Prođi kroz neizvjesnost, vrijediš!


Koji su tvoji snovi pravi, a koji lažni? Koje šalje božansko, kao obavijest, a koje demonsko, kao zabludu ili program matriksa, kako hoćeš? Koji te vode na pravi put, s informacijama, a koje drže u ustajalosti osrednjosti?


Neka te ne prevari vlastita naivnost „pa šareni su veseli i dobri, a oni opasni su zli“. Često je obrnuto – često se demoni prikazuju s nedužnim licima, a anđeli zastrašujuće i gorostasno, nemaju što skrivati. Kako bilo, nađi ovaj tjedan neki svoj način da – zaštitiš svoje snove (MJESEC, 4 MAČA).

Svoja noćna gledanja zvijezda, mjeseca, dok sanjaš ili maštaš. Ne, nikakve velika „magija“ ti ne treba, tečajevi, čudesa. Jednostavno namjera i neka igra iz nje: postavi mašnice koje te štite na uglove kreveta, sveži konop oko solarnog pleksusa kao noćni remen, što god ti sine kao ideja, što god izmaštaš da je dobra zaštita. A onda prati što se javlja, kristalizira iz dubina i daljina. I nemoj se prepasti – dobit ćeš alate i informacije o tome što trebaš odrezati. Što je previše i što ti smeta da stvaraš. Što zaglušuje tvoju glavnu ideju, što guši tvoj sjeme. Dobit ćeš znanje o tome kako suptilno ići dalje. Kako prerezati neke niti mreže – više ti ne služe. Drže te kao lutku na konopu, a to nisi. Usudi se. Nisu sve ideje dobre niti odraz tvoje vrijednost, čak i ako blješte.


Ovo je tjedan za pravi fokus - 8 ŠTAPOVA, AS DINARA, 6 MAČEVA - onaj koji te pokreće da prođeš kroz neizvjesnost, ali učiniš to hrabro, probijajući put ako treba, krčeći šume koje ti smetaju da izgradiš pravu novu stvar, temeljenu na tvojoj novoj svijesti o vlastitoj vrijednosti. Talentu. Vrijeme da točno postaviš strukturu o tome na koje zidove valja jurišati, a koje zaobići. Gdje se truditi i ulagati, makar bilo naporno. Gdje odšetati. Koliko sebe i svoje vrijednosti dati u sustav, koliko izmaknuti i zaštiti.


Sustav te prestaje jesti kad prepoznaš gdje ono što ti je dragocjeno ubacuješ u mašinu kao običan kotačić. Sustav je prije svega kolektivna mašina uma, načini razmišljanja, djelovanja, „gradnje“ – stvari se rade „tako i tako“. Neke da, neke ne – tvoje je da stvoriš svoje. Načine, stil, prave trenutke. A ovo je tjedan gdje to trebaš promisliti i postaviti. Tako se čuvaš na obodu mreže koja svakoga u kockice slaže, tako ostaješ krug u stalnom pokretu, na rubu svjetova s kojeg možeš kad treba staviti plašt društva, a kad treba, odjahati na svoje zelene livade odmora. Sustav te nema kada mu ne dopustiš da jede tvoje ideje, nego ti odlučuješ koliko ga hraniti, kada i čime (10 ŠTAPOVA, VITEZ DINARA). U svom ritmu. I to nije lako.


To je put uzbudljiv, nekad opasan jer mreža, čim zatitraš da se izmakneš, krene stezati da te zadrži, put uglavnom neizvjestan. Ali! Baš zato uzbudljiv i vrijedan. Jer to je jedini put. Sve ostalo je masa, a to nisi ti. Stoga je ovo vrijeme kada se trebaš usuditi izmaknuti, svjesno. Imajući na umu svoju vrijednost. Ona će ti otvarati načine i davati snagu, ideje. Kroz sigurne snove.


Osim toga, pamti:

* Nekad vrijedi „ono što je blokirano znači nije za tebe“, ali nekad je to baš znak da trebaš probiti, uprijeti. Ovaj tjedan vrijedi potonje: udri. Zapravo provuci se, pametno, ali ne odustaj. Vrijedno radi i gradi ono što je tvoje. To što na prvu okolnosti izgledaju nepovoljno, je prolazna varka. Sad nije vrijeme za odustajanje.

* Sreži nepotrebne komunikacije, mogu ti izazivati kaos – naizgled nuditi nove ideje i inspiracije, ali zapravo zamućivati fokus. Nemoj pristati da svoju vrijednost prodaš za sitno jer to dugoročno načinje tvoju samovrijednost, time kreativnost, time umijeće stvaranja. Postaješ rob.

* Kloni se lunatika, ovo je vrijeme čiste prakse i po tome provjeravaj ljude, ideje – što je primjenjivo i djelatno igra za tebe, ostalo ne.

* Prepreke koristi kao tren za odmor u kojem ti, kroz snove i inspiraciju, dolazi rješenje za preći ih ili okrenuti u nove puteve. * Bolne stvari, ili one koje ti je iz bilo kojeg razloga neugodno reći – vježbaj govoriti u ogledalo i pritom reži spone s tom sobom, nova ti jednostavno mirno govori svoje istine jer zna da je to način da ostvari vizije svoje duše.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram