Zaštiti sjeme da se razvije


Budući da ovaj tjedan obilježava ekvinocij, 20.3., početak nove astrološke godine kroz ulazak Sunca u Ovna i to u konjukciji s Hironom, što znači i prirodno otvaranje ciklusa cjelovitog iscjeljenja - priliku za konačnu obnovu balansa i sebe, povratak svoje cjelovitosti... u kombinaciji s punim Mjesecom u Vagi (mantra „ako želiš zdrave odnose, prvo moraš ozdraviti svoj osjećaj identiteta i sebe) te u konjukciji Sunca s Hironom (veliko jer je Sunce tj. Apolon usvojio Hirona nakon što su ga se odrekli roditelji te ga naučio svemu što zna, pa i umijeću iscjeljivanja), a sve dodirnuto konjukcijom Merkura i Neptuna što znači otvaranje uma novoj percepciji... ja jednostavno pitam karte za nas – Što trebamo znati o umijeću samoiscjeljivanja da ga izvedemo uspješno.

I kažu: 3 pehara, 3 štapa, 4 dinara. Dakle - sjeme nije plod, a da se razvije u njega, treba stabilna gredica. Što znači: način da se samoiscjeljnje, povratk Sebstva, odigra je da održiš poziciju u svoja četiri sigurna zida. Možeš u ovom periodu osvijestiti sve što ne valja – odnos, posao, dom... što god, da nije adekvatno. Ali nemoj odmah krenuti u rušenje i promjenu izvana. Promjena počinje u umu, iznutra. Ako napraviš potez, iz jednog nezadovoljavajućeg, u novo, napravit ćeš rušenje, štetu i kaos. Spasti s pozicije bogatog kralja na uličnog prodavača, izgubiti pola od onoga što imaš. To nije mudra akcija. Akcija je mirovanje izvana, a građenje iznutra. Da, koliko god je neugodno. Ali baš to što je neugodno – te sve stvari koje te smetaju i bole – su poluge iscjeljenja. Kako bi te inače nešto svrdlalo? Nego sama situacija koja drži staru tebe ti pokazuje gdje se nova gradi. Primjer: stara ti bi tolerirala niz stvari u čovjeku s kojim si u odnosu. Ne samo tolerirala, nego blagonaklono tumačila. Novoj ti se povraća. Da, otići ćeš, kad sazreli trenutak. Ali sada ne mrdaj, nego razumij gdje si se „prevarila“.A uvijek nas prevari rana. Rana učini da lopova gledamo kao davatelja. Nisi zato glupa ni kreten, jednostavno pod utjecajem rane je kao da gledaš kroz naočele koje distorziraju, neke s krivom dioptrijom, ili jednostavno krive, ne gledaš jasno. Potrebno je vrijeme i prepreke da se otrijezniš, progledaš. I kada se to dogodi, nisi spremna za akciju. Činit će ti se da jesi, sad, pa narednih par mjeseci, ali ne čini tu grešku.


Ovo je vrijeme gdje ideje trebaš sabirati i samopromatrati se, tako zreliti. U tzv. sigurnim, tj. postojećim uvjetima – postojeća četiri zida. Zato što ti ta uhodanost daje psihički prostor da se ne baviš novom fizičkom organizacijom, nego novi fizički svijet prvo postaviš u umu. Da ne ponoviš iste greške, služi ti studij postojećih koje se pokazuju sa svakom tvojom averzijom. Okidat će ih okolnosti, a ti promatraj i prati. Besplatno je, efikasnije i mučnije nego ikakav seminar, ali ti se postavi kao znanstvenik na istraživanju i gledaj odnose pod lupom. Kao da su na okviru slike na zidu i ti smireno analiziraš.


Ostale misli vezane uz uspješno samoiscjeljenje su:

* Što se situacija čini nemogućnijom za riješiti, to više imamo milosti moći da prođemo kroz nju i riješimo je, to smo podržaniji. * Gledaj sa čuđenjem u umu „wwwooow, kako sam se dovela do tu... wooow, koje će sad puteve život otvoriti.. čekam, gledam...“

* Kad u srcu znaš da nešto imaš ostvariti na ovoj planeti, kroz ovo tijelo... dobit ćeš milost, moć, probuditi talenat, dobiti sposobnost... da uspiješ u toj misiji – ako je potrebno čudo, ono će se dogoditi.

* Duhovna milost je koncept u kojeg um lako sumnja, ali... ona postoji i dolazi onima čistog srcaGledaj gdje trebaš pomoć i osjećaš da trebaš, ali nesvjesno imaš uvjerenje da je ne zaslužuješ – to iscjeljuj u sebi.

* Oživi svoj odnos s Božanskim da Milost može teći: predaj se, DIŠI

* Vjeruj u goleme mogućnosti koje imaš kao Silna i Trajna Svijest što se manifestira u trenutnom ovom obliku: znaj da nisi oblik, nego Svijest koja se izražava kroz njega

* Oprosti sebi, svojim precima –za gubitke, krive poteze, loše procjene - očisti srce oprostom jer da uspiješ, moraš ići dalje bez krivnje, a s mirnim razumijevanjem

* Na odnose, i najljubavnije, uvijek gledaj kao da ste dva stabla: svatko sa svojim korijenjem, ispreplićete svoje grane. Ali zadržavate svoja debla – nema projekcija i prebacivanja ičega u drugoga, niti preuzimanja u sebe. To je zdravlje. Ne ovisiš o drugima, niti drugi ovise o tebi. Niste vezani, nego povezani. Vezanost je iz straha, povezanost iz prijateljstva. Pamti da rast znači promjenu, a promjena uključuje rizik – korak iz poznatog u nepoznato. Stoga razvij stav iz kojeg si sposobna svaku promjenu gledati pzitivno, tražeći u umu nit koja može izgraditi sretno novo na temelju srušenog starog.

* Sve se događa sa svrhom razvoja tvoje duše – kada razumiješ da si svaki događaj na nekom nivou kreirala kao duša, dobivaš mudrost da prođeš kroz njega. Život se stalno mijenja i rast je proces prihvaćanja promjena na konstruktivan način.

* Sigurna si, koliko god se promjene činile potresajuće: ono što se trenutno rađa u tvom životu kroz sjeme u tvojoj svijesti će se i ostvariti pod božanskim vodstvom na način naujsklađeniji s tvojom prirodom. Zato slušaj intuiciju i instinkte. Daj si vremena koliko treba za veliku bitku, utakmicu, potez... Čuvaj i njeguj svoje tijelo, ono je hram iz kojeg djeluješ.

* Omekšaj pogled kad motriš nebo – tako će oblak postati anđeo ili zmaj... Otvori duh i percepciju novim vizijama, idejama jer u njima su poruke za tebe i rješenja. Razvijaj svoju kreativnost, slikaj piši, pleši... nešto što inače ne radiš, da proširiš granice doživljaja i komunikacije.

* Čuvaj i prepoznaj ono što je u tebi drugačije, ono za što drugi kažu da je čudno, nemoguće... To je baš dar svemira po kojem te Život Voli.

* Nikada nemoj odustati od svojih čudesnih načina i ideja, postati suha, ozbiljna i konvencionalna osoba, to je samoubojstvo. Ako si ga već učinila, diži se i vrati svom „ludilu“, tamo je vitalnost tvog života i dah kojim te nosi tvoja divljina. Posebna si i plivaj protiv struje, jer imaš moć za to. Čuvaj dar svoje individualnosti.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram