Kraj kajanja

Kaze se da nema losih izbora - svi eventualno vode razvoju, na ovaj ili onaj nacin. Utjesna misao, ali pitanje je - koji nacin razvoja zelimo. Ako vec zbog neceg places, to je ugodnije u toplom domu i zagrljaju voljene osobe nego na hladnoj ulici. I tako redom.

Znamo one svoje izbore - ili neizbore ali i to je izbor zbog kojih smo izvisili. Zavrsili blokirani u nekom corsokaku zivota i bespomocno cekamo da se nesto promijeni, netko nas spasi. Odreze konope kojima smo svezani.


I spasitelj dolazi. Ovaj tjedan. Stize veliki kosac koji svojim srpom presuduje kraj - patnji neizvjesnosti. Tema tjedna je taj okret - LJUBAVNICI, OBJESENI, SMRT (Noblet Tarot): dolazi kraj starim nacinima, svemu onome sto nas je drzalo uljuljkanima na bilo koji nacin. Moze doci u obliku radikalnih ljudi, dogadaja, okreta situacija. Neugodan naizgled, ali spasitelj je spasitelj. Dolazi prerezati ono sto nas je cinilo nesvjesnima - jer svijest nema dilemu pri izboru. Stize prerezati veze s ljudima uz koje izvrcemo svoj svijet, odrezati veze koje nas cine naopakima u zivotu - prema sebi i zivosti samoj.

Zato... mirno: ono sto je gusjenici kraj, majstoru je pocetak - radanje novog nacina. Nekad je smrt iscjeljenje: smrt odnosa i pokapanje starih nas. S tim u svijesti, zahvalno kroz transformaciju koja cini da nasi novi izbori ne budu odraz inercije i slabosti, nego budnosti i zivosti.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram