... naprave svoja oruđa i oružja - darovi drveća, kao djece Majke Prirode, su osnova života na zemlji

* Napravi inventuru toga što imaš, s ritualnom zahvalnošću

* Nauči neki zanat rukama

Više o energijama 2019. i najboljem načinu prolaska kroz njih i njihovog korištenja možeš doznati u TAROT VODIČU 2019. (klik ovdje)


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram