Tijelo slavlja za život radosti


Najmoćnije magije... zapravo su najjednostavnije – često to čuješ u filmovima, bajkama... zar ne? Ona priča „dovoljna je ljubav“... I um koji voli komplicirano često sumnja, ali to je druga stvar.


Ovaj tjedan je riječ o jednoj takvog čaroliji koju je mudro izvesti, jednostavnoj u stvari... Pokrenuti tijelo. Rekla sam da je lako ;) Pokreni tijelo – sve jake energije nove i stare, od kojih titraju ili bubnje živci usmjeri u sve svoje udove i istegni se (5 ŠTAPOVA) u smjeru i na način slavlja, kroz nešto u čemu uživaš (3 PEHARA) da uspostaviš i u stanice upečatiš novi ritam života (KOLO SREĆE) – kaže za ovaj tjedan Noblet Tarot.


Što to znači? Svaki dan i tren su divni za pokrenuti se, jasno, ali ovaj tjedan em što nosi tu snagu, em što ima moć da ono što provedeš kroz tijelo i tijelom ostane dublje upisano u tvoje stanice, a time trasira nove okrete – nove sudbine. Dakle – ovo je pravo vrijeme za krenuti s onim što se dugo mota po glavi – bilo da želiš početi s jogom, plesom, trčanjem.... Bilo kojom fizičkom aktivnosti. Ali, caka je ta da mora biti nešto što voliš, osjećaš kao svoje i što te privlači. Znači ne „idem na trčanje jer je korisno, a zapravo ne volim, ali treningom ću zavoljeti“, nikako taj kriterij. Nego nešto u čemu uživaš, što je znak slavlja za tebe. Ako ne voliš grupna slavlja ili ti ne odgovaraju jer ti se više sviđa raditi što želiš u vrijeme u koje želiš – super! Postoje sjajne aplikacije o istezanju, asanama... a isto tako – možeš jednostavno odvrnuti muziku koju voliš i napraviti party doma. Svaki dan jedan, a ako ne stižeš, minimalno tri dana tako – provoditi energiju slavlja kroz tijelo.


Zato što je ono kako se krećeš tijelom pravi način stvaranja tvog života. Može ti mental biti nafilan afirmacijama o lakoći do sutra, ali ako hodaš recimo zgrbljeno i zgrčeno – nema lakoće za tebe. U tom je smislu važno osjetiti što voliš, što čini da se tvoje srce otvara i grli svemir i tim pokretima – bili oni kao plemenski ples ili baletni pokušaji – sidriti slavlje. Ništa ne misliš, jednostavno se krečući slaviš. Uz to kombiniraj i izraz emocija kroz tijelo, sve udove, gle kako: zamisli da je osoba s kojom želiš nešto što ti je u srcu iskomunicirati i pokaži to tijelom. Znači ne ono mentalno „reci što misliš“, ništa telepatski, vibracijski bla bla, nego tijelom. Primjer: ispred tebe u mislima je osoba kojoj bi, da se izražavaš verbalno, rekla da „je glupi kreten, autodestruktivni i mizantropski, koji onima što ga vole samo izaziva tugu, bijes jer uništava svoju ljepotu“. Ali to ne izgovoriš, nego pokažeš kroz tijelo, što može izgledati kao da tren trčiš bijesno u mjestu, onda nekom nogom šutaš po „podu“, onda treseš ruke kao da su ti prsti podivljali... Imaš sliku, svatko ima svoj način. Možeš pritom pustiti glas kad dođe, ali ne riječ, nego povik, uzvik – kao sportaši na terenu, recimo, izliti srce.


A slavlje? Zar nismo rekli da slavimo iz srca? E pa, i ovo je slavlje. Svako kreativno izlijevanje jeste, ali naravno, ovako je uputa za i izraziti tzv. pozitivne emocije. Samo je činjenica da će ti u procesu prije ugodnih, iskočiti ovako neriješeni odnosi jer ih se sistem um-tijelo želi osloboditi, da nakon toga oplemeni sretnima – odmah poslije možeš na isti način tijelom izraziti emociju oprosta, razumijevanja, zahvalnosti. Vidi zašto je to važno.... Tako utiskuješ u svoje stanice nove stanje. Ništa mental, oblaci, teorija bla bla – nego praksom. Živi dokaz ti je tvoje tijelo, i time ćeš najjače utjecati na svoj um jer će imati ISKUSTVO TEBE OPROSTA, TEBE LJUBAV, TEBE SREĆE itd...A zatim i ovo – tako ćeš najbrže otključati nesvjesne emocije i preokrenuti mehanizam iz kojeg se, kad su neosviještene, povezuješ s bilo kim, u mehanizam gdje točno znaš što je ispod i stvaraš ugovore i partnerstva po sistemu jednake vrijednosti (Paž Pehara, 2 dinara). Isto ćeš dobiti snagu, kao obilje kozmičkih vitamina na velikom zlatnom tanjuru, da se postaviš i boriš za sebe u novim životnim okolnostima, da ulažeš snagu svog bića u prave stvari, ne svaki prolazni cirkus (As dinara, 7 štapova). Stoga, ustani od ekrana, istegni se, daj si deset minuta dnevno (minimalno) vremena da iskusiš koja si moć, radost i ljubav.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram