Probijanje obruča


Svi su govorili „ne“, a ona je baš htjela „da“. Što su više stezali obruče zabranama, ona je žustrije probijala. Svakim mišićem, rukama i nogama – što su joj više priječili, to je u njoj više rasla snaga da probije ograničenja, da se istegne u smjerovima svoje strasti srca. I tako je postala Žena koja vlada – 7 MAČEVA, 5 ŠTAPOVA, CARICA


Poanta je... prepreke i nekad boli, su naše zaštite. Zvuči apsurdno i nemoguće, ali recimo, mučila te bol u kralježnici. Prvo je ignoriraš, ali ona ne ignorira tebe i postaje sve jača, crpi ti svu krv u imaš da prođeš kroz dan s njom. Kad nema druge, kreneš to riješiti. Počneš čitati o uzrocima i načinima iscjeljenja i ozdravljenja, obiđeš razne stručnjake, nekad naletiš na šarlatane, uglavnom upoznaš mnoge nove ljude, ideje. Neki te dirnu, otvore nove stranice tvog uma, otključaju nova prostranstva. Rasprostireš se i rasteš. Vježbaš mišiće tijela i na novi način se krećeš tijelom uma i duha. I jednog si dana preporođena – stup boli postao je trup tvoje snage. I više nisi ista kakva si bila: gusjenica se pretvorila u leptira. Jer u rastu nema druge.


Kad stvari dođu do točke boli i prepreke, to obično znači da je vrijeme za neki kvantni skok. Borba je tu da pokrene snagu. Učini da preispitaš gledaš li u pravom smjeru što se tiče tvog samoostvarenja. Inače bi zauvijek sjedili u svojoj foteli, u nepromijenjenom stanju i strunuli vremenom. A život je živ i to ne prolazi. Stoga je zadatak posvetiti se onome što u svojoj duši znaš da je tvoje za ostvariti, nekad probijajući prepreke, nekad spontano leteći. Gubitak i promjena razna su lica razvoja. Ponekad djeluje kao da je sve protiv nas, a to su faze brušenja fokusa na najvažniju stvar.


Zato se nemoj kočiti u strahu – kada te obuzme, a može, ustani i rastresi ruke i noge. Pokreni se gledajući u to kakav želiš imati svijet: tvoja vizija je tvoja zaštita. Kad se probijaš na svoj cilj, režeš okove koji su te držali u prethodnom stanju. Što znači završavaš sa starim stanjima. I to može biti bolno jer radikalne promjene nisu ugodne, ali su potrebne da narasteš u svojoj veličini, ostvariš svoj potencijal. A udarci na putu su tu da razbiju ego, ili ga koliko je moguće stjeraju u kut: jer se stvaranje, kreativnost događaju samo kad je ego odsutan, kad nema grča da se nešto napravi, a postoji staloženo usmjerenje.Izazovi ti nisu neprijatelji, nego buditelji svijesti o nesvjesnim slabim točkama – obrana te uči zaštiti. A sva ta umijeća u životu su potrebna. Da osjetiš koji vuk ti je partner, koji opasnost, da tvoj mač bude uvijek spreman odrezati korov ako treba, kojeg ni ne znaš da imaš dok te ne zasmeta.Stoga je ovaj tjedan posvećen hrabrom suočavanju s preprekama. Budan um, spremnost da se rastresu, da se sjedne i prihvati svoje obilje, premda ga ne kada trebaš loptom i radom iskopati iz dubine, iščupati iz usta nekoj zvijeri.


Pitaj se: koju prepreku, blokadu, obruč ignoriram i zašto, a u njoj je ključ moje snage... Od koje nelagode bježim, umjesto da je iskoristim kao silu svoje zaštite... Koju svoju moć ne vidim jer se povinujem postavljenim pravilima društva... i promijeni sve to jer te sebstvo štiti tek kad poznaješ sve njegove boje.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram