Buđenje glasa


Kad je Isus bio mali, kaže priča, zagubio se u gomili i izbezumljeni roditelji su ga našli tek uvečer, kako nešto raspravlja s učenim ljudima.


„Što radiš ovdje?“ - pitao ga je otac.„Rješavam poslove svog oca“ – odgovorio je Isus

„Kakve poslove? Ja sam tvoj otac i koliko znam nisam te poslao da riješiš išta za mene – odgovorio je ovaj.

„Neee, ne tvoje poslove, nisi ti moj pravi otac. Moj pravi otac je na nebu (nebo) – odgovorio je Isus.


Odvojiti se od identifikacija od suštinske je važnosti za – uskrsnuće svijesti. Kad beba ne bi izišla iz maternice, ugušila bi se i umrla. Tako i čovjek, ako ne napusti slojeve uvjetovanosti društva, škole, obitelji, one koje smatra autoritetima... umire, zapravo trune. Ne razvija se jer uvijek ostaje nezreo dijete, uvjetovano tuđim savjetima, komandama, glasovima koji mu govore kako i što misliti, raditi...


Ja sam put, Ja sam istina, i Ja sam život – je uskrsnuće. Tek kad to spoznaš i zaživiš, možeš reći da si svoj, jedinstveni unikat, otisak Božanskoga. Do tad si dio majke, oca, obitelji – ali nisi svoje biće. Nisi ono Ja koje je Istinito, Životno. A tko je to Ja? Evo tko nije, pogledaj: kad bilo što radiš, odlučuješ – povuci se i odmjeri dolazi li tvoje vodstvo iz tebe ili govori netko drugi? Čiji glas čuješ – je li to od tvoje majke, bake, oca, djeda... Svi ti glasovi koji su nas odgajali ostaju snimljeni i vrte se u krug kao ploča. Savjeti, naredbe, upute, lekcije raznih ljudi, svećenika, učitelja, prijatelja, obitelji. I nema u njima ništa loše, samo po sebi, dapače – mnogo je toga rečeno u najboljoj namjeri. No, problem je što nije tvoje. To nije tvoj glas, nego glas nekoga drugoga.


Uskrsnuti znači zaživjeti „Ja sam Put, Ja sam Istina, Ja sam Život“. Stoga odluči ići dalje iz svog glasa. Dosta je s nezrelošću koja nosi ovisnost o drugima i naslanjanje na njih. Tvoj glas vrijedi, jedan jedini je u takav u vasioni! Jedino će te tvoj glas odvesti u slobodu, ostali u zbrku. Nije to sitan glas ludila uma, to je miran glas razboritosti tišine.


Zato pitam Tarot za nas – kako naći svoj glas!I evo ga: KOLO SREĆE, PRAVDA, PAPA: Odmakni se, zatvori oči i osluškuj čiji se glas ponavlja kao mašina, kao ploča u tvojoj glavi. Ta osoba ti nije govorila s lošom namjerom, ali to je njeno, nije tvoje. I ako kad provjeriš to zaista ne dolazi iz tvog izvora, tvoje unutrašnjosti – prereži, reci „zbogom“. To razapinjanje vanjskog, starog, tuđeg da bi izrazio svoje, novo time što ide kroz tebe je uskrsnuće. Deprogramiranje od tuđih križeva i rastezanje u svom ritmu. Poštovanje božanskog uslijed kojeg izražavaš svoje jedinstveno svjetlo, miran glas iznutra koji te vodi najbolje. Nitko osim njega ne može biti tvoj vodič kroz život, niti uzor mudrosti. On je tvoja veličina, tvoje isusoliko slavlje ljubavi. Izrazi.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram